View Single Post
Eski 05-07-2013, 22:06   #6
cihangir6075
Ağaçsever

cihangir6075's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2012
mart ayında fidanlığı kazaya çektirdim ama hiçmi hiç beğenmedim siz siz olun bu tip işleri yaptırırken başında durun ben durmadım ve çeken arkadaşla şimdi selamlaşmıyoz bile başında durmadık diye bıçağın ucunu sürtüp gitmiş bu arada fidanlar belli olsun diye çaktığım kazıkları da görmemiş bitanesini sökmüş ama tutaçakya 1 gün sonra gittiğimde yeniden toprağın içine soktum tuttu aynı ayın sonlarına doğru 33lük gübre ile birlikte fidanların etrafını çapaladım ve yağmurları beklemeye başladım ki nerde yağmur filan yağmadı nerdeyse nisan ayı beklediğim yağmurlar azda olsa geldi ve arkası bi sıcaklık şaşırdık ve fidanlarım erken patladı ben ****** soluğu fidancıda aldım hayırdır abi bunlar çhandlı diğilmiki bu kadar erken patladı filan derken arkadaş cihan ben bile patladım fidanlar napsın cevabı ile ordan ayrıldım bu arada fidanları aldığım abime burdan teşekürlerimi sunarım tutmama garantili fidan satışı yaptığı için bimiyorum ama yanlışsam uyarın ben tutmama garanti veren fidancı tokatta görmedim allah razı olsun zirat mühendisi tarkan abimden benim salih beyle tanıştırdığı için geri dönelim konumuza artık arazinin kaz ayanı beğenmediğim için kasabadaki reçberliğine güvendiğim arkadaşımı yanıma alarak fidanliğin başına gittik ve gösterdim burayı benim istediğim şekilde yani toprağın kum gibi olmasını içine basınca yumuşak bi toprak istediğimi anlattım oda çapa motorlarının büyüğünden traktör arkasına takılan ravalaktör,dü heralde tam ismi böyle bir aletin kendisinde olduğunu ve onla yapıldımı tam benim istediğim gibi olacağını ama arazinin birazdaha otlanmasını beklememi ikinci bidaha ot için aynı işlemi yapmıyalım demesiyle içim rahatladı bu arada 1 adet fire verdik bunada şükür dedik o aralarmayıs ayının 17 sinde birkez su verdik ve bizim için sevinçli ve azıcıkta hüzünlüydü 3 fire daha verdik ama gözlerin patlaması ve bizim fidanların yarısının ceviz göstermesi ve bazılarını 2 bazılarını 1adette ceviz göstermesine ailece çok sevindik fidancımızın koparın onları demesiyle sevincimiz son buldu ****** ve fındık büyüklüğüne gelince kopardık.

Eklenen Resimler

cihangir6075 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön