![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2012
|
tokatta 47 adetlik yeni chandler bahçem
öncelikle herkese selamlar ben istanbulda doğmuş ve 35 yaşına kadar eline tarım aleti değmemiş biri olarak yazıdıklarımda hatalarım olduysa afola tokat akbelen kasabasında bulanan dedemden kalma arazime 2012 kasım sonu diktiğim chandler fidanlarımın arazi hazırlanışından itibaren yaşadıklarımı ve yaşayacaklarımı burdan yeni başlayanlara yardımcı olmak ve tecübeli arkadaşlardan,da yardım almak amacıyla bu konuyu açmış bulunuyorum burdan bana bilgilerini paylaşacak tecübeli büyüklerim ve kardeşlerime şimdiden teşekür ederim arazini kısa kısa hikayesi çünkü beni baya bi zorlayan arazinin ıslahıydı çünkü arazi dedemin diktiği vişne ağaçları ve doğal ortam çitleri ile çevrilmiş bir yerdi bunları temizlemek hiçde kolay olmadı başlangıç olarak kurumuş olan vişneleri kesme ve köklerini cıkarma işlemi ile baya bi yorucu çalışma daha sonrası ise tam bir kaos doğal çit kısmına geçtikki ben bu kadar zor meşakatli ve acı vereceğini bilsem başlamıya bilirdim ama birkere işin içine girmiş bulunduk baltalar hızar motoru çevkenler derken benim kollarımda bacaklarımda kesilmedik cizilmedik yer kalmadı çekdiğim acıları bir ben bide allah bilir ama sonrasında allahın yardımı ile bitirip demir kazık kuyu açma işemine başlarken burda imdadımıza yan köyden bir arkadaş yetişti kuyuları burgu ile deldik kazık betonlama işleminde bana yardım eden eşime burdan sonsuz teşekürler ve kardeşim haruna evet 4 yaşındaki bitane kızımıda unutmayalım daha sonrasında tarlayı sürdürdüm ve dikim projemi hazırladım 7x7 olacak şekilde üçgen bir tarla olduğu için dere tarafından başlayarak 4 sıra oluşturdum 16/14/10/6 tane alaçak şekilde kare dikim sistemi oluşturdum ve kasım 2012 kasım ayında kepçe yardımı ile çukurları açtım 2x2 derinlikte 2olarak açtık bir hafta sonra diplerine yayladan getirtiğim yanık koyun gübresisini koyarak kapattık ve birkaç gün sonra eşim ben ve 4 yaşındaki meraklı kızımla dikimi tamamladık ve kışın bitmesini bekledik bu arada fidanlarım çok küçük tüplü,idi ve nisan ayında bizi neler bekliyordu acayip merak ediyorduk açıkçası.o aşamaya kadar olan resimleri ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|