![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
madem fosfor eksik, hayvan gübresi de atıyorsunuz kışa girerken verin dapı geçin bence. çok bildiğimden değil. sağdan soldan duyduklarımdan yaptığım sentezle ulaştığım sonuç bu. ben öyle yapacam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2015
|
Budama makaslarından anlayan arkadaşlara bir sorum olacak.internette araştırdım.anvil kesim ve by pass sistem kesim diye ibareler var.bunlarin ne demek olduğunu bilen arkadaş varsa açiklayabilirse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-08-2014
|
Hemşerim Balıkesir'in neresinde ceviz bahçen? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Anvil düz ağızlı olur ve genelde kuru dal kesimleri içindir. By pass eğimli ağızdır ve ceviz budaması için uygundur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Sayın formullaone verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
forumun değerli arkadaşları chandlerin gerçek tozlayıcısı cisco yu eken ver mı?varsa erkek çiçek kaç yılda açıyor?verimi gelişimi vs nasıl .cevap verebilecek olanlar şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2015
|
evimin çatısında yetiştirmek için chandler ceviz fidanı almayı düşünüyorum 4-5 tane. yaşları 3-4 chandler ceviz fidanı nerden alabilirim online olarak satılan yer varmı . cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi arz ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2015
|
Merhaba; Adım Mehmet, 37 yaşındayım SAKARYA ilinden aranıza teşrif ettim. Forumu yaklaşık olarak 1-2 aydır takip ediyorum. Yazmak bugüne kısmetmiş. Kurulmuş bahçeleri ve verilen emeği gördükçe sizlere gıpta etmemek imkansız. Umarım emeklerinizin karşılığını kat ve kat alırsınız. Köyde oturmama rağmen işim gereği bağ bahçe işi ile fazla ilgilenemiyorum. Geçtiğimiz yıl sonbahar aylarında (toprak işi ile babam ilgilenir genelde mısır, buğday eker) hasat zamanı bababım uğraşlarını ve aldığı karşılığı görünce belli bir süredir aklımda olan eve yakın olan parsele (3-4 dönüm) ceviz ekmeye karar verdik. Herhangi bir toprak analizi yaptırmadan bir tanıdık vasıtası ile 70 adet chendler aşılı fidan ile 5 adet tozlayıcı fidan satın aldım. 2015 mart veya nisan ayında bahçeye dikim işini (8x5) (açık kök) gerçekleştirdik. Fidanlarımızda herhangi bir fire almadık, dikilen fidanların tamamı tuttu. Bunda ençok bababım emeği vardır. Sulama tesisatını henüz kuramadığım için taşıma su ile fidanları susuz bırakmadı. Sulama tesisatı için daha önce çilek işi ile uğraşan komşumda bulunan su tankını (4 ton) ve aparatlarını (damlama) aldım. Araziye yakın yerde açık kuyu bulunmadığı için evin önünde bulunan su kuyusundan (tanka mesafesi yaklaşık 70-80 mt) motor ile tankı doldurup oradan sulama yapmayı düşünüyorum. Geçtiğimiz ay babam bir komşumuzun ahırından 4 römork büyükbaş hayvan gübresi getirdi, fidanlar uykuya geçtiğinde fidan çevresine gübreyi sereceğiz. (uygulama doğrudur sanırım) Aşağıdaki resimler mayıs ayında çekilmiştir, hemen hemen tüm fidanlarda ceviz vardı. fidan üzerindeki cevizler toplandı, 3-4 fidanda sırf meraktan 1'er tane ceviz bıraktık. Fidanların tepesinde olan 3-4 dal dışındaki sürgünler kopartılmıştır. (4. resimdeki şekilde bırakılmadı) sürgün mesafesini doğrumu yaptık emin değilim. Forumda bazı arkadaşlarımızın bu boydaki fidanların sürgünlerini daha atta tutmuş. En kısa sürede toprak analizini yaptırarak gübreleme işini analiz sonuçlarına göre yapmayı düşünüyorum. Sulama için kullanacağımız suyun analizini yaptırmama gerek varmı? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. ![]() ![]() ![]() ![]() cevizli fidan (resim 20 Eylül 2015'te çekilmiştir) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
selamlar iki sorum olacak şimdiden teşekkürler. 1. henüz odunlaşmamış sürgünler kırağıdan nasıl etkilenir? 2. odunlaşma ne kadar zaman alır. bahçedeki sürgünler yeni yeni odunlaşmaya başladı. kırağı yiyecekler, don vuracak diye ödüm patlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2015
|
öncelikle herkese merhaba. bende ceviz tarımı için araştırma yapıyorum. şu an bu forumun 10. sayfalarındayım. hızlı bir şekilde okuyup günceli yakalamaya çalışıyorum. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hepinize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2015
|
merhaba, adana da yıllardır amatörce uğraştığımız zeytin bahçeniz var. bu yıl chadler cevizi hakkında bilgim oldu. düşük rakımda yetiştiği için şimdilik bahçenin 3 dönümlük kısmına fidan dikmeyi planlıyorum. rakım 150-160 civarında, bunun için toprak analizi yaptırıyorum. su problemi yok. tüm bahçe için 4 naylon hayvan gübre aldım. bu civarlarda bahçe yapan varmı diye araştırdım geneli 300-400 rakımlı yerlerde kurulmuş. bilgisi olan var mı? bilgili olan biri var ise cevap rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2015
|
Arkadaslar. Size bir sorum olacak kararsiz kaldim fidan cukurlarini hazirladim dikimi kasim 15 25 yapram ne zaman dokerse ozaman mi yapayim yoksa mart gibi mi balikkesir den sivas a gelecek fidanlar ne onerirsiniz tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
tüplü fidansa istediğin zaman dik. bir an önce dikmek daha iyi diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
|
Fidanlar Tuplu degil açik kök olarak tercih ettik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
fidanı alırken ismine doğru fidan olmasına dikkat edin lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-11-2013
|
Sertifikalı fidancilara tarim Müdürlükleri agac yapragini dokmeden sokume izin vermiyor, bence aralik ayinda fidani alip zaman kaybetmeden dikmenizdir cok gece de kalmayin, erken almaya da gerek yok. He sunu da belirteyim bazi fidancilar agac erken yaprak doksun diye agaci isliyorlar sonra agac tam uykuya dalmadan sokuluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Tesekkurler, yaprak doktugunde bizj cagircak bandirmaya gitcez 650 fidan alip kargoya vercez Kargoyu aradim fidan zamanjnda ozel uygulamamiz var fiyat ozaman uygun cikar dedi bakalim kac tl ye cikacak |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-11-2013
|
Arkadaslar merhaba; tohumdan ceviz yetistiriciligini onerirmisiniZ. Yoksa fidan alip dikmekmi daha mantikli. LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
Bir tanidigimiz yoktu hangi fidanciyi arasak konussak malini ovuyor son olarak bandirma da acar fidancilik tercihh ettik iyi mi kotu mu bilmiyoruz hayirlisi bakalim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Arkadaslar su an ki tarlanin durumunu anlatayim eksik oldugum konu var ise yazarsaniz sevinirim yerler 8x5 belirlenip kepce ile 1.20 cm derinliginde acildi iyi yanmis hbuyukbas hayvan gubresi ile karistirilarak tamamen doldurdurdum kuyular yaklasik 2 gun acik vaziyette bekledi ve kuyular acik iken makine ile sivi humik asit attim sonra 10 , 15 cm yukselti olacak sekilde kapattim fidan asagi dusnesindense yukari kalmasi daha iyi cokecegini de hesap ederek boyle yaptim hayvan gubresi ve sivi humik asit disinda bisi kullanmadim Bu sitede okuyup ogrendigim triple super fosfat 18 46 kok gubresi amonyum nitrat gibi gubreler aklimda idi ancak fidan cok ta kimyasal a bogmak istemedim hele bi tutsun ihtiyacina gore sonradan kullanirim dedim Bu surecten sonra bilmedigim bir tavsiyeniz var mi Nogal kok kanser ilacina illa batirip dikmek sart midir Veya su nu kesinlikle boyle yap ve ya su gubreyi kullan dediginiz bisi var midir tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
Arkadaslar su an ki tarlanin durumunu anlatayim eksik oldugum konu var ise yazarsaniz sevinirim yerler 8x5 belirlenip kepce ile 1.20 cm derinliginde acildi iyi yanmis hbuyukbas hayvan gubresi ile karistirilarak tamamen doldurdurdum kuyular yaklasik 2 gun acik vaziyette bekledi ve kuyular acik iken makine ile sivi humik asit attim sonra 10 , 15 cm yukselti olacak sekilde kapattim fidan asagi dusnesindense yukari kalmasi daha iyi cokecegini de hesap ederek boyle yaptim hayvan gubresi ve sivi humik asit disinda bisi kullanmadim Bu sitede okuyup ogrendigim triple super fosfat 18 46 kok gubresi amonyum nitrat gibi gubreler aklimda idi ancak fidan cok ta kimyasal a bogmak istemedim hele bi tutsun ihtiyacina gore sonradan kullanirim dedim Bu surecten sonra bilmedigim bir tavsiyeniz var mi Nogal kok kanser ilacina illa batirip dikmek sart midir Veya su nu kesinlikle boyle yap ve ya su gubreyi kullan dediginiz bisi var midir tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2015
|
arkadaşlar merhaba. bende aranıza yeni katıldım. benimde sivas yıldızelinde 13 dönüm tarlamı yatırım amacıyla ceviz bahçesi yapmak istiyorum. rakım yaklaşık 1400 mt. en düşük sıcaklık son 20 yılda -27 derece ile şubat ayında olmuş. tarlanın toprak analizlerini yaptırdım. yaptıgım araştırmalara göre fernor en uygun olan sanırım. 8x4 dikim şeklide dikim için ideal diye anladım. şimdi bundan sonrası için fidan seçimide dahil olmak üzere yapmam gerekenler konusunda bana yol gösterebilecek arkadaşlar varsa minnettar olurum. tarla hazırlığı, dikim şekli, kac adet tozlayıcı, hangi cins ve hangi sıklıkla , damla sulama için gerekli ekipmanlar ve marka önerileri ve gübreleme ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2015
|
Allah'ın selamı üzerinize olsun arkadaşlar. Öncelikle burada emeği geçen ve tecrübe edinmek , birşeyler öğrenmek isteyen meraklı arkadaşlara büyük fayda sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ben bu yıl Tokat'ta aşılı ceviz üretimine başladım. kendi bahçemde tohumdan ürettiğim fidanlarımı eylül ayında aşıladım lakin ilk ve acemiliğim olduğu için ve kalem temininde sıkıntı yaşadığım için aşılarımın tutma oranı %10 da kaldı. Aşılama yapar iken birkaç çeşit aşı yöntemi denedim. 1) T aşı 2) yongalı göz aşısı 3) boru aşı şeklinde aşılar yaptım ve boru aşılarının tamamı tuttu. yongalı göz aşılarının 3 tanesi tuttu ve %70 sini T aşı yapmıştım ondanda sadece 7 tanesi tuttu. aşı bantlarını 1 ay sonra sökmüştüm tamamını (tutan tutmayan hepsi) ve tutacağını düşündüklerime aşı yerinden 20 cm üzerinden kesip üzerine mum damlattım. Ama düşündüğüm gibi verim alamadım. Durum bundan ibaret. Önümüzdeki yıl daha iyi verim alabilmek için neler yapabilirim. Aşı yapmayı tam manasıyla öğrenmek istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2015
|
ceviz cinsi ile ilg.
merhaba arkadaşlar, bahçemizde aşağıdaki cevizden var fakat cinsini bilmiyoruz. fotograflardaki ceviz hangi cins acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2015
|
arkadaşlar merhaba. bende aranıza yeni katıldım.30 Fernor ceviz fidanı dikecem. Rakım yaklaşık 1300 1450 mt arası.bi kaç sorum var.Mart-Nisan gibi dikime başlıyacağım.Soğuk bölge. 1-)Tarla hazırlığına şimdiden başlamalımıyım ? 2-)Tozlayıcı nedir ? 3-)Tüplü mü Açık Köklümü dikmeliyim ? 4-)leonardit veya organik gübre kullanmalımıyım ? nasıl uygulanır ? İlginize Şimdiden Çok Teşekkür Ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Dikkat edilirse sorularınıza cevap veren yok.çünkü ceviz üreticisinin morali bozuk... Büyük harflerle yazıyorum... Yeni ceviz ekme işine girecek arkadaşların 66. Sayfadaki 1955 numaralı mesajı tekrardan okumalarını tavsiye ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2015
|
![]() Alıntı:
Bak sana kendimden örnek. Benim köyden komşum Avusturyadan hademelikten emekli oldu ve emekli parasına köyümüzden arsa aldı ceviz dikti. Dikim yapmadan önce danışma hizmetinden yararlandı(G.O.P. Ünv.) ve daha sonra bahçesini düzenleyip dikime başladı. %20 daha fazla verim alınabildiği bir gerçek olan sırt dikim ve uç dal verimini uygulamadığı halde bu yıl 4 yaşında olan cevizlerinden ağaç başına ortalama 8 kg verim aldığını söyledi ve bu yıl bu parayla etrafını kapatıyor. 36 dönüme yaklaşık 1000 adet ağaç dile kolay.. seneye bu neredeyse ikiye katlayacaktır. Ha bide bahçenizi boşa işgal ediyor demeyin ek ortasına fasulyeyi; hem zararlı ota fırsat vermez hemde heryıl ek ürün elde edersiniz. Sığırınızmı var e kardeşim ek ortasına yoncayı hem hayvancılık yap hem cevizine bak... Yaaani kısaltmak istersek kardeşim bu işi iyice araştıran yapabilir. lakin gördüğüm kadarıyla sizde bu cevher henüz oluşamamış ama yinede sizin için yol yakın bence. Fidanlarınızın çeşitlerini değiştirin araştırıp hangi tür daha uygunsa onu aşılayın ve fidanlarınızın diplerini biraz yükseltin fazla su değdirtmeyin fidanlarınıza ve en önemlisi budamalarınızı ilk 4 yılda gelişime 5-6 . yıldan sonra da verim için uç dallara bırakırsanız ummadığınız kadar verim alabilirsiniz. Önemli olan inanmak ve çaba göstermek. burada hevesli olan arkadaşlarında hevesini kırmayalım. Selametle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Yukarıdaki soruların cevabı ceviz başlıklarında mevcut. cem941 size tavsiye bunları hatim etmenizdir. Bunları okuduktan sonra takıldığınız ayrıntı sorusu varsa illa ki cevap veren olur ama daha önce cevaplanmış temel sorulara haklı olarak cevap yazılmıyor. Mesela 5 safya kaça kaç dikim yapılmalıdır tartışılmış, gelip "kaça kaç metre ekim yapayım" derseniz kimsenin cevap yazmaması normal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|