![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Alıntı:
Don konusunun chandler yetiştiren tüm çiftçiler için önemli olduğunu düşüyorum. Araştırmalarım sonucunda bulduklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. - Chandler geç ilkbahar donlarından etkilenmiyor, lakin geç uykuya yattığından erken sonbahar donlarından etkileniyor. Benim durumum tamda bu, her yıl sonbahardaki ilk donlardan etkileniyor ağaçlarım. ( Göreceli olarak ılıman ve düşük rakımlı bir arazi olmasına rağmen) Sanırım arazinin ufak bir vadinin içerisinde olması don çukuru yaratıyor ve ağaçlarımı hazırlıksız yakalıyor. Sonbahar erken donlarından etkilenen başka chandler üreticileri varmı? Bu problemin üstesinden nasıl geliyorsunuz? Benim bulduğum cevaplar, -Sulamayı ağustos başında kesmek. Not:Ben bunu geçen yaz uyguladım tek başına yeterli olmadı. - Azotlu gübreleri azaltıp, potasyumlu gübreleri artırmak. Not: Bahçemi kurmadan önceki toprak analizine baktım, potasyum değeri 80, ceviz için ideal değer 300. Bugüne kadar maalesef bu konuda bir önlem almamıştım, doğal yollarla bu yıl toprağa potasyum takviyesi yapacağım.Odun küllünü kontrollü bir şekilde ağaçların dibine atacağım. (Odun küllünün ph'ı 13-14 seviyesinde onedenle azar azar kontrollü uygulayacağım) Ağaçlarımı fernor aşılamam dışında, Başka önerisi olan varmı? (Savaşmadan chandlerlarımı başka bir tür ile aşılamayı düşünmüyorum) |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|