![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Sn. Lilium Ben cidden yoruldum 3.5 / 4m dikim aralığı soruları ile uğraşmaktan, siz yılmaz savaşçı olarak hala daha insanları uyarmaya devam ediyorsunuz, sizi takdir ediyorum. TV'da tarımla ilgili kanallarda fidancı arkadaşlar 4m aralıkla kurulmuş bahçeleri ve bunların budamasını anlatıyorlar, ancak nedense hiç 3-5 yaşın üstündeki sık kurulmuş bahçeleri televizyonlarda göremiyoruz. Anlattıkları ile hep 20-30 dönüm altı bahçe kuracak emekli ikramiyesini ya da senelerce biriktirebildikleri 3-5 kuruşu harcayacak, arkasında bir sermaye grubu olmayan orta direk vatandaşı cezbetmeye çalışıyorlar. Arazimiz ufak ya, mümkün olduğunca çok ağaç dikelim, bir şekilde budarız mantığındalar. Hadi bize bir 200 dönüm üstü 8x4 dikilmiş, 5 yaş üstü sağlıklı bir bahçe göstersinler. 200 dönümü neyle, nasıl buduyorlar, ne kadar budama masrafı çıkıyor anlatsınlar. Ayrıca ne kadar senelik fungusit uyguluyorlar onu da anlatsınlar. Uygulanan fungusit harcamalarını da yazsınlar. Sn. Lilium gördüğünü, budadığını hasat ettiğini yazıyor. Sn. Karaçepiş hata yapmışım diyor. Ceviz işine girecek kıt birikimini bu hayale bağlayacak insanımız halen tecrübeye değil, televizyona bakıyor. Tamam 8x4 diksinler, ama belli bir yaştan sonra da aradan ağaç çıkarmaları gerektiğini de bilsinler. 7x3.5 dikmenin ise akıl alacak bir yanı yok. Fıstık çamı fidanı aldığımda ormancı abiye bunları kaç mt ara ile dikeyim dedim. O da "aha bak şu ilerideki fıstık çamlarına sen karar ver" dedi. Bundan iyi akıl mı olur? Sn. Lilium da aynen bunu söylüyor. Gelin benim bahçeme bakın diyor. Gerisi fasa fiso. Alın teriniz ile kazandığınız, çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını bu kadar kolay harcama lüksünüz varsa buyrun 7 x 3.5 mt dikin. Ama bir iyilik yapın, harcama lüksü olmayanları yanlış etkilemeyin. Saygılar, Ç. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|