18-07-2013, 12:38
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Bazı şeyleri söylerken daha dikkatli söylemeliyiz, durum üstte sayın orkide01 dediği gibiyse iki yıllık bir deneyim gerçekleri ortaya koymaz, sanıyorum arif bey fernorları büyük ağaçlara aşı yaparak geliştirdi (bir yazısında okumuştum, Yanlışsa affola) ve donduklarından bahsetmişti. verimsiz olduğunu söylemişti.
Bunlar doğruysa bu kadarlık bir deneyim gerçekleri ortaya koymaz diye düşünüyorum, iki yılda gelişen ağaç ne kadar çiçeğe yatacak dinç geliştiği için yatmayacak ya da çiçek dökecek, ikinci endişem iyi bir dozlanma için yeterli dozlayıcı varmıydı, olsa bile dediğim gibi iki yıllık bir aşılarda net bir şey ortaya çıkmaz.
Cins hakkında fikirlerimizi düşüncelerimizi söyleyebiliriz, fakat Bir cins hakkında net bir şeyler söyleyebilmek için en az on yıllık bir deneyim olması gerekir diye düşünüyorum.
Bu düşüncenize katılıyorum malesef çiftçi bizi yönetenlerin önünde gidiyor kendi çabalarıyla kendi araştırmalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor, bu denemeler yapılıp üreticinin önüne konmalı ki üretici karar verebilsin.
|
Degerli dostum bakın herhangi bir çeşit ülkemize bir şekilde giriyor hızla çoğaltılıyor.bunlar bir şekilde üreticilere dağıtılıyor daha sonra sonu hüsranla sonuçlanırsa bu çiftçiye yazık oluyor ben fernorları büyük ağaçlara aşıladım 3 kış geçti 1 ci yıldan sonra budayarak yal dal oluşturdum sizde bilirsinizki meyve ağaçları meyve gözlerini bir yıl önceden oluşturur 3 yılda meyve gözü görmedim birde kaman ekolojisinde sürgünler donuyordu bende tekrar çeşit değiştirdim bu izlenimimi yaşadığım olayı buradan paylaşıyorum.,ha bir üretici çıkar ben fernoru şu karasal iklimde diktim verimli bir çeşit olduğunu söyler biz onada saygı o ekolojiye fernor dikilmesini tavsiye ederiz benim amacım ve bu sitenin amacı tartışarak dneyimlerini herkes paylaşarak çitçilerimize yardımcı olmaktır.Herkesin amacıda bu olmalı doğrular tartışarak bulunur diye düşünüyorum.SAYGILARIMLA
|
|
|