Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen
Degerli dostum benim bahçemde şebin bilecik ve kaman 1 çiçeklenme tarihlerini resimledim ama kaman 1 1500 mt dikerseniz verim alamazsın derseniz bunu görsel olarak ıspat etmeniz gerekir kaldıkı kaman iklim yükseklik olarak şebin bilecikten sert ıklım yapısına sahip meterolojık verileri incelersenız iklim yapıları bu konuda daha iyi yon gostere bilir.birde maraştaki ceviz çalışma grubu toplantısındakı sunumu gorduysenız orada soylenen bilgiler kaman ın 14 farklı bölgede en geç uyanan çeşit olarak on plana çıktıgını ve bu çalışmaların 4 yıllık çalışma oldugunu akademisyenler açıkladı bunları ben soylemiyorum
|
Arif bey öncelikle benim kaman 1 çeşidine karşı olumsuz düşüncelerim yok.Yerli çeşitler içerisinde en iyilerden ve dikmeyi düşündüğüm çeşitlerden birisi.Ben sadece 1500 üzeri dikilirse
istenilen verim alınamaz dedim.Bunu da sn.Selami BAYRAK Bereket tv'de katıldığı proğramda söylemişti.Kaman çeşidinin 600-1200 m arası daha verimli olacağını özellikle düşük rakımlı bölgelere dikilmemesi gerektiğini anlatmıştı.Hatta yanlış mı hatırlıyorum diye netten baktım ama o proğramla ilgili bişey bulamadım, telefonla aradım fidanlıktan başka arkadaşla görüştüm o da aynı şeyleri söyledi.(500-600/1200-1300 arası kaman, daha yükseklere şebin ve fransız çeşitleri)
Tabi ki kamanı en iyi siz bilirsiniz.Ben yetiştirici olmadığım için Türkiye'de ceviz konusunda önemli çalışmaları olan isim yapmış kişilerin söylediklerini referans göstererek yazıyorum.Kimseyi yanıltmak ya da yönlendirmek gibi düşüncem yok.
Yanlış anlaşılmasın