agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-08-2013, 15:34   #1
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Fidancıları geçelim.. Sn. Sütyemez'in de 8x8 dediğini ifade ediyor Sn. Arif Göçmen.

Önemli olan büyük bahçeler görmek. Ondan sonra herkes kendi kararını en güzel verecektir. Benim Sn. Lilium'un Chandler'larını gördükten sonra şüphem kalmadı açıkçası.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 16:44   #2
Ağaç Dostu
 
ermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2013
Şehir: kırklareli/lüleburgaz
Mesajlar: 366
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Fidancıları geçelim.. Sn. Sütyemez'in de 8x8 dediğini ifade ediyor Sn. Arif Göçmen.

Önemli olan büyük bahçeler görmek. Ondan sonra herkes kendi kararını en güzel verecektir. Benim Sn. Lilium'un Chandler'larını gördükten sonra şüphem kalmadı açıkçası.
mehmet sütyemez yerli çeşitler için 8*8 diyor chandler 8*4 dikilebilir diyor.
8*4 için uygun budama yapılırsa bence görüntülerinde onlarında sorun yok.
ibrahim balkal da budamaları anlatırken ithal çeşitler için 8*4 tavsiye ediyor ve buna uygun budamayı gösteriyor bana mantıklı geldi. çiftçilerimiz korkmasın 8*4 dikimden uygun budama yapılırsa dönümünden 700 kilo meyva alınır. 8*8 dikimden 500 kg meyva alınır topraklarımızı verimli kullanalım diyor. onca şeye emek verdikten sonra budamaya da biraz dikkat edilerek 8*4 dikilmesinde sakınca göremedim. bence de biraz çağ atlama zamanımız geldi sanki tarımda.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2013, 18:21   #3
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-05-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 72
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Fidancıları geçelim.. Sn. Sütyemez'in de 8x8 dediğini ifade ediyor Sn. Arif Göçmen.

Önemli olan büyük bahçeler görmek. Ondan sonra herkes kendi kararını en güzel verecektir. Benim Sn. Lilium'un Chandler'larını gördükten sonra şüphem kalmadı açıkçası.
sayın çamtepe
çit sistem dikim modelini yurt dışına gidip gelen uzmanlar,fidancılar ve akademisyenlerden oluşan birileri tarafından türkiyede uygulamaya başlanmıştır.Ya yurt dışında ceviz yetiştiriciliğinde önder olan bu ülkeler bu işi bilmedikleri için 8x4 dikimi tercih ediyorlar,veyahut biz onlardan daha iyi bildiğimiz için 8x8 tercih edelim diyoruz.Şu anda şilide ne kadar doğru olduğunu bilemem ama 6x4 ekimlere başlandığı söylenmektedir.Çit dikimde göz önünde bulundurulacak en önemli bir husus dikimi yapılacak çeşit yarıdik ve yandal verimi yüksek çeşitlerden olmalıdır.Yurdumuzda bu çeşitlere uyan sadece kaman 1 çeşitidir.Sayın çamtepe siz liliumun chandlerini örnek alarak bu karara vardığınızı söylüyorsunuz,liliumun chandlerleri tozlama olmadığından ağaçları verime yatıramadı verimleri çok az, bunun sonucu ağaçlar sürgüne çalıştı bunun sonucu büyük dallar oluşup araları kapattı.Kendisiyle yapmış olduğum telefon görüşmesinde tozlama yapamadığı için dökülen çiçekleri görseniz ağlarsınız demişti bana bununla ilgili bir yanlışım varsa sayın lilium düzeltsin.Siz liliumun chandlerini göz önünde bulundurarak bu yargıya vardıysanız pek sağlıklı bir düşünceye varmış sayılmazsınız.Birde derimki ben iki haftadan beri hafta sonları köy tv deki yayınlanan ibrahim balkalın sunduğu ceviz yetiştiricilerle yaptığı röportajı izleyin daha sonra düşüncenizi tekrar değerlendirin.****** herkesin düşüncesi kendine aittir,biz bunları konuşalımki doğru neredeyse oraya gidelim.
Saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 00:27   #4
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 Mesajı Göster
Alıntı:
Sayın çamtepe siz liliumun chandlerini örnek alarak bu karara vardığınızı söylüyorsunuz,liliumun chandlerleri tozlama olmadığından ağaçları verime yatıramadı verimleri çok az, bunun sonucu ağaçlar sürgüne çalıştı bunun sonucu büyük dallar oluşup araları kapattı.
Peki siz görmeden bu karara nasıl vardınız, sadece Düşünerek? İşte hatayı burada yapıyorsunuz, öyle olursa böyle olur, böyle olursa öyle olur deyip bir karar veriyorsunuz,
Büyük dallar oluştu aralar kapandı gibi ne bir sözü ne de böyle bir ifade hiç bir yerde kullanmadım, böyle bir şey olsaydı hiç çekinmeden paylaşım adına bile olsa yazardım.
Ayrıca,
Hiç verim yok demedim ki, dozlama olmadığından çok çiçek dökümü oldu, soruluyor ağaç başı kaç kilogram meyva alıyorsun. Çiçek dökümü olduğu için ölçü olarak algılanmasın diye ölçü vermiyorum. Bu gibi bahçeler ölçü alınamaz, Ama cehandlerin verimliliğini tartışmam bile verimliliğini görebiliyorum hiç dozlama olmamasına rağmen yinede yerli cinslerden fazla meyva var.

Verime yatmamış ya da az verim olması ağaç tacının büyük olacağı araların çabuk kapanacağı konusun da haklısınız fakat bu sözü benim için düşünmeniz söylemeniz talihsizlik olmuş,

Sayın çamtepe de bir şeyler söylerken sadece tek benim bahçemi görerek bir şeyler söylemiyor gezdiğimiz başka bahçelerde var genel olarak görüş ve düşüncelerini söylüyor, bunları tek tek detay detay anlatmak sayfalar alır.


Alıntı:
Kendisiyle yapmış olduğum telefon görüşmesinde tozlama yapamadığı için dökülen çiçekleri görseniz ağlarsınız demişti bana bununla ilgili bir yanlışım varsa sayın lilium düzeltsin.
Doğru,
Fakat meyva dökümünün taç yapısıyla bağlantısını benim bahçem için düşünüyorsanız bu beni üzer, benim hiçbir şeyden anlamadığımı bunun önlemini ne şekilde alacağımı bildiğimi bildiğinizi sanıyorumdum.
...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2013, 00:59   #5
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 Mesajı Göster
Alıntı:
Birde derimki ben iki haftadan beri hafta sonları köy tv deki yayınlanan ibrahim balkalın sunduğu ceviz yetiştiricilerle yaptığı röportajı izleyin daha sonra düşüncenizi tekrar değerlendirin.
Doğru, izleyin.
Fakat sadece izlemekle kalmayın izlemekle görmek arasında çok fark var, hatta ilaçlama yaparlarken de gidin görün, marpucu elinize alın ilaçlama yapın, bahçenin hava sirkülasyonunu düşünün, nereye kadar kaç yıl budamayla kontrol altında tutulabileceğini düşünün ve en iyi kararı verin.
Alıntı:
osman öz - fidancı,genetikçi emekli ziraat mühandisi
selami bayrak - fidancı emekli orman mühendisi
yaşar akça - prof. doktor
ramazan topak - emekli orman mühendisi
mehmet sütyemez - yrd doç. doktor
ithal çeşitlerde 8*4 tavsiye eden kişiler bunlar
Bir eklemede ben yapayım

İbrahim balkal (Fidancı)

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025