22-09-2014, 19:28
|
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2014
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Bu konuda ısrarcı olanlara da son olarak şunu söylüyorum 15- 20 yıllık bahçeleri değil (zaten bu yaşlarda bahçe yok) mutlaka 8-10 yıllık bahçeleri gezip görsünler etraflarında yoksa gelsinler ben göstereyim bir çok arkadaşı götürüp göstermişimdir gördükten sonra abi haklıymışın hakiketen olmaz demişlerdir. 8x8 ekili 9 yaşında bahçenin araları daha şimdiden kapandı bu ağaçlar 100- 150 sene nasıl yaşayacaklar.
|
Asili yabanci cesitlerin (Chandler-Fernor gibi) verim yasinin 35 sene oldugunu okumustum. Genclik kisirligi olacak yerli cesitler icin 100-150 senelik bahce kurulabilir, fakat asili yabanci cesitlerde tavsiye edilen 7*4 sIrt dikimin nedenlerinden birisi bu olabilir diye dusunuyorum. 4 yasindan sonra verime yatiriyoruz, ve yuksek verimle 35 yasina devam ediyoruz. Bu sureden sonra agac genclik kisirligi da yasamadigi icin verim surekli azaliyor ve bahce kademeli olarak genclestiriliyor.
Kisacasi asili yabanci cesitlerin verim sureleri de arastirilip ona gore karar verilmelidir. HER CESIT icin YUZ YIL diyip, dikim SIKLIGI belirlenmemelidir.
|
|
|