04-03-2014, 01:38
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194
Eklenti 473522
Alıntı:
Haklısınız, teorik bilgiler ile yapılan işlerde mutlaka hata oluşur ancak zamanla sizin gibi ustalaşınca doğruyu öğreneceğiz.
|
Estafurullah efendim usta ne demek hep birlikte öğreniyoruz,
Alıntı:
- Bir dalın uzamasını istersek sert budama yapılır ( %50 in üzerinde kesilir),
|
Doğru yanı var fakat bu sertlik gelişime göredir fazla sertte gelişimi durdurur bu yönünüde unutmamak gerekir.
Alıntı:
- Yazın ortasında uç alınırsa dalın gelişimi yavaşlar.
|
Yara açmak tabi ki, gelişimi yavaşlatır, ama ucu niye neden alıyorsun getirisini götürüsünü bilmek gerekiyor buna göre yaparsak gelişimi belki biraz yavaşladır ama bana bir şey kazandıracaksa yapılması doğru olur.
Alıntı:
- Zayıf kalmış dalın gelişimini hızlandırmak istersek, komşu olan dallar kısaltılır ve fazla dallar kesilir.
|
Zayıf dalı geliştirmek istiyorsak komşu dallar kısaltılır doğru, fazla dallar kesilir dememiz doğru olmaz kesilen dalların kalınlıkları önemlidir bunlara bakıp karar vermek gerekir.
-
Alıntı:
- Modifiye lider dal sisteminde merdiven usulü budamada yapılabilir.
|
Bu usulü anlayamadım  çok özür dilerim.
Alıntı:
2) 1 nolu dal kuzeye bakıyor ve zayıf kalmış ayrıca o yönde başka gelişmiş dal yok dolayısıyla amacım o dalı geliştirmem için diğer taraftaki dalları kısaltarak gücü bu dala vermekti.
|
Zayıf dala dokunmamış olsaydınız her şey doğru diyecektim.
Alıntı:
3) Diğer dallar sert budama yapıldığı için hızlı uzayabilirler ancak çok uzarsalarsa yazın uç alma yaparak gelişimlerini durdurabilirim.
|
Sert budanan dallar zayıf dalın altındamı üstündemi? sertlik derecesi bununla ilgilidir.
Alıntı:
6) 4 nolu dalı kesmedim. sebebine gelince; 5 nolu dal belki ileride 2. kat için kullanabilirim diye bu dalı yedek bıraktım,. Eğer 2. kat oluşumu istediğim gibi gerçekleşirse bu dalı ileride kesebilirim.
|
6 nolu ve 3 nolu dal duruyorken 5 nolu dalı lider yapmanız ya da ileride düşünmeniz yanlış, yapabilirsiniz fakat 6 ve 3 noları kesmeniz gerekir buna da gerek yok geriye gitmiş gerilemiş olursunuz.
|
...
|
|
|