![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
![]() Resimde dalların yönü tam belli olmasada, benim önerim aşağıdaki gibi. 1,2 ve 3 nolu dalları dibinden kesiniz, geri kalan dalları işaretli yerkerden budayınız. Böylelikle geriye 1. kat 4 adet yan dal, 2,kat yine dört adet yandal ve lider dal kalmış olur. Dallar arası acı mesafesinin eşit olmasına dikkat ediniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2015
|
arkadaslar mikrorman ceviz ormani projesini duyan var mi? mikrorman.com da detaylari var ama kabaca 50 dekar orman arazisisnin arazinin temini,anahtar teslim kurulumu,bakimi sulama sistemi kurulumu hatta urun vermeye baslayinca da hasat edilmesi sailmasina kadar herseyiyle onlar ilgileniyormus.bu konuda arastirma yapan **** duyan var mi? ben gerci daha telefonla bile ulasamadim (telefon numaralari degismis ama sitede guncel numara yok ) oyuzden ne kadar guvenilir nasildir cok merak ediyorum.duyan bilen birisi yardimci olabilirse sevinirim.iyi aksamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-11-2013
|
görüntü itibarıyla jet orman projesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Alıntı:
Ben kışın ayda bir cevizlerimi görmezsem rahat etmiyorum, yazın neredeyse haftada bir ki ilgilenen birisi de var. Bu işler uzaktan kumandayla olmaz bence, elinizin üzerinde olması gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2015
|
Merhabalar. Ben ortak olmayı planladığım bir ceviz bahçesi için, içimin rahat etmesi adına 3 metre profil açtırmayı, toprak analizlerini yaptırmayı ve bunu uzman birinin değerlendirmesini istiyorum. Edirne/Uzunköprü tarafında bu konuda bana yardımcı olabilecek, danışmanlık hizmeti veren kişi bilgisi rica ediyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-01-2015
|
Edirnede toprak analiz laboratuvarı
Alıntı:
Edirne keşan toprak tahlili diye google yazın en başta çıkan tahlil laboratuvarı.S ile başlıyor.Kolay Gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2015
|
Alıntı:
Buraya email atıp bir kaç soru sormuştum ama dönüş yapmamışlardı. En iyisi arayıp sormak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Herkese selam, Yeni kuracağım ceviz bahçesi için Tekirdağ, Malkara, Keşan taraflarında güvenebileceğim SONDAJ FİRMASI arıyorum. Yardımcı olabilecek varsa aranızda memnun olurum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
arkadaşlar saksıya ceviz ektim . 30 santim kadar baya bi hızlı büyüdü. sonra kışa girince bütün yaprakları sarardı ve döküldü. ilkbaharda tekrardan yeşerirmi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
İnşallah; oda bir canlı , onunda uykuya ihtiyacı var.Bırakda uyusun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bir an evvel yerini hazırlayın ve toprakla buluşturun, saksıda uzun ömürlü olmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2014
|
Yeni kurulacak Ceviz bahcesine yanmis hayvan gubresiyle birlikte DERE KUMU veren bir ornek var midir? Drenaji saglamak icin nasil bir katki gosterebilir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Tecrübem yok sadece gözlem ve akıl yürütme olarak şunu söyleyebilirim 1) Taşıma suyla toprağın yapısını değiştirmek çok zordur 2) Sığ alanlardaki dere kumu her türlü ot tohumuna ev sahipliği yapıyor genelde, otların yayılımının bir parçası dereler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-01-2013
|
Merhaba arkadaşlar,yeni katıldım.İstanbul-Silivri-Sayalar kçyünde 6.500 metre tarlam var,bu bahar Ceviz dikmek istiyorum,internetteki bilgi yoğunluğu,beni çok ürkek yaptı,ben bu cıvarlarda bu işi yapan,bahçesi olan,hiç olmadı 4-5 yıldır bizzat yaşayan arkadaşları ziyaret edip,daha reel bilgiler almak istiyorum,yardımcı olmak isteyen olursa lütfen telefonumdan veya mail adresimden ulaşsın mail.bekirpinarli@gmail.com Tel.554 9593774 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Arkadaşlar merhaba, Chandler/franquatte agaçlarıma %2 lik bordo bulamacını aralıkta attım. Forumdan öğrendiğim kadarıyla baharda tekrar %1 lik atmam gerekiyor. Chandler için bordo bulamacını mart ayında atmam uygun olur sanırım. En son nezamana kadar atabiliriz, nisan başı çok geçmi olur? Budama içinde aynı soru sormak istiyorum.Bildiğim kadarıyla mart ayı en uygun ay, en son nezmana kadar budama yapabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Budama ayı mart ayıdır, mart ayı diyorum ama yine tekrar edeyim budamada da bölge iklim faktörleri önemlidir, bölgenizde don riski varsa bunu dikkate alınız ve ağaçlara su yürümeye başlamadan budamalar bitirilmeli. Su yürüdükten sonrada yapılır ama ağaç çok enerji kaybeder. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
|
Tüm arkadaşlara Merhaba.Geçen Kasım ayında diktiğim chandlar ceviz fidanlarımın erken ilkbaharda gübrelemek için biraz araştırma yaptım.Tek takıldığım nokta Azot konusu.Toprağımda yetersiz Azot ve organik madde çıktı.Bununla ilgili iki sorum olacak. 1-Yeni Kasım ayında dikimini yaptığım ceviz fidanlarına Azot gübrelemesi yapılacakmı yoksa 2. senemi beklenecek.Beklemek bana daha mantıklı geldi.Azot kökte veya yapraklarda amine dönüşüyor ve bunun içinde karbonhidrat yani enerji gerekiyor.Benim fidanlarda yeni olduğu için tutup tutmadığı bile belli değil? 2.Kullanılacak Azot tipi edindiğim bilgiye göre enaz bitkiyi yoran Amin (ÜRE) TİPİMİ olmalı.Nitrat tipimi yoksa amonyum özelliklimi olmalı.Bana göre bu çok önemli bir konu.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
|
Yeni dikilen fidanda Azot kullanımı
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-08-2014
|
Sayın Hayat ve Doğa Ben de Pınarhisar'lıyım ama iş gereği Çanakkale'deyim. Yaprak analizi de yapabilen yeni açılmış olan labaratuar sanırım kastettiğiniz. Mümkünse tam adresini alabilir miyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
Sayın ABBAS Bildiğim kadarıyla tam teşekküllü bir laboratuvar. istediğiniz toprak analizlerini yaptırabilirisiniz.Adres aşağıdaki gibidir.işinizi görür umarım. Simçağ Laboratuvar Hizmetleri Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. Simge Tavşankoru KOYUNCU B.Cami Mah. Efes Yolu Zanaatkarlar Cad. Efes Tic. M. G Blok No:2-3 Keşan/Edirne Kroki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
Azot gübrelemesini basitçe özetlemek gerekirse toprak ph ınız yüksekse(7.5üstü) amonyum sülfat içerikli gübreleme ,düşükse de amonyum nitrat içerikli gübreleme tercih edilebilir.Azotlu gübrelemede dikkat edilmesi gereken şey hepsini bir kerede değilde üçe dörde bölerek verilmesidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2021
|
Özkan
Herkese merhaba hayırlı akşamlar diliyorum Bahcemde bundan 4 sene oldu tarlayı alalı tarlamda önceden ceviz ağacı dikilmiş ama böyle bir yanında hastalık oldu abilerim yardımlarınızı Bekliyorum acil Düzenleyen Ozkanarslan : 11-06-2021 saat 00:23 Neden: Ceviz resim atmmam lazım ama izin vermiyor site neden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2014
|
Aşı kalelerinin sağlam olup olmadığı nasıl anlaşılıyor. buzdolabında aşı kalemi saklıyorum gazete ve folyoya sardım açıp kontrol edebiliyormuyum.konu hakkında bilgisi olan cevaplarsa sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Buz dolabının sebzeliğine koy. Bir ay sonra aşılanacak zaten bozulmaz. Açıp bakabilirsinde ama gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
cevap için sağol benim asıl öğrenmek istediğim aşı yaparken kalemlerin sağlam olup olmadığı görsel anlaşılabiliyormu. tutmayacak kalemleri kullanmamak için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Aşı kalemleri pişkin olacak. Uç kısmından 3-4 göz alt kısmından 3-4 göz kesilip atılacak. Aşı yapılacağı zaman kalemler açılırken kurumu yeşil mi belli olur. Kalemler saklandığı yerde dahi uyanabilirler gözler uzar onları kullanmayın. Aşı yaparken kalemlerin gözlerine bak kurumu yeşimi hemen dökülüveriyormu bir kaç göz kır. Yeşil olacak göz içleri. Dokülmeyecek, Hemen gözler düşmeyecek. Bazı kalemlerin meyve gözleri kırılmış olabilir öyle kalemlerde düğme gözden sürgün verirler aşıların tutar. Ağaçlarında acı su akması devam ediyorsa aşılama. Daha sonra aşıla kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
açıklama için teşekkürler bu sene ilk çeşit değiştirme aşımı yapacağım inşallah beceririm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
bahçede dölleyicilerin yerini unuttum ?Nasıl tekrar bunları bulabiliriz?3. yılına girecek bahçemde chandler ve tozlayıcı franqetta var.Fikirlerinizi bekliyorum. Budama yapacagım .budama şekli ikisinde farklı . Acil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|