![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
ben kendi adıma mennun değilim.1.yaşını bitirmiş chanler fidanlarım kıştan mı 30 mart soğuklarından mı çok büyük geriye dpğru kurumalar oldu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2014
|
25 Dönümlük alanda benimde chandler çeşidi bahçem var bu sene 4 yaşını bitirdiler. bahçe 890 rakımında yarı karasal iklim var dönem dönem geç donlardan ve şiddetli soğuklardan etkilenerek yeni sürgünlerde kurumalar oldu hatta bazı fidenler tamamen kurudu ancak sabırla kuruyanları yeniledim şimdi büyüdüler ve soğuklardan pek etkilenmiyorlar acele etmezseniz ve ilk 5 yıl düzenli şekil budaması kuruyan dallaqrı ayıklama işini yapar zamanında bordo bulamacı kullanırsanız ağaçlerınız daha az sorunla yetişecektir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
En başta bahçeyi 8x6 olarak dikmiştik ancak ziraatçılar çit dikim tekniği ile 4x6 olarak sıklaştırmamı önerdiler bu sene sıra aralarına 400 fidan daha diktik şimdi bahçe 4x6 oldu ancak bana biraz sık oldu gibi geliyor ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
![]() Sayın rıfat tosun. Bahçeniz hayırlı olsun, cevizleriniz (kurumayanlar) gayet iyi gelişmiş. Resimdeki görünüşüne göre, görüşlerimi paylaşmak isterim. 8x6 m aralıktaki bahçelerden optimum verim alınabilmekte. 6x4 m bence çok sık olmuş zira şu an bile komşu dallar birbirine yaklaşmış, ileride dahada yaklaşacaklar ve birbirinin içine girecekler hele aralıklar 6x4 m olunca iyice orman olacak ve kayın ağaçları gibi yukarıya uzayıp gidecekler. Dolayısıyla budaması, hasadı vs zorlaşacak. 8x6 m aralıklı kalsaydı, eminim ki birim alandan aynı verimi alabilirdiniz ve bakım masrafı da daha az olurdu. Ben olsam, resimde kırmızı işaretli yerlerden budama yapardım böylelikle yeşil işaretli dalları geliştirerek yan dallardan verim almaya çalışırdım. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O ziraatçileri Allah bildiği gibi yapsın, yol yakınken 8x6 dönmeni öneririm, on yıl sonra pişmanlık fayda etmiyor. 8x6 da cevizde çit sistemidir, |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
resimleri yükledikten sonra piksellerinin büyük olduğunu fark ettim sakıncası yoksa bundan sonra düşük pikselli yükleme yapsam açıkçası resimleri nasıl küçültüleceğini bilmiyorum |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
[QUOTE=RIFAT TOSUN;1280271]En başta bahçeyi 8x6 olarak dikmiştik ancak ziraatçılar çit dikim tekniği ile 4x6 olarak sıklaştırmamı önerdiler bu sene sıra aralarına 400 fidan daha diktik şimdi bahçe 4x6 oldu ancak bana biraz sık oldu gibi geliyor QUOTE] Çit dikim yapılacaksa böyle olmalı. Sıra üstü 4-5 m ve sıra arası 8-10 m aralıklı olmalı_ki güneş alabilsin ve ağaçlar arasında yeterli hava sirkülasyonu oluşabilsin. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|