agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-07-2013, 00:40   #11
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 Mesajı Göster
ikincisi ise akdeniz bölgesi fidanının karasal iklimde olmasının zor olduğundan bahsetmişsiniz.
kestiğiniz fernorlar kaç yaşındaydıki verimsiz diye kestiniz.ben sizinle geçen yıl yapmış olduğum telefon görüşmesinde fernorları daha yeni ektim demiştiniz.ne çabuk verimsiz ilan ettinizki kestiniz.
Bazı şeyleri söylerken daha dikkatli söylemeliyiz, durum üstte sayın orkide01 dediği gibiyse iki yıllık bir deneyim gerçekleri ortaya koymaz, sanıyorum arif bey fernorları büyük ağaçlara aşı yaparak geliştirdi (bir yazısında okumuştum, Yanlışsa affola) ve donduklarından bahsetmişti. verimsiz olduğunu söylemişti.

Bunlar doğruysa bu kadarlık bir deneyim gerçekleri ortaya koymaz diye düşünüyorum, iki yılda gelişen ağaç ne kadar çiçeğe yatacak dinç geliştiği için yatmayacak ya da çiçek dökecek, ikinci endişem iyi bir dozlanma için yeterli dozlayıcı varmıydı, olsa bile dediğim gibi iki yıllık bir aşılarda net bir şey ortaya çıkmaz.

Cins hakkında fikirlerimizi düşüncelerimizi söyleyebiliriz, fakat Bir cins hakkında net bir şeyler söyleyebilmek için en az on yıllık bir deneyim olması gerekir diye düşünüyorum.

Alıntı:
Degerli dostum ben şunu demek istiyorum ben denemelerimi buradan paylaşıyorum.Ama bu işin bilimsel yanı şöyle olmalı ,bir ceviz çeşidi tescil çalışması yapılırken 4 farklı ekolojide yanı enaz 4 farklı iklim yapısında ve dikilebileceği bölge olarak denendikten sonra hangi bölgelere uyum sağlıyorsa o bölgelere dikilmelidiye bilim adamları.üniversiteler,tarım bakanlığının hangi ekolojilere hangi çeşidin dikilmesi gerektiğini tesbitten sonra bu çeşitler dikilmeliki bu insanlar daha sonra hezimete uğramayıp yollarına devam etsinler yoksa cevizde pardon demek 6 yıla mal olur 6 yılda pardonu düzeltmek eder 12 yıl ben burada yaşadığımı yazmalıyım ki bu işe yeni başlayanlar hata yapmasın siz katılırsınız katılmazsınız
Bu düşüncenize katılıyorum malesef çiftçi bizi yönetenlerin önünde gidiyor kendi çabalarıyla kendi araştırmalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor, bu denemeler yapılıp üreticinin önüne konmalı ki üretici karar verebilsin.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025