Öncelikle Rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun her şeyden önce bir fidan dikmek, toprakla uğraşmak ve üstüne böyle bir ortamda bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmak gerçekten takdire şayan ve ülkemiz ceviz yetiştiriciliği adına onurlu ve çok faydalı.
Bende cevizin ana vatanı olarak bilinen ülkemizin ceviz ihtiyacının %75 ini dışarıdan temin edildiğini öğrendiğimde daha önce hiç tarla bahçeyle ilgili tecrübem olmamasına rağmen,bir genç girişimci olarak yaşadığım yerde kapama ceviz bahçesi kurmaya niyetlendim,yaptığım araştırmalarda genelde doğuştan köyün,tarlanın,bahçenin içinde olan insanlarımızın bu konuda fazla araştırma yapmadığını,işe profesyonel yaklaşmadığını gözlemledim(örneğin etrafımda 100-200 ceviz fidanı diktim diyen 10 kişiden 8 ine hangi tür diktiğini sorduğumda ne bileyim ziraatçi

verdi bizde diktik şeklinde cevaplar aldım) bundan dolayı işe iyice cesaretlendim,çünkü bu işde; bir fabrika kurar gibi yeni bir işletme açar gibi daha profesyonelce yapıldığında Rabbiminde yardımıyla başarılı olunacağını düşünüyorum.
Bu girişin ardından; değerli tecrübelere sahip bilgilerini burada Hak için halk için paylaşan siz kıymetli yetiştiricilerin başını epey ağrıtacağım
Rakım olarak 635 m de 10 dönüm ,hafif meyilli kuzeybatıya bakan satılık bir tarla buldum,burayı başlangıç olarak düşünüyorum tabii tarlayı almadan evvel toprak analizi yaptırmayı düşünüyorum tarla evime 23km mesafede mevcutta kendi işimiz var serbest meslek,yani günde 2-3 saatimi bu işe rahat ayırabileceğimi düşünüyorum,
-yeri almadan önce neler yapmalıyım toprak su analizi vs??
-tür seçimine ne zaman neye göre karar verilmeli
-yer Kütahya-Tavşanlı da bana yakın fidancı vs tavsiyeleriniz varmıdır.
-Tecrübeleriniz ışığında tüm tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılar...