Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eenisel
Herkese merhaba,
Ben forumun yeni üyelerinden birisiyim. Ankara'nın Güdül'e bağlı Güneyce Köyü'nde ufak bir tarlamız var (yaklaşık 6,5 dönüm) ve orada ceviz yetiştirmek istiyorum. Eğer başarılı olursak daha büyük ölçekte girişimlerde bulunmayı düşünüyorum. Bunun içinde bir iki haftadır ceviz ile ilgili internet ortamında ne bulursam okuyorum. Bilgilerin oldukça dağınık ve çelişkili olduğunu ve kafa karıştırdığını söylemeliyim. Bu belki de benim acemiliğimden kaynaklanıyordur. Burada bulunan tecrübeli arkadaşların aşağıdaki konularda yardımlarını bekliyorum.
Öncelikle tarlanın bilgilerini vereyim.
1- Ankara-Güdül-Güneyce Köyü
2- Rakım 650 mt
3- Batıdan doğuya doğru hafif bir eğim var
4- Tarlada halihazırda 60'a yakın 4 yaş muhtelif çeşit meyve ağacı bulunmakta
Önümüzdeki bir kaç hafta içinde taban suyu ve toprak analizi yaptıracağım. Şimdi(lik) sorularıma gelince;
1- Tür olarak chandler ve fernor düşünüyorum, tozlayıcı olarak da ronde de montignac. Bu konuda görüşleriniz nelerdir?
2- Dikim çukurları henüz açılmadı. Bu sebeple ilkbaharı bekleyim mi, yoksa çukurları ekim sonuna kadar açtırıp kasım sonuna dikim yapayım mı?
3- Ceviz konusunda kitap tavsiyeniz nelerdir?
Başka sorularım da olmakla birlikte sizi boğmak istemiyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
|
Fernor ile Chandler aynı bahçede kullanılabilir mi? Fernor'u aynı zamanda Chandler için tozlayıcı olarak düşünmüştüm; ancak, bahçeyi yarı yarıya (40 Cahndler - 40 Fernor) kurmayı planlıyorum. Bu durumda aşırı tozlayıcı sebebiyle bir sorun yaşar mıyım? Örneğin çiçek dökülmesi ya da meyve tutmaması
vb.