agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni3132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-05-2013, 21:07   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso Mesajı Göster
Hocam bende ankara çubuk ilçesine diyeceğim chandler.rakım 950 metre chandler mi fernor mu.fernora içini doldurmuyor diyorlar.
Eğer karasal iklimin görüldüğü bir yerse Chandler ekmenizi tavsiye etmem çünkü sonbahar erken donlarından haşlanır gider. Fernor'u bilmiyorum.

Benim bulunduğum yerin rakımı sizden daha düşük bu arada. Yakın sayılır.

Şebin, Bilecik, Kaman - 1 çeşitlerini önerebilirim. Maraş18 ya da Sütyemez de olabilir ama ben hiç denemedim.

Ticari olarak düşünüyorsanız 30, 60 ve 90 cm'den toprak örneği alarak Araştırma Kuruluşuna gönderin.

Toprak ve Yaprak Analizi

Bir ziraatçiyle araziyi gezip ceviz yapacağınız yerin toprak, iklim ve yer olarak ceviz yetiştiriciliğine uygun olup olmadığını öğrenin. Özellikle 1 metreye kadar toprağın yapısını profil çukurları açıp görmek gerekir. Sonra çevrede hakim rüzgarlar var mı. Arazi don çukurunda mı bunlara baktırın.

Sonra toprak analizi sonuçlarına göre Araştırma Kuruluşundaki uzman arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda, hatta üreticilerle görüşerek bölgenize uygun ceviz çeşidini seçerseniz daha uygun olur.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025