Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe
|
Bu tür videoları seyrederken imreniyorum dalıp gidiyorum, benim ülkemde de bu güzellikler niye olmuyor oluşmuyor?
Olamazmı olur hemde bal gibi olur daha iyisi olur, olmayışının tek nedenini üreticinin önünü göremeyişine bağlıyorum,
Kooparatifleşme ya da birliklerin oluşması iki günlük bir iş, kooparatifleşme ya da birlik neye göre oluşacak hangi güvene hangi tarım politikalarına göre oluşacak her siyasi değişime göre değişen her gelenin sadece günü kurtaran politikalarına göre değişiyorsa bu ülkede hiçbir şey oluşmaz oluşamaz.
Bakınız o videolardaki binlerce dönüm arazi sahipleri daha ekerken ürettiği ürünü kaça satacağını ne maliyetle işleri bitireceğini hesabını yapabiliyor, oysa ki ben bir ay sonra alacağım gübrenin fiatını bile bilmiyorum, ürettiğimi kaça satacağımı biliyorum.
Al, ek, yetiştir, sonra ne yaparsan yap, biraz sıkıştırırsan, eee onu sökün altarnatif ürün ekin demeyle tarım yürümez.
Bakınız güzelim fındığı ne hale getirdiler, hazır yetişmiş verim veren fındık ağaçlarını dış pazar bulamıyorlar pazarlayamıyorlar bir kısmını düşük fiattan bir kısmını tüccar beline vurarak alıyor devletin aldıkları da depolarda çürüyor satamıyor, yazıktır günahtır bu ülkenin paralarına emeğine.
Bu şekilde hangi girişimci neye göre hangi güvene göre pilanlamasını yapacakta bu işe girişecek, cesaretlenip girişenlerde bence kumar oynuyorlar. Ya tutarsa...
Alıntı:
kooperatif dediğimiz kurum tüm bu farklılıkları bir arada ve ortak akılla yönetmeye çalışırken ilk baştaki kuruluş hedeflerinden oldukça sapacaktır diye düşünüyorum.
|
Sapacaktır, sapmasada biz saptırırız, eh bir de orada rant varsa hemen bir siyasi tarafı oraya seçer getirtir oturturuz.