21-08-2013, 11:15
|
#11
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-08-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 87
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burak555
Öncelikle herkese merhaba yaklaşık 57 dönümde ceviz yetiştiriciliği yapmak istiyoruz 7m X 3.5m arayla dönüme aşağı yukarı 40 adet fidan düşüyor.
Fidanları aldık bugünde toprak analizi sonuçlarını aldım.Kireç oranı yüzde 27 çıktı.Cevizin kirece dayanıklılığı yüzde 25miş.
Yeri de büyük ölçüde almış bulunuyoruz bir kaç tapu vardı.Sizce sorun olur mu yüzde 2 lik fazla kireç oranı.
Tarlanın rakımı 700metre tatlı bir meyili var ve suya yakın (300-400m) Toprak analizini görünce biraz moralim bozuldu. Sizce bu yerde ceviz yetişir mi ?
|
Syn burak555 öncelikle arazinde yapacağın calışmalar için şimdiden başarılar diliyorum. Yaklaşık 7-8 yıldır ormancılık sektöründe ağaçlandırma işleri ile ilgili projeler yapıyorum bunların içerisinde badem ve ceviz ağaçlandırma sahaları da mevcut. Gecen yıl kendi adıma orman sayılan ancak orman vasfını yitirmiş bir arazi üzerinde gerekli prosedürleri tamamlayarak 49 yıllığına kendi adıma bir arazi tescil ettirdim. Bilmeni isterim ki ceviz badem gibi toprak isteği az olan fazla su ihtiyacına gereksinim duymayan bir tür değildir. Badem kıraç arazilerde de yetişebilir ancak ceviz için uygun iklim koşullarının yanı sıra sulama ve toprak bileşenlerinin oranı da çok önemlidir. Benim tavsiyem de konuyla ilgili daha önce yorum yapan arkadaşlar gibi bir uzmandan görüş alman ve yatırımlarını bu ölçüde gerçekleştirmen olacaktır. Piyasada bu işe gönül vermek isteyen bir çok kişiye besin yönünden fakir olan topraklarda bulunması oldukça zor olan asılsız öneriler olduğu bir gerçek ( yarasa gübresi, yanmış tavuk gübresi, güvercin gübresi vs. vs.). Toprak için illaki bazı takviyeler yapacaksanız piyasada her yerden rahatlıkla temin edebileceğiniz sentetik gübrelerin yanı sıra en bilinen yöntemlerden olan yanmış hayvan gübresini aşırıya kaçmadan arazinize uygulayın. Yarasa gübresiymiş falanmış filanmış bu tür sahtekarların aklınızı karıştırmasına izin vermeyin, öncelikle cebinizden çıkacak 3-5 bin tl sizin için önemli olmayabilir belki ama size gübre diye sattıkları şeyin fidanlarınıza zarar verebileceğini aklınızdan çıkarmayın.
Umarım yapacağınız çalışma istediğinizden daha başarılı olur saygılar...
|
|
|