![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Kaynak olarak cevizce.com dan bulduğum çiçeklenme zamanları haritası dayanarak planladığım %4 tozlayıcının fernorun dişi çiçeklenme süresi boyunca devam edeceğini düşünüyorum. Ayrıca, fernette ye tozlayıcı olarak fernor öneriliyor fakat bu grafiğe göre tozlaşma yapmadıkları gözükmektedir. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kaynakta franguettenin ve fernettenin erkek çiçek sürecine baktım da aynı gibi oysaki fernettenin daha uzun çiçekte kaldığı söylemi var, kaynağa göre chanlere en uygunu perisienne + ronde de montigne, ikisi birlikte Sayın gökhan07 ronde de montigne elinizde varsa bir fidana ücreti mukabilinde talibim ya da yetişmiş dal çıkarılacak gibi fidanınınz ağacınız varsa bir kaç göz gönderseniz daha iyide olur büyük ağaça koyacağım göz iki ve ya üç yıl içinde gelişmiş olacağı için çok daha makbule geçer. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Söylediğiniz gibi bu kaynak doğru ise chandlerin tozlayıcısı olarak fernette de değil bir zaman sonra tozlayıcı olarak parisienne ve ronde de montignac önerecekler. Hatta bu iki ceviz türü tabloya göre birden çok ceviz türünü tozlamakta. Size ronde de montignac cevizi hediye yollayabilirim(yaprak döktükten sonra daha sağlıklı bir gönderim olur ama tercih sizin)cevizler iki yaşında bu sene tüpe alınmış oldukları için bu sene ki gelişimleri çok az. Ayrıca Antraknoza duyarlı bir çeşit. Ben size tüplü fidanını göndereyim ve kış aylarında kalemini bulabilirsem kalemde gönderirim. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Benim aklıma şu soru geliyor. Erkek çiçekler olgunlaşıp kurumaya başladığında yani çiçek açma dönemi bittiğinde (tablodaki yeşil çizginin sonlandığı tarihten itibaren) rüzgarın etkisiyle uçuşarak dişi çiçeklere tozlama yapması gerekli,dolaysıyla asıl döllemeyi o dönemde yapar. Tabloyu incelediğimizde fernette, franguete chandleri tozlaması tam çakışıyor sanırım. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size katılıyorum erkek çiçeklerin olgunlaşıp tozlama yapması mantıklı ama erkek çiçekler de bulunan polenler (milyonlarca olabilir ve bunlar aynı anda olgunlaşmıyor bence,bir üzüm salkımı düşünün **** bir meyve ağacı;domates fidesi düşünün olgunlaşanlar toplanıyor. Cevizde de olgunlaşan erkek çiçek tozlamaya başlıyor)sona erdiğinde **** ağaçtan döküldüğü andan itibaren bence tozlamayı en fazla 1 gün daha devam ettirebilir. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
bu yıl 2 mayısta ilk dişi çiçeği gördüm ve bütün fidanlarda (bir yaşında) 8 mayısta her birinde 8-10 adet dişi çiçek vardı. Yine bu tabloya göre,Fernette ve franguete kendi kendini tozlayabilir. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet tozlayabilir ama dişi erkek çiçekler çok kısa süre çakışıyor. Ağaçlardan alacağınız verim istediğiniz gibi olmayabilir. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|