![]() |
|
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçe kuracaksın en az beş yıl bekleyeceksin, beklemekte önemli değil bekleriz, fakat beş yıl sonra fiatı ne olacak belli değil. Oysaki ceviz fidan furyası devam ederken ve küçük alandan kısa sürede fidancılık yaparak para kazanmak içten bile değil, bir kaç yabancı ırkla ve bir kaç fidancı, bir kaç değerli hocayla başlayan furya güzel başladı, fakat bunun temellerine başka taş konulmadı, konulmayınca nereye gideceğini merak ediyorum doğrusu. Şu güne kadar kurulan kapama bahçeler şayet iyi bakılır ve verim almaya başlanırsa ve bu tarım politikalarıyla devam edilirse cevizin sonu hüsrandır biline.... 1 tl ye satacak yer bulunmaz... Bana hiç kimse kendi iç açığımızdan söz etmesin, kendi iç açığımız var kendi iç açığımızı ithalatla karşılıyoruz gibi cümleler bana bir şey ifade etmiyor, çünkü, bu ekilen ve şu güne kadar ekilen araziler türkiyeye gık dedirtecektir. Ya fazlası ne olacak ? Hiç bir caba çalışma ben göremiyorum. Meraklarımdan bir tanesi acaba diyorum bir kaç fidancı zengin mi edildi? Günü kurtarma politikalarımıdır ? buna politikada diyemeyeceğim zira bir kaç fidancı bir kaç değerli hocamızla başlayan güzel bir şey, fakat bizim ithalat yapmaktan ihracat yapmaya bir çabamızı ne siyasilerden ne de bir birlik oluşturup ihracat yapmaya caba sarfetmiyoruz, sarfetsekte ihracat yapabilmek için bir ülkenin tarım politikaları olması gerekir, olmadığı sürece ekmek yetiştirmek yerine bir kaç yıl sürecek bu furyada bir kaç yılda fidandan vuracağını vuracaksın, sonrası allah kerim. Hocaya bende hak verdim... Hoca haklı. Sayın olcayatay'a da şevkinden dolayı kutlarım, güzel bir düşünce fakat atı alan üsküdarı geçti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|