Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli
Arif hocam o kadar da değildir  Her çeşidin yöresine, iklimine, rakımına göre avantajları vardır.Yerli çeşitlere bu kadar da haksızlık yapmayalım, sonuçta sizde yerli çeşit üretiyorsunuz.Kaman da çok iyidir ama 1500m ye dikseniz istenilen verimi alamazsınız, ama şebin bu yükseltide çok daha iyidir.Ayrıca okuduklarımdan-duyduklarımdan öğrendiğim kadarıyla en lezzetli çeşit şebin, tabi her çeşidin artıları eksileri var.Şebinin kabuğu ince iç kurduna karşı çok hassas vs.
Çeşitler içinde chandler şampiyonluğa oynayan takım, kaman-maraş18vs üst sıraları zorlayan takımsa şebin bilecik de orta sıralarırlarda ki takımlardır bence  Siz direk küme düşürdünüz 
Altay da Barcelona bu arada 
|
Degerli dostum benim bahçemde şebin bilecik ve kaman 1 çiçeklenme tarihlerini resimledim ama kaman 1 1500 mt dikerseniz verim alamazsın derseniz bunu görsel olarak ıspat etmeniz gerekir kaldıkı kaman iklim yükseklik olarak şebin bilecikten sert ıklım yapısına sahip meterolojık verileri incelersenız iklim yapıları bu konuda daha iyi yon gostere bilir.birde maraştaki ceviz çalışma grubu toplantısındakı sunumu gorduysenız orada soylenen bilgiler kaman ın 14 farklı bölgede en geç uyanan çeşit olarak on plana çıktıgını ve bu çalışmaların 4 yıllık çalışma oldugunu akademisyenler açıkladı bunları ben soylemiyorum