![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2013
|
Sayın hdoğan, aşı resimlerinde bir husus dikkatimi çekti örnek şu resimde http://www.agaclar.net/forum/attachm...337-x-600-.jpg aşı yapılan dalın aşıdan sonraki kısmı kesilmiş, eğer bu şekilde yapılırsa durgun göz aşısı olması mümkün değil (kısıtlı tecrübelerim doğrultusunda kanaatim). hatta hiç aşı yapılmamış bir dalı kesersek ağaç "nefes alabilmesi" için yeşil yaprağa ihtiyaç duyacağı için uyandırma imkyanı olan gözleri uyandıracaktır. ilk resimde bir örnek daha mevcud http://www.agaclar.net/forum/attachm...77-x-2448-.jpg ağaç aşı gözünden başka bir de kendisinden bir durgun göz uyandırmış. normalde dal kesilmese bu göz uyanmaz bence, kısaca aşı durgun göz aşısı olabilmesi için ağacın yeşil dalına yaprağına hiç zarar gelmemesi gerek ki yeni sürgün oluşumuna ihtiyaç duyulmasın. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
Düzenleyen hdoğan : 10-12-2014 saat 12:06 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gündüz sıcaklıklarının 20 derece olduğu ve sonrasında düşüşe geçtiği zamandan 20-25 gün önce yapmanız gerekir diye düşünüyorum. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece başarıya ulaşacağınızı düşünüyorum. Sayın karabuz'unda belirttiği gibi aşıdan sonra uç kesimi gibi budamalar aşıyı harekete geçirir ya da vaktinden önce yapılan aşıda sürgün aşı olur. Durgun aşı olarak yaptığınız aşı patlar ya da zamanından önce yapıldığı düşünülürse ve gözde hareketlilik görülürse hemen tepe kesimi yapılmalı ki süren gözün kuvvetlenip soğuktan az zarar görmesini sağlamak daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Meteorolojik verilerden yararlanmanızı tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
Aynen belirttiğiniz gibi, durgun göz aşısı olarak yaptığım hiçbir aşıda aşı üstünü kesmedim. Aşı patladıktan donra biraz daha güçlensin diye kestim. Aşı ile ilgili merakım çok uzun zamandır var yaklaşık 25 yıl önce aşıladığım ağaçlardan şu anda hala meyve yiyoruz (Armut, kiraz, üzüm vs.) Zamanlama ile ilgili sıkıntım bahçenin içinde olamamamdan kaynaklanıyor, bahçe memleketimde ben komşu bir ilde çalışıyorum, işim nedeniyle bazen bir haftada bazen bir ayda gelebiliyorum. Bahçenin dikim, bakım aşılama sulama vs. tüm işlemlerini sadece kendim yapıyorum. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|