Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seayden
Sayın Hdoğan Paylaşımlarınız için çok teşekkürler,
Kendi gözlemlerimi aktarayım,
Fernette türü Chandlerden ortalama 2-3 gün önce yaprak sürgünlerini patlatıyor, ancak dişi çiçekleri ve erkek püskülleri Chandler dan 5 gün sonra açmaya başlıyor.
franqutte bende bulunmuyor, ancak 10 yaşında erkek çiçek verdiği birçok yerde yazılı. Sarchs-Franquetta türü çok daha erken yaşlarda erkek çiçek üretmeye başlıyormuş. Sizdeki bu tür olabilir diye düşünüyorum.
Selamlar.
|
Sayın seayden, teorik olarak birçok tozlayıcı belirtilmiş. Ben sadece bizzat uygulayıp kendi gözleriyle görenlerden bilgi almaya çalışıyorum. Yukarıda belirttiğim arkadaş bizzat bahçesinde ve bildiği 800 ağaçlık bahçede bunu gözlemlediğini söylüyor. En değerli bilgi sahadaki bilgi bence. Franquettenin geç erkek çiçek açtığı doğru ama on yıl olmadığını düşünüyorum. 5-7 yıl içerisinde etkili şekilde tozlamaya geçtiğini düşünüyorum. Zaten ilk beş yıl cevizden meyve almakta doğru değil bence ağaç geliştirilebildiği kadar geliştirilmeli. İleriki yıllarda bu gelişmeyle o ilk 5 yıla kadar alınan meyvelerin çok daha fazlasının alınarak telafi edileceğini düşünüyorum. Selamlar