View Single Post
Eski 12-05-2013, 08:29   #1
ykaya194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
ykaya194 ceviz bahçesi (Biga/Çanakkale)

Bahçenin bulunduğu şehir : Kozçeşme beldesi/Biga/Çanakkale

Bahçenin büyüklüğü : 2200 m2 ceviz bahçesi

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Güneş, yağış güzel, mevsimine göre de rüzgârlı.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 8b

Bahçenin türü: ticari amaçlı ceviz bahçesi

[B]Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: 2200 m2 lik tarlaya bir yıl önce 42 adet çeviz fidanı dikildi kenarlarına 18 adet nar, 10 adet bağ, kara yemiş, elma, armut gibi meyve fidanları aralık ayında dikild

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?: bir kaç yıl oldu .

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Her iki soruya da cevabım hayır.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş plânı var mı? Varsa ekleyiniz: Yok

Bakımı nasıl yapılıyor?: Kişisel

[B]Bahçede bulunan ek alanlar:şu an yok ancak bir bağ evi yapmayı planlıyorum

Bahçe için hayaliniz, idealiniz var mı?: Şimdiki hali çok doğal hoşuma

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Hepsine özeniyoruz.( üzümlere, meyve ağaçlarının hepsine. vb.)

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? kendim için,

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Suyumuz var, Suyumuzun durumu iyi. evdeki bahçe şebeke suyu ile ceviz bahçesi beldenin sulama kanaletlerinden ve genelde önünde bulunan çeşmeden.

Su tasarrufu içi neler yapıyorsunuz: Bitkilerin ihtiyaç duyduğu oranda su kullanıyoruz. Fazla su yine toprak tarafından emiliyor.

Toprak özellikleri: Kaliteli bir toprak yapısı var ayrıca yanık hayvan gübresi kullanarak daha verimli olmasına çalışıyoruz.

Kompost yapıyor musunuz?: hayır

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: pek çok, en çokta niye daha önce başlamadığım için pişmanım.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler: Ev yapıp, istediğim pek çok bitkiye sahip olmak, yazları İstanbul'un kargaşasından uzak sakin-huzurlu bir ortamda olabilmek.

Düzenleyen ykaya194 : 17-05-2013 saat 17:03
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön