![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
kısmen kendinizde enzim ve kompost yapabilirsiniz her türlü mutfak artıkları dahi sizlere çok fayda sağlayabilir tarımın iki ana mantıgı vardır. En önemlisi mükemmel derecede bitiki besleme sistemi kurmak doğal dengeyi koruyan hastalıklarla mücadele yöntemini benimsemektir ilk yıllarda iştahlı büyüyen bitkiyi ileride kimse tutamaz her şey yolunda devam eder hep söylenir bitki strese girmesin diye; strese girmek bitkinin yetersiz su ve yetersiz besin ortamında kalmasıdır. yüce yartıcının hikmeti gereği bitki ortamın zayıflıgını anladımıona göre büyümesini dengelemektedir. yani ortamda bana ekmek yetersiz diye psikolojiye girdi mi artık onu ikna etmek için çok çabalamanız gerekecektir. birde sevgili dostlarım; bence son bahar ayları altın aylardır sonbaharda hiç durmadan bitkiyi bahara hazırlamalısınız toprak hazırlıgınızı,gübrelemenizi,budamanızı,ilaçlamanız ı hiç aksatmamalısınız. sonbaharda yaptıgınız bir emek iki nimet olarak size dönecektir özellikle doğal gübreleme için bu ayları kaçırmamamak gerekir. bahara bitki artık havalar ısınsında şöööyle serpileyim demelidir. (bitki bunu sürgün gözleri ile söyler) ben ağaçalar ile sarmaş dolaş olmayı seviyorum bu sayfalardaki herkesinde sevdiği malum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
altay, anaç, ceviz, ceviz bahçesi, ceviz bahçesi kuralım, ceviz fidanı, ceviz ormanı, chandler, tohum |
|
|