agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni3132Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-09-2014, 15:22   #11
Ağaç Dostu
 
jinekolog1959's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 120
"Kanaatime göre Türkiye’de zaten toprağı kuvvetli olup, araların hızlıca kapanacağı bahçelerde kesinlikle standart aralık mesafelerde dikim yapılmalıdır. Çit tarzı yetiştiriciliğin hiçbir gereği uygulanmazken, çit dikimi için yapılacak onca ekstra fidan alımı, çukur açma, dikim, bakım, gübreleme, budama , sonra da aradan çıkarma masraflarının o sürede geri alınması bence imkansız."

Yukarıdaki satırlar 30 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında "Ankara Polatlı'da bir Ceviz Bahçesi" adlı sayfamda çit dikimi ve çit tarzı yetiştiricilik üzerine bir dizi olarak yayınladığım yazıların sonuç bölümündeki cümle. Konuyla ilgilenen, bilgi sahibi olmak veya bilgilerini tazelemek isteyenlere, eğer okumadılarsa bir göz atmalarını öneririm. Kaliforniya Üniversitesi'nin bu yılki dökümantasyonu Amerika'dan getirilip incelenerek hazırlandığından herkese faydalı olabilir.

Gene de birkaç ipucu vermek gerekirse; Türkiye'de uygulandığı şekliyle,

- Sık dikimde 5. yıldan 8. yıla kadar daha çok verim alırsınız. Ama bu, henüz ağaçlar maksimum verimlerinden çok uzakta olduklarından anlamlı bir miktar teşkil etmez. Klasik dikilmiş bahçede 8. yılda aralar kapanınca taç hacimleri ve verimler hemen hemen eşitlenir.

-Sonraki yıllarda 8 metreye büyümeye çalışan ağacı sürekli 4 metrede tutabilmek için normalin 2 katı budama faaliyetiyle uğraşır durursunuz, ya da bu sevdadan vazgeçer, aradan ağaçları çıkarır ve rahatlarsınız.

Dünya'da uygulandığı şekliyle uygulayacaksanız; büyük yatırım planlıyorsanız, çitvari budama ekipmanını temin edip, onu kullanabilecek elemanı kiralama veya istihdam yoluyla bulabilecekseniz, kesinlikle çit tarzı yetiştiricilik çok daha karlı ve verimlidir.

jinekolog1959 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025