agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni1382Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-08-2013, 22:05   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulgur Mesajı Göster
Bu cevizin ticareti nedir sattınız mı? kaça gider piyasası nedir **** gerçekten bunlar ceviz mi yoksa süs MÜ? Tadı nedir kullanım alanı hakkında bilgi istiyorum ben bu işin ticaretini yapıcam sonra satamazsam bunu ben naparım ceviz oynamaya gelmedik.

Fotoğrafta arkadaki ceviz ağaçları neden boş?(boş gibi görünmekteler açıklarımsınız.?)
Sn Bulgur o ceviz kilo ile satılmaz yazık olur.Bir ceviz bir fidan demektir.Aşılı değil direk meyveden oluyor.Bir fidan 25 tl 1kg cevizden tanesi 7 gr gelse 142 ceviz eder onuda dik poşete 142x25=3550 tl eder sana kilosuna 3000 tl verseler satarmısın neye kiloda 550 tl zarar edeceksin.Kim böyle bir cevizi piyasaya satar veye 7 gr cevize 1kilo pirzola benim hoşuma gitti hayırlısı inşallah çoğalırda fiyatı düşer herkes alır.Herkese bol kazançlar.

ömür-uşak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-08-2013, 23:22   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Sn Bulgur o ceviz kilo ile satılmaz yazık olur.Bir ceviz bir fidan demektir.Aşılı değil direk meyveden oluyor.Bir fidan 25 tl 1kg cevizden tanesi 7 gr gelse 142 ceviz eder onuda dik poşete 142x25=3550 tl eder sana kilosuna 3000 tl verseler satarmısın neye kiloda 550 tl zarar edeceksin.Kim böyle bir cevizi piyasaya satar veye 7 gr cevize 1kilo pirzola benim hoşuma gitti hayırlısı inşallah çoğalırda fiyatı düşer herkes alır.Herkese bol kazançlar.
Bir Ömürsün sen.

bulgur Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-09-2013, 08:33   #3
Ağaç Dostu

karaçepiş's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2012
sn hemşerim bulgur gel buraya gezelim bahçeyi altay pek bilinen bir ceviz değil

karaçepiş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-09-2013, 09:44   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-08-2013
altay cevizinin soyulmuş hali ve kabuğu

Arkadaşlar, herkese iyi günler ve hasat zamanının yaklaştığı şu günlerde bereketli, kaliteli kazançlar dilerim.

Daha önceki mesajlarımda bahsettiğim Altay cevizi hakkında iki fotoğraf gönderiyorum. Cevizler ağustosun ortasında dalılndan kopartılıp yeşil kabuğundan soyulmuştur. o haliyle fotoğraflanmıştır.

Fotoğrafta soldan ikinci ve sağdan ikinci ceviz marketlerde satılan Şili ve Amerikan cevizleridir. Diğerleri ise Altay cevizi. Ben fotoğraf çektim, net olmayabilir çünkü akşam ışığında çektim. Fikir versin istedim. Ben henüz karar vermedim.

diğer fotoğraf ise kabukları kırıldıktan sonra çekildi. marketteki cevizin kabuğu 1 mm. altay cevizinin ise 1.6 mm. Ancak şunu da sormak istiyorum. Altay cevizi henüz olgunlaşmadan dalından alınıp incelendi, doğal olarak belki karşılaştırmak için hasat ürününü beklemek gerekecektir.

son iki fotoğrafta ise metrede cevizin boyu ölçüldü. (sağdaki altya ceviz meyvesi) Bence en büyük sıkıntı standart meyve tipi ve büyüklüğünü altay cevizde yakalamak zor gibi. iyi günler

Eklenen Resimler

Düzenleyen dagınsesi : 03-09-2013 saat 10:53
dagınsesi Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025