View Single Post
Eski 09-05-2014, 08:29   #1439
Rıfat Tosun
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-05-2014
Fidanları geçen sen özenle seçtim 456 adet fidan tamamı tüplü ve göz aşılı fidanlar sıklaştırılan fidanlar geçen son baharda dikildi ve bu sene hepsi hiç firesiz açtı hızlı bir gelişim gösteriyorlar kıştan etkilenip kuruyan olmamış kısmi donan da olmamış 5-6 martta bordo bulamacı uyguladık tüm ağaçlara, yine mart 29-30 unda ikinci kere bordo bulamacı uygulandı ayrıca sulama çemberi altına toprağa10-15 cm derinlikte potasyum-sülfat-fosfat-çinko bileşenleri ihtiva eden gübreleme yapıldı ayrıca 10 gün önce yaprak açmaya başlayınca yapraktan gübre püskürtüldü 3 gün öncede iç kurdu olasılığına karşı ilaçlama yapıldı 456 adet fidanı söküp atmaya içim elvermiyor. kasım-aralık aylarında bu fidanları söküp yeni bir alana diksem başarılı olurmu ? yoksa fidanları kaybedermiyim.
veya bu şekilde gittiği yere kadar gitsinmi ? şimdi herkes farklı bir şey söylüyor Ziraat mühendisi arkadaşıma soruyorum hiç gerek yok yeni uygulama bu yönde bana güven diyor. sizin gbi bu işe gönül vermiş ve tecrübeleri olan arkadaşlar ise farklı görüş ve tecrübe beyan ediyor. gerçekten aklım karıştı açıkçası keşke bu siteyi daha önce keşfedip buradaki uzmanların tavsiyelerine göre haraket etseydim. ancak biraz geç kaldım galiba

Rıfat Tosun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön