agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-08-2013, 11:15   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burak555 Mesajı Göster
Öncelikle herkese merhaba yaklaşık 57 dönümde ceviz yetiştiriciliği yapmak istiyoruz 7m X 3.5m arayla dönüme aşağı yukarı 40 adet fidan düşüyor.

Fidanları aldık bugünde toprak analizi sonuçlarını aldım.Kireç oranı yüzde 27 çıktı.Cevizin kirece dayanıklılığı yüzde 25miş.

Yeri de büyük ölçüde almış bulunuyoruz bir kaç tapu vardı.Sizce sorun olur mu yüzde 2 lik fazla kireç oranı.

Tarlanın rakımı 700metre tatlı bir meyili var ve suya yakın (300-400m) Toprak analizini görünce biraz moralim bozuldu. Sizce bu yerde ceviz yetişir mi ?
Syn burak555 öncelikle arazinde yapacağın calışmalar için şimdiden başarılar diliyorum. Yaklaşık 7-8 yıldır ormancılık sektöründe ağaçlandırma işleri ile ilgili projeler yapıyorum bunların içerisinde badem ve ceviz ağaçlandırma sahaları da mevcut. Gecen yıl kendi adıma orman sayılan ancak orman vasfını yitirmiş bir arazi üzerinde gerekli prosedürleri tamamlayarak 49 yıllığına kendi adıma bir arazi tescil ettirdim. Bilmeni isterim ki ceviz badem gibi toprak isteği az olan fazla su ihtiyacına gereksinim duymayan bir tür değildir. Badem kıraç arazilerde de yetişebilir ancak ceviz için uygun iklim koşullarının yanı sıra sulama ve toprak bileşenlerinin oranı da çok önemlidir. Benim tavsiyem de konuyla ilgili daha önce yorum yapan arkadaşlar gibi bir uzmandan görüş alman ve yatırımlarını bu ölçüde gerçekleştirmen olacaktır. Piyasada bu işe gönül vermek isteyen bir çok kişiye besin yönünden fakir olan topraklarda bulunması oldukça zor olan asılsız öneriler olduğu bir gerçek ( yarasa gübresi, yanmış tavuk gübresi, güvercin gübresi vs. vs.). Toprak için illaki bazı takviyeler yapacaksanız piyasada her yerden rahatlıkla temin edebileceğiniz sentetik gübrelerin yanı sıra en bilinen yöntemlerden olan yanmış hayvan gübresini aşırıya kaçmadan arazinize uygulayın. Yarasa gübresiymiş falanmış filanmış bu tür sahtekarların aklınızı karıştırmasına izin vermeyin, öncelikle cebinizden çıkacak 3-5 bin tl sizin için önemli olmayabilir belki ama size gübre diye sattıkları şeyin fidanlarınıza zarar verebileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Umarım yapacağınız çalışma istediğinizden daha başarılı olur saygılar...

Ormancı_ali06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2013, 08:58   #2
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2006
Degerli ceviz dosdostları dikim araliği konusunda Doç.dr Mehmet sütyemez hocamız 21 kaman ceviz festivalindeki panelde dikim araliği 7x7 metre dedi .Ceviz alanında hocaların hocası olarak kabul edilen bu günkü degerli hocalarımızın yetişmesinde emegi olan hocamız Sayın Prof.Dr Seyit Mehmet Şen hocamız da ceviz dikiminde sıra aralık mesafesini 8x8 dedi bu hocaların paneldeki soylemleri video çekimlerinde var.Ben de en az 8x8 sıra aralıgında dıkilmesini tavsiye ediyorum.

arif göçmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2013, 10:52   #3
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2009
sık dikim yapılan ceviz agaçları sadece ve yalnızca yandal verimi olan agaçlar olması zorunludur diye düşünüyorum.sizce de öyle değilmidir hocam.saygılar.

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2013, 10:58   #4
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemilahmet Mesajı Göster
sık dikim yapılan ceviz agaçları sadece ve yalnızca yandal verimi olan agaçlar olması zorunludur diye düşünüyorum.sizce de öyle değilmidir hocam.saygılar.
bizde zaten çit dikimi derken yan dal verimli olanlardan bahsediyoruz tabii ki uç dal verimli ağaçlarda zaten çit dikim olmaz.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2013, 10:12   #5
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2009
nasılki elmalar artık 1 mt lik aralıklarla dikiliyorsa cevizde de durum böyle olmalı.amaç yaprak dal yeşertmek değil meyve almak olmalı birim alandan.

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2013, 13:30   #6
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemilahmet Mesajı Göster
nasılki elmalar artık 1 mt lik aralıklarla dikiliyorsa cevizde de durum böyle olmalı.amaç yaprak dal yeşertmek değil meyve almak olmalı birim alandan.
Degerli dostum elmalar biliyorsunki bodur anaçlara aşılı onun için sık dikim yapılır.Ama yarı bodur elma türleri 5x5 veya 6x6 dikiliyor yarı bodur elmalar 1 -2 metre aralıkla dikilebilirmi.Cevizde yarı bodur veya tam bodur olmadıgı için dikim aralıgını bu na gore düşünerek yapın buradaki arkadaşlar yaşadıkları sorunları başarılarını burada paylaşıyorlar bir menfaat karşılıgıda beklemiyorlar buradaki paylaşımları herhangi bir hocadan bilgi olarak isteseniz bir bedel isterler.saygılarımla

Eski 22-08-2013, 09:06   #7
Ağaç Dostu

arif göçmen's Avatar

Degerli ceviz dostlarım kaman ceviz festivalimiz 11-12-13 ekim tarihinde yapılacak butun hocalarımızı kamanda ki ceviz festivaline hatta buradan istediğimiz hocaları kaman ceviz festivaline davet edelim ben kamanda onları mısafir ederiz sizlerde dahil bu mesafeyi burada netleştirelim kaman ülkemizin tam orta noktasında ulkemizin her tarafına aynı mesafede gibi bu sıra aralıgını burada netleştirelim diyorum.gorüşlerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum hepinize saygılarımı sunuyorum.

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025