agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-08-2015, 18:43   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2015
SEVGİLİ forum arkadaşlarım, Bahçemin yanındaki pompa-su kurudu. Bu zamanda zor durumdayım, şimdiden 15 gün içinde 10 adet bu yıl dikilmiş fidanım kurudu, çözüm arıyorum lütfen bilgisi olan cevap yazsın.

650 mt uzunluğunda 50'lik tabir edilen boru ile, çıkış rakımı-yüksekliği 895 varış rakımı-yüksekliği 892, arada 100 mt derinliği olan bir dere var. Bu durumda pompa-motor kullanmadan su akışı sağlanabilir mi? olmaz diyorsanız ne yapmalıyım? şimdiden tşkr.

Ercan kızıl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2015, 23:07   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ercan kızıl Mesajı Göster
SEVGİLİ forum arkadaşlarım, Bahçemin yanındaki pompa-su kurudu. Bu zamanda zor durumdayım, şimdiden 15 gün içinde 10 adet bu yıl dikilmiş fidanım kurudu, çözüm arıyorum lütfen bilgisi olan cevap yazsın.

650 mt uzunluğunda 50'lik tabir edilen boru ile, çıkış rakımı-yüksekliği 895 varış rakımı-yüksekliği 892, arada 100 mt derinliği olan bir dere var. Bu durumda pompa-motor kullanmadan su akışı sağlanabilir mi? olmaz diyorsanız ne yapmalıyım? şimdiden tşkr.
Yani bahçe rakımı üç metre düşük, yazdığım doğruysa Akışı sağlarsınız 100 mt ara derinlik sorun teşkil etmez fakat basıncı az olur,

Zor tarafı bu boruya alt tarafına yani bahçedeki uca tapa ya da bir vana koyarak bu vanayı kapatım 650 mt relik boruyu iyice suyla doldurup sonra borunun ucunu dereye suya sokun sonra bahçedeki vanayı açarsanız akışı sağlarsınız.

Borunuz eksiz kangal boru olmalı en ufak bir delik suyu kacırmasına neden olur. kangal borularında en uzunu 100 mt diye biliyorum dolayısıyla eksiz olmayacak ek yapmak zorundasın bu eklerden en ufak bir hava alması suyu kaçırmasına neden olur, eklere tankit sürerek bu sorunu çözebilirsin.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2015, 18:22   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Yani bahçe rakımı üç metre düşük, yazdığım doğruysa Akışı sağlarsınız 100 mt ara derinlik sorun teşkil etmez fakat basıncı az olur,

Zor tarafı bu boruya alt tarafına yani bahçedeki uca tapa ya da bir vana koyarak bu vanayı kapatım 650 mt relik boruyu iyice suyla doldurup sonra borunun ucunu dereye suya sokun sonra bahçedeki vanayı açarsanız akışı sağlarsınız.

Borunuz eksiz kangal boru olmalı en ufak bir delik suyu kacırmasına neden olur. kangal borularında en uzunu 100 mt diye biliyorum dolayısıyla eksiz olmayacak ek yapmak zorundasın bu eklerden en ufak bir hava alması suyu kaçırmasına neden olur, eklere tankit sürerek bu sorunu çözebilirsin.
Saygıdeğer lilium, bu noktadaki su kaynağı ile ilgili problem çıktı malesef. Ancak biraz düşük kodlu başka kaynak buldum. Bu defa motor pomp kulanmak zorundayız. Onun detayını yazdım sonraki mesajımda, arkdaşlar sağolsun cevap verip çok açıklayıcı paylaşımlarda bulunmuşlar. Forumun çok etkili ve faydalı olduğunu düşünüyorum, herkese teşekkürler ve kolaylıklar diliyorum.

Düzenleyen Ercan kızıl : 23-08-2015 saat 18:59
Eski 20-08-2015, 15:05   #4
Ağaçsever

44baba's Avatar

Giriş Tarihi: 18-07-2013
[QUOTE=Ercan kızıl;1402965]SEVGİLİ forum arkadaşlarım, Bahçemin yanındaki pompa-su kurudu. Bu zamanda zor durumdayım, şimdiden 15 gün içinde 10 adet bu yıl dikilmiş fidanım kurudu, çözüm arıyorum lütfen bilgisi olan cevap yazsın.

650 mt uzunluğunda 50'lik tabir edilen boru ile, çıkış rakımı-yüksekliği 895 varış rakımı-yüksekliği 892, arada 100 mt derinliği olan bir dere var. Bu durumda pompa-motor kullanmadan su akışı sağlanabilir mi? olmaz diyorsanız ne yapmalıyım? şimdiden tşkr.[/QUOT

SAYIN ERCAN BEN BU SORUNU VANTUZ KOYARAK ÇÖZDÜM.SULAMA MALZEMESİ SATICILARINDA BULABİLİRSİNİZ.

44baba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2015, 22:20   #5
Ağaçsever

44baba's Avatar

[QUOTE=44baba;1403106]
Alıntı:

650 mt uzunluğunda 50'lik tabir edilen boru ile, çıkış rakımı-yüksekliği 895 varış rakımı-yüksekliği 892, arada 100 mt derinliği olan bir dere var. Bu durumda pompa-motor kullanmadan su akışı sağlanabilir mi? olmaz diyorsanız ne yapmalıyım? şimdiden tşkr.[/QUOT

SAYIN ERCAN BEN BU SORUNU VANTUZ KOYARAK ÇÖZDÜM.SULAMA MALZEMESİ SATICILARINDA BULABİLİRSİNİZ.
vantuz içindeki bir bilye yardımıyla borudan gelen havayı tahliye ederek hızlı bir akışkanlık sağlar kelepçe ve vana hariç fiyatı 20 lira civarında satıcıların tavsiyesi 200 metrede bir ama tecrübeme dayanarak havanın oluşabileceği yerlere özellikle dip ve tepe noktalara korsan daha randımanlı olur.bahçeye gittiğimde fotoğraflarım.saygılar.

Eski 21-08-2015, 21:52   #6
Yeni Üye

[QUOTE=44baba;1403182]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 44baba Mesajı Göster

vantuz içindeki bir bilye yardımıyla borudan gelen havayı tahliye ederek hızlı bir akışkanlık sağlar kelepçe ve vana hariç fiyatı 20 lira civarında satıcıların tavsiyesi 200 metrede bir ama tecrübeme dayanarak havanın oluşabileceği yerlere özellikle dip ve tepe noktalara korsan daha randımanlı olur.bahçeye gittiğimde fotoğraflarım.saygılar.
Çok teşekkürler. Peki aşağıdaki resimde detaylı bilgileri yer alan noktadan varış noktasına 50 lik boru ile suyu basmak için kaç hp, giriş-çıkışı kaç inch, kaç kw lik bir benzinli motor almalıyım??? (Elektrik mesafesi çok uzun) Lütfen teknik bilgiye sahip ve tecrübe edinmiş arkadaşlardan rica ediyorum cevaplasınlar. Çünkü bir su pompası satan yere gittiğimde elinde olanı hemen öneriyor! 3 ayrı yere girdim 3'de farklı giriş çıkışlı farklı güce sahip motor pompası önerdi!

Eklenen Resimler

Düzenleyen Ercan kızıl : 22-08-2015 saat 03:33
Eski 22-08-2015, 11:22   #7
Ağaçsever

44baba's Avatar

[QUOTE=Ercan kızıl;1403360]
Alıntı:

Çok teşekkürler. Peki aşağıdaki resimde detaylı bilgileri yer alan noktadan varış noktasına 50 lik boru ile suyu basmak için kaç hp, giriş-çıkışı kaç inch, kaç kw lik bir benzinli motor almalıyım??? (Elektrik mesafesi çok uzun) Lütfen teknik bilgiye sahip ve tecrübe edinmiş arkadaşlardan rica ediyorum cevaplasınlar. Çünkü bir su pompası satan yere gittiğimde elinde olanı hemen öneriyor! 3 ayrı yere girdim 3'de farklı giriş çıkışlı farklı güce sahip motor pompası önerdi!
sayın Ercan bey motor gücünün belirlenmesinde öncelikle diklik önemli resimdeki duruma göre suyun alış noktasıyla varış noktası arasındaki dikliği hesap edersek 894-870=24 metre eder birde borunun sürtünme payı vardır.bunu biz % 5 olarak hesaplarız toplam mesafenin yani 450 metrenin % 5'i 22,5 metre eder 24+22,5=46,5 metre senin bahçenin dikliği var.ancak bizim bu hesaplarımız yıldızlama diklik tir.senin durumun farklı suyun bir bölümü akarına gidecek karşı yamaca geçtiğinde % 40 bir meyille tırmanışa geçecek bu hesaplarımızdan daha az bir diklik var demektir.bence 2 inç girişli 1,5 inç çıkışlı 4 HP gücünde bir motor senin işini görür.
almadan önce motor etiketini mutlaka oku
güç:4 HP veya 3 KW
hm:30 m (yükseklik)
d/d; 2900 (devir sayısı)
L: 5 lt (saniyedeki su miktarı)
bu suyu bir havuzda mı toplayacaksın yoksa direk damlamaya mı vereceksin

Eski 23-08-2015, 17:46   #8
Yeni Üye

[QUOTE=44baba;1403448]
Alıntı:

sayın Ercan bey motor gücünün belirlenmesinde öncelikle diklik önemli resimdeki duruma göre suyun alış noktasıyla varış noktası arasındaki dikliği hesap edersek 894-870=24 metre eder birde borunun sürtünme payı vardır.bunu biz % 5 olarak hesaplarız toplam mesafenin yani 450 metrenin % 5'i 22,5 metre eder 24+22,5=46,5 metre senin bahçenin dikliği var.ancak bizim bu hesaplarımız yıldızlama diklik tir.senin durumun farklı suyun bir bölümü akarına gidecek karşı yamaca geçtiğinde % 40 bir meyille tırmanışa geçecek bu hesaplarımızdan daha az bir diklik var demektir.bence 2 inç girişli 1,5 inç çıkışlı 4 HP gücünde bir motor senin işini görür.
almadan önce motor etiketini mutlaka oku
güç:4 HP veya 3 KW
hm:30 m (yükseklik)
d/d; 2900 (devir sayısı)
L: 5 lt (saniyedeki su miktarı)
bu suyu bir havuzda mı toplayacaksın yoksa direk damlamaya mı vereceksin
Bilgi ve alakanız için sonsuz teşekkürler. Şuan aklımdan direk damlamaya vermek geçiyor, dalamaya girdiğinde sorun olmaz sanırım, damlama boruları % 5 eğime akacak. Damlama akış miktarları elle ayarlanabilen aparattan.
Şöyle bir motor sizin dediğiniz özellikleri taşıyor sanırım.
Motor Modeli
SR50LB32-4.2Q
Motor Tipi
4 Zamanli Tek Silindirli Hava Sogutmali Ohv Motor
Çalistirma Ipli
Atesleme Sistemi
Translatörlü atesleme
Bore 70*54
Motor Hacmi (ml) 208
Nominal Devir Gücü Çikisi
4.2 (3600 dk)
Nominal Dönüs
3600 (3600 dk)
Giris Çapi (m)/ 50
Emme (m) 5
Basma Yüksekligi(m) 32
Maximum Debi
(m3/saat)32
Çekme Süresi(saniye) s30
Hacim
Paketleme Boyutu 3 mm
515*450*435
Net /Brüt Agirlik
27/28.5 kg

Eski 22-08-2015, 11:42   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
[QUOTE=Ercan kızıl;1403360]
Alıntı:

Ercan Bey;
Teknik bilgiye sahip değilim ancak tecrübelerime dayanarak tarlanızın kot farkı 24 metre , mesafe 450 metre ;
Mesafenin %10 u 45 metre eder +kot farkı 24 metre yaklaşık 70 metre eder. BU motorun maksimum basacağı mesafedir, yani h: 70 metre yazan bir motor tam güçte çalışırsa sizin suyu varış noktasına basar, siz buna fire olarak h:80m **** h:90m basan yüksek basınçlı bir motor alırsanız işinizi görür kanaatindeyim.Birde giriş borusunda motora bağlanan yerde nokta kadar hava alırsa dahi suyunuzu basmaz buna dikkat edin.Umarım sizi yanıltmış olmam.
Saygılar.

Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025