29-08-2013, 22:39
|
|
|
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
Þehir: uþak
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ay-yildiz50
sayýn ömür uþak  )) o iþler yavaþ yavaþ ilerliyo inþallah bulunduðum bölge nevþehir rakým 1240 cývarýnda toprak testi orman bakanlýðý proje sunumu önümüzdeki günlerde bunlarýda hallederiz inþallah ekeceðim arazi kýraç diðil sulu arazi sürekli ürün ekimi yapýlan ve bol miktarda gübre kullanýlan bi arazi testlerde eksik fazla çýkar zaaten
|
Patetes diktiðiniz tarlanýn orman bakanlýðý ile ne ilgisi var.Orman bakanlýðýndan kiralama yoluna gitseniz orada önceden patates ekilmez.Arazi kendinize ait büyük ihtimal orayada orman karýþmaz.Bu iþlerde önce aðacý seveceksin arkasý gelir.Geçenlerde 20 gün önce 20 dekar tarla aldým.Tapuyu aldýðým gün öðleden sonra tarlayý derin sürdüm.Ertesi gün 4 kiþi gittik aðaç yerlerini öðlene kadar iþaretledik 706 aðaç badem için.Hemen kepçeyi aradým çukrlarý kazdýrdým 10 saatte.Þimdi yaðmur yaðsa sulama derdi çýkmasa fidanlarý toprakla buluþturacaðým.Nasýl çabuk ilerledi.Aðaç sevgisi olunca yavaþ ilerlemez.Ben bahçeye gitmediðim gün uyku uyuyamýyorum.Bu arada söyliyeyim 13 yaþýnda 280 viþne 150 cevizim var.Onlarý görmeden duramam.Ceviz çeþitin belli oldu zaten yerde sulakmýþ hiç bekleme þimdi dik tüplü bir yýl kazançlý olursun.Plan proje þu bu bekleme.Aðaçlar sevdiðine (topraða) kavuþsun.Memleket için bir fidan dikenin kölesi olunur.Bu konularda bilginin yeterli olduðu kanýsýndayým.Çiftçilik yapýyorsun ukranyadaki cevizin fiyatýna kadar bilyorsun. Burada nitrat gübresini soruyorsun ben bildiðine eminim ama herkes bir aðaç dikse 80 milyon aðaç eder çok önemli.Kolay gelsin.
|
|
|