![]() |
|
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2012
|
sulama
bu gün ise sulamayı nasıl oluşturdum ondan bahsedeyim bir çok düşünce oluştu kafamızda ama kasabamızın kendine ait barajı ve arazinin heryerine kanalları olan bir kasaba olduğu içinve benim arazimin hemen 100 metre üstündende geçtiğine göre su sıkıntımızın olmayacağı ndan salma sulama yapmaya karar verdik bunda birazda maddi gücümün azalması daha ağır bastı ****** yukarı kanaldan kapağı açtığım anda 15 dakka bunu kronemetrede tasdikliyerek söylüyorumsu fidanların altında ama ****** benim gibi acemi biri olunca bu ilk zamanlarda baya bi zaman aldı ama ozaman hiç birşey rayına oturmamıştı ilk sulamada fidanların içinden geçecek şekilde bir sulama yaptık sonunda kendimizde yaptığımız işe güldük böyle birşeyin komik ve olmayacağını anlamıştık ama sonuç acemilik işte ikinci sulama projemiz fidanların yanından geçirip içinde gölet oluşturmaktı böylede denedik sonuç olumsuz ****** su gümbür gümbür gelip yaptığımız kenarları dağıtp beraberce akıp gidiyor bidaki sefer birazda araştırma yaparak 4 sıra olan fidan aralarını 2 bölerek 2 sıra arasına sıra sınuna kadar suyun akışı için ark yaptık ve bunlardan fidan emellerinin dış duvarların yükselterek fidan barajı oluşturduk böylece fidan emelleri en az 50 ile 70 litre arası su almasanı sağladım bu sulamayı hafif eyimli bahçemde yukardan aşşaya doğru suyu her fidan emeline yavaş doluçak şekilde aşşaya kadar ağızlık açama ve kapama şeklinde yapıp son fidanda yeniden başa dönüp aynı şekilde bidaha yapmak suretiyle 2 sefer fulleyeyerek yaptım ve sonrasında sulama ve emellerdeki su iyce emildikten sonra üstlerine yandan fidan bogazına ve üst yüzeyini kapatacak şekilde toprağı kürekle attım 2 gün sonrada yeniden giderek çapaladım bu böyle şuana kadar 2.ci yapışımki fidanlarda gözle görülür değişiklikler oluştu bu arada deneme yanılma yöntemleriyle uğraşırken bilemediğimiz sebeblerden bizim an son aşırı sıcaklara bağladığımız 3 kayıp daha oluştu hala daha kurumakla kurumamak arasında kalan 6 adet daha fidancağızlarım var ben kuruyamassınız diye desemde onlar bırak yakamızı kuruyalım sende bizde kurtulalım diyolar ama ben son ana kadar onları yoğun bakıma almış durumdayım allah nasip ederse bu pazartesi belli ederler en gec bu ayın sonunda ne olacağı kesin belli olur heralde kısacası şuanda yeni sistemde 1 fidana her sulamada 100 ila 120 litreye yakın su alıyor fazla ekisik sizin yorumlarınıza bırakıyorum ama baya bi değişim var sürgünler harika fotolarını bireysel becerisizlikten dolayı yüklüyemedim en yakın zamanda yüklücem ama bu arada resimsiz olmaz diyerek çalışmalarımda bana büyük destek veren konu mankenimin ve çinden fotosunu beğenip baba banada böyle bir kabak bot yap demesiyle çinden getirtiğimiz kabak fotolarını sizlerin beğenisinine sunuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
|
|