![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-08-2013
|
Alıntı:
Umarım yapacağınız çalışma istediğinizden daha başarılı olur saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Degerli ceviz dosdostları dikim araliği konusunda Doç.dr Mehmet sütyemez hocamız 21 kaman ceviz festivalindeki panelde dikim araliği 7x7 metre dedi .Ceviz alanında hocaların hocası olarak kabul edilen bu günkü degerli hocalarımızın yetişmesinde emegi olan hocamız Sayın Prof.Dr Seyit Mehmet Şen hocamız da ceviz dikiminde sıra aralık mesafesini 8x8 dedi bu hocaların paneldeki soylemleri video çekimlerinde var.Ben de en az 8x8 sıra aralıgında dıkilmesini tavsiye ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
sık dikim yapılan ceviz agaçları sadece ve yalnızca yandal verimi olan agaçlar olması zorunludur diye düşünüyorum.sizce de öyle değilmidir hocam.saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
bizde zaten çit dikimi derken yan dal verimli olanlardan bahsediyoruz tabii ki uç dal verimli ağaçlarda zaten çit dikim olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
nasılki elmalar artık 1 mt lik aralıklarla dikiliyorsa cevizde de durum böyle olmalı.amaç yaprak dal yeşertmek değil meyve almak olmalı birim alandan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Degerli dostum elmalar biliyorsunki bodur anaçlara aşılı onun için sık dikim yapılır.Ama yarı bodur elma türleri 5x5 veya 6x6 dikiliyor yarı bodur elmalar 1 -2 metre aralıkla dikilebilirmi.Cevizde yarı bodur veya tam bodur olmadıgı için dikim aralıgını bu na gore düşünerek yapın buradaki arkadaşlar yaşadıkları sorunları başarılarını burada paylaşıyorlar bir menfaat karşılıgıda beklemiyorlar buradaki paylaşımları herhangi bir hocadan bilgi olarak isteseniz bir bedel isterler.saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Degerli ceviz dostlarım kaman ceviz festivalimiz 11-12-13 ekim tarihinde yapılacak butun hocalarımızı kamanda ki ceviz festivaline hatta buradan istediğimiz hocaları kaman ceviz festivaline davet edelim ben kamanda onları mısafir ederiz sizlerde dahil bu mesafeyi burada netleştirelim kaman ülkemizin tam orta noktasında ulkemizin her tarafına aynı mesafede gibi bu sıra aralıgını burada netleştirelim diyorum.gorüşlerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum hepinize saygılarımı sunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|