agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni771Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-08-2014, 21:28   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jinekolog1959 Mesajı Göster
Merhaba

Ronde'nin erkek çiçekleri Balkal'dan 1 gün önce aktif hale gelip, Balkal'dan 3 gün sonraya kadar aktif kaldıkları için (Bkz.Google: Cevizde tozlanma, görseller, Özyurt Arda Fidancılık) kanımca yeterince Ronde bulundurursanız, ayrıca Balkal bulundurmanın ilave bir katkısı olmayacaktır.

Kolaylıklar dilerim.
doktorum merhabalar

mevcut durumda bir kenarda büyütmek ve ya güvenilir bir kaynaktan kalem almaktan başka çarem yok zaten. sıralar dolu mevcut fernettelerden bir kısmını aşılayarak bu işi çözmek zorundayım..

bir iki adette balkal olmasını bir zararı olmayacaktır. bir kenarda bulunsun..

fidanlarınız ne durumda inşallah sıkıntı yoktur yazılara ara verdiniz özledik..

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2014, 00:11   #2
Ağaç Dostu

jinekolog1959's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2013
Değerli Necip kardeşim,

Uzunca bir tatil dönüşü biriken hastaların yoğunluğu beni biraz yordu, yeterince foruma girmeye zaman bulamadım. Yavaş yavaş gene birşeyler yazmaya başlarım herhalde.

Fidanlarımda beklentilerimden daha fazla sıkıntı ve kayıp yaşadım, ama böyle bir senede buna da şükür diyorum. Durumlarını yakında sayfamda paylaşacağım.

Sağlık ve esenlikler dilerim

jinekolog1959 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2014, 07:22   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-11-2013
Merhaba
Öncelikle bahcenizin hayırlı olmasını diliyorum inşallah emeklerinizin karşılığını en kısa zamanda alırsınız. Ben yozgat Yerköy de 50 dönüm bir tarlaya ceviz bahçesi kurmak istiyorum ama çeşit konusunda kararsız kaldım. Tam kamana karar vermişken sizin bu başlığı okudum. Kaman cevizi Kırşehir'de yetişiyorsa Yerköy dede yetişir diye hesap ettim ama siz fernor u tercih etmişsiniz.acaba özel bir sebebi mi var yoksa verim açısından dahami iyi lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? Birde fidanlari hangi Fidancıdan temin ettiniz eğer reklam olursa özelden yazın. Saygılar

kemal3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2014, 19:14   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kemal3 Mesajı Göster
Merhaba
Öncelikle bahcenizin hayırlı olmasını diliyorum inşallah emeklerinizin karşılığını en kısa zamanda alırsınız. Ben yozgat Yerköy de 50 dönüm bir tarlaya ceviz bahçesi kurmak istiyorum ama çeşit konusunda kararsız kaldım. Tam kamana karar vermişken sizin bu başlığı okudum. Kaman cevizi Kırşehir'de yetişiyorsa Yerköy dede yetişir diye hesap ettim ama siz fernor u tercih etmişsiniz.acaba özel bir sebebi mi var yoksa verim açısından dahami iyi lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz? Birde fidanlari hangi Fidancıdan temin ettiniz eğer reklam olursa özelden yazın. Saygılar

selamlar

birkaç gündür forma girmiyordum mesajınızı bu gün gördüm

fernoru yüksek verimi ve geç uyanmasından dolayı tercih ettim.

Eski 26-09-2014, 09:22   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kemal3 Mesajı Göster
Merhaba
sn Kemal Yerköyde hangi köyde dikeceksiniz benimde yeköy kumluca ky. 5 dönüm ceviz bahçem var yeni kuracak arkadaşlarda var tanışın birbirinize yardımcı olun cevizde tecrübesi olan nuh şahinden'de çeşit konusunda yardım alabilirsin
bahri hazer TMO yerköy

hazerhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2014, 08:14   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-11-2014
Necip bey bir hemşehriniz olarak tebrik ediyorum.müsait olduğunuz bir zaman bahçenizi görmek isterim.selamlar.

atabeymehmet1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 19:30   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-08-2007
Aşağıdaki videolarda orta derece karasal iklimi olan Uşak ve Denizlide'ki ceviz bahçelerinde chandler ve fernor ağaçları hakkında oldukça faydalı bilgiler verilmektedir.
2 2014 YILI GEÇ DON ETKİLERİ UŞAK 2 - YouTube

2014 YILI GEÇ DON ETKİLERİ DENİZLİ - YouTube

Yaşar Aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2014, 19:46   #8
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-08-2007
Ankara Polatlı'da bu yıl sonbahar oldukça ılık geçmesine rağmen (20 ekimde -0.3 C, 4 kasımda -2 C hafif don oldu) yerli çeşitler ekim sonu kasım başı fernorlarda ise kasım sonunda yaprak dökümü gerçekleşti.
Karasal iklimin daha kuvvetli olduğu yerler için bence vejetasyon süresi oldukça kısa olan Ukrayna gibi ülkelerden veya bizim ülkemizin orta ve doğu bölgelerinde yükseklerde yetişen verimli çeşitlerin araştırılmasında (bulunabilirse tabi) fayda var.

Yaşar Aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 19:39   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2012
cevizlerde tomurcuklanma başladımı

musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2015, 09:25   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus Mesajı Göster
cevizlerde tomurcuklanma başladımı
Ankara, rakım 1050, fernor,fernette,chandlerde henüz hareket yok

Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2015, 16:53   #11
Ağaç Dostu

Ncp1963 uzun zamandir yazmiyorsunuz.Sanirim cevizlerinizle ilgili olumsuz,moral bozucu bir seyler var.

Eski 05-11-2015, 08:54   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Alıntı:
Ncp1963 uzun zamandir yazmiyorsunuz.Sanirim cevizlerinizle ilgili olumsuz,moral bozucu bir seyler var.
Necip abi siteyi bıraktı,başka sitede geziyor.

Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2015, 19:49   #13
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-04-2015
Alıntı:
Hemşerim neden hemen herşeyi kötüye yoruyorsun?dere1974 hemşerimizin sayfasında ürünü hasılatına bak. Kazancına babak.Biraz moralin yerine gelsin.

berk10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2015, 10:22   #14
Ağaç Dostu

Rakamlar çok güzel.7x7 ye dikildiyse 50 ceviz 3 dekar(dönüm) yere ekilmiş demektir. 3 dekar dan 16000 tl çok güzel bir rakam.Ceviz ekmeli artık bu rakamları gördükten sonra herkes.Hepinize hayırlı cumalar...

Eski 28-01-2016, 00:27   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-01-2016
Necip arkadaşa ulaşmam gerek teli olan varsa lütfen

artagnian Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 01:57   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-05-2016
Necip bey elinize saglik, bende nevsehirde yasiyorum kismetse fernor cinsli ceviz bahcesi kutmaya niyetliyim, irtibat kurabilir miyiz bi cayinizi icmek isterim.

nhtavc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2012, 18:15   #17
Ağaç Dostu

Tüm form kullanıcısı arkadaşlara selamlar

Arkadaşlar sizlerden bir ricam var daha öncede yazdım ama olumlu cevaplar alamadım.

Artık tam zamanı ağaçlarımız uyanıyor hastalınıyor mücadele ediyoruz ve en güzeli bulunduğumuz formda o kadar çok ceviz yetiştiren insan var ve birçok şeşit ya bilerek ya bilmeyerek veya tavsiye ile dikilmiş kolay kolay ele geçmeyecek bir bilgi kaynağı yaratmak elimizde.

bölgemizi ve rakımı yazarak ağaç cinsi,uyanma zamanı mücadele ettiğimiz hastalıklar kullandığımız ilaçlar ağaçlarımızın yaşı, verimi gibi aklınıza gelecek tüm bilgileri zamanları geldikçe veya hatırlıyorsanız geçmiş yıllardaki bilgileri yazarsanız içimizden eminim birçok gönüllü çıkıp bunları bir tabloda toparlayıp dönem dönem buradan yayınlayarak hep birlikte bulunması neredeyse imkansız olan bir hazine yaratmış oluruz.

Ekteki linke bakarsanız biz neden yapamayalım??

Varietes Noix

Eski 23-11-2012, 18:28   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Bu çalışmadan da anlaşılacağı üzere chandler için tozlanma cok büyük bir sorun...
En iyi ihtimal kaman1 cevizi ekmek tozlayıcı olarak . Bu benim acizane tavsiyem ama . Geçerliliği yok...
Ama o çalışmada şebin yapraklanma dönemi olarak 16 mart yazıyor. Balıkesir de benim ektiğim şebin cevizi için en erken yapraklanma dönemi
15 nisan.
Sayın musculus selamlar

Maraş Akdeniz iklimine sahip Balıkesir'den erken açması mümkündür

Şu başlık altındaki soruları yanıtlayarak bizlere yardımcı olurmusunuz????

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/29022.htm

Eski 23-11-2012, 21:14   #19
Ağaç Dostu

Alıntı:
Cevapladım ncp1963
Çok teşekkürler sizden rica etsem her çeşit için ayrı ayrı doldurabilirmisiniz ???

Eski 24-11-2012, 08:30   #20
Ağaç Dostu

Alıntı:
o kadar teferruata giremicem
)))

Eski 25-11-2012, 14:31   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
sn.ncp1963 daha önce birkaç arkadaşa sormuştum ama maalesef cevap alamadım bir de size sormak istiyorum..5 **** 6 yıl önce yaşar akça hoca samsun daki arkadaşıma türkiyede gerçek fernorun olmadığını,kendisinin yurt dışına sipariş verdiğini ama hala getirtemediğini söylemiş,siz fidanlarınızın fernor olduğundan kesin emin misiniz,fidancınızla ileride fernor çıkmama olasılığına karşılık sözleşme yaptınız mı..
bir de havyan gübresinin kullanılmasıyla ilgili farklı şeyler söyleniyor,taze gübrenin suyla birlikte toprağa serilmesi ve hemen toprağa karıştırılmasının daha iyi olacağını söyleyenler var..fidan çukarlarında yanmış gübrenin,fidan aralarına da bu şekilde uygulamanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum,siz ne dersiniz..
(70 dekara yetecek kadar yanmış gübreyi nereden buldunuz,bizim orada yanmış gübre bulmak çok zor..)

ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2012, 15:09   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
sn.ncp1963 daha önce birkaç arkadaşa sormuştum ama maalesef cevap alamadım bir de size sormak istiyorum..5 **** 6 yıl önce yaşar akça hoca samsun daki arkadaşıma türkiyede gerçek fernorun olmadığını,kendisinin yurt dışına sipariş verdiğini ama hala getirtemediğini söylemiş,siz fidanlarınızın fernor olduğundan kesin emin misiniz,fidancınızla ileride fernor çıkmama olasılığına karşılık sözleşme yaptınız mı..

Fernor olduğundan eminim çünkü fidan aldığım yer kurumsal bir firma bildiğimiz köşe başı fidanlığı değil

bir de havyan gübresinin kullanılmasıyla ilgili farklı şeyler söyleniyor,taze gübrenin suyla birlikte toprağa serilmesi ve hemen toprağa karıştırılmasının daha iyi olacağını söyleyenler var..

http://www.agaclar.net/forum/1024711-post195.htm bu linke bakın yanmamış gübreyi fidanlığınızın yakınına bile yaklaştırmayın

fidan çukarlarında yanmış gübrenin,fidan aralarına da bu şekilde uygulamanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum,siz ne dersiniz..

Mutlaka yanmış olmasına dikkat edin
(70 dekara yetecek kadar yanmış gübreyi nereden buldunuz,bizim orada yanmış gübre bulmak çok zor..)

Bizim buralarda büyükbaş besi çiftlikleri bolca var onlardan temin ediyoruz en zor kısmı nakliye ve yakma işi

Eski 25-11-2012, 15:24   #23
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
fidanları 1400 adet olduğu için 10 tl den alabildiniz sanırım normal fiyatları ne kadardı..hangi fidancıdan almıştınız ismini yazabilir misiniz netten biraz inceleyim..

ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2012, 15:30   #24
Ağaç Dostu

Alıntı:
fidanları 1400 adet olduğu için 10 tl den alabildiniz sanırım normal fiyatları ne kadardı..hangi fidancıdan almıştınız ismini yazabilir misiniz netten biraz inceleyim..
reklama giriyor demesinler sonra

ben her ihtimale karşı özelinize yazıyorum

Eski 25-11-2012, 17:48   #25
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-05-2010
Alıntı:
Sayın lilium ile bu konuda irtibata geçmenizi tavsiye ederim. Bildiğim kadarı ile kendisinin de üretimi var. Eminim yardımcı olacaktır.

rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 18:26   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın sedatkso,2.yaşında ki fernor ve chandler bahçelerimden gözlemlediğim kadarıyla,fernor 10 gün kadar daha geç yaprak döküp kışa girdi. Tabi ki bu toprak yapısı ve sulamayla da bağlantılı olarak değişkenlik gösterebilir. Ayrıca,fernor'un lider dal eğilimi daha fazla. Chandler ise gövdenin üzerinde birçok yerden dal çıkarıyor ama bu durum budamayla şekillendirilicek birşey.
hocam o zaman belkı sız bılırsınız fernorun verımı ve meyve yapısıyla chandlerın verım ve meyve yapısaı nasıl gordunuz mu **** anlatılanlardan hangısının daha ıyı oldugunu soyleyebılırız aynı bakım ve sartlarda.saygılar

sedatkso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2013, 22:24   #27
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso Mesajı Göster
hocam o zaman belkı sız bılırsınız fernorun verımı ve meyve yapısıyla chandlerın verım ve meyve yapısaı nasıl gordunuz mu **** anlatılanlardan hangısının daha ıyı oldugunu soyleyebılırız aynı bakım ve sartlarda.saygılar
Sayın sedatkso,fernor ve chandler'ı meyve verimliliği açısından değerlendirmem ve ya kıyaslamam için henüz çok erken ama izlenimlerimi yansıtayım..İlk yaz üzerlerinde oluşan meyveleri,ağaçların gücünü almaması için koparıp attık.Zaten çoğu biz koparmadan önce yeterli dozlama yapıcak yaşa gelmedikleri için kendiliğinden döküldü.Dökülen meyveler nohut büyüklüğündeydi ve gözlemlediğim kadarıyla chandler'ın meyve tutumu 10 tane iken,fernorun ki 7 taneydi diyebilirim.Bazı ağaçlarda tek tük de olsa dökülmeyip gelişenler oldu.Meyvelerin dış kabuk görüntüsü,chandler daha pürüzsüz ve oval,fernor delikli ve oval'di diyebilirim.Diğer taraftan,chandler daha hassas ve tutunmada zorluk yaşarken,fernor daha iştahlı ve güçlü gelişim gösteren bir izlenim bıraktı bende.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 12:09   #28
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın sedatkso,fernor ve chandler'ı meyve verimliliği açısından değerlendirmem ve ya kıyaslamam için henüz çok erken ama izlenimlerimi yansıtayım..İlk yaz üzerlerinde oluşan meyveleri,ağaçların gücünü almaması için koparıp attık.Zaten çoğu biz koparmadan önce yeterli dozlama yapıcak yaşa gelmedikleri için kendiliğinden döküldü.Dökülen meyveler nohut büyüklüğündeydi ve gözlemlediğim kadarıyla chandler'ın meyve tutumu 10 tane iken,fernorun ki 7 taneydi diyebilirim.Bazı ağaçlarda tek tük de olsa dökülmeyip gelişenler oldu.Meyvelerin dış kabuk görüntüsü,chandler daha pürüzsüz ve oval,fernor delikli ve oval'di diyebilirim.Diğer taraftan,chandler daha hassas ve tutunmada zorluk yaşarken,fernor daha iştahlı ve güçlü gelişim gösteren bir izlenim bıraktı bende.
hocam kış şartlarına dayanma acısından degerlendırır mısınız saygılar.

Eski 16-02-2013, 14:16   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso Mesajı Göster
hocam kış şartlarına dayanma acısından degerlendırır mısınız saygılar.
Sayın sedatkso,bahçelerin bulunduğu bölgenin rakımı 50,denize uzaklığı 90 km,hafif eğimli ve güneye bakar durumdalar.Bugün 16 şubat ve kasım ayından bu yana termometre ile yaptığım ölçümlerde,en düşük -7,en yüksek de +16 olarak kaydettim.Bulunduğum bölgenin 5 yıllık hava sıcaklıklarına baktığımda kışın -12 yi,yaz aylarında da +39 u geçmediğini gördüm.Geçen kışın sununda bir soğuklama zararı görmedim çünkü fidanlar yeni dikilmişti.Bu 2.kışları ve mayıs başı gibi yeşermeye başladıklarında,soğuklama zararı olmuş mu,olduysa hangi çeşitte ve ne yoğunlukta olmuş daha net olarak görücem ve sizlerle de paylaşıcam.Bu arada,bahçelerin birini fernor,diğerini chandler dikme sebebimiz yumurtaların hepsini aynı sepete koymama düşüncesiydi. ( malumunuz trakya karasal iklim )

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 20:23   #30
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın sedatkso,bahçelerin bulunduğu bölgenin rakımı 50,denize uzaklığı 90 km,hafif eğimli ve güneye bakar durumdalar.Bugün 16 şubat ve kasım ayından bu yana termometre ile yaptığım ölçümlerde,en düşük -7,en yüksek de +16 olarak kaydettim.Bulunduğum bölgenin 5 yıllık hava sıcaklıklarına baktığımda kışın -12 yi,yaz aylarında da +39 u geçmediğini gördüm.Geçen kışın sununda bir soğuklama zararı görmedim çünkü fidanlar yeni dikilmişti.Bu 2.kışları ve mayıs başı gibi yeşermeye başladıklarında,soğuklama zararı olmuş mu,olduysa hangi çeşitte ve ne yoğunlukta olmuş daha net olarak görücem ve sizlerle de paylaşıcam.Bu arada,bahçelerin birini fernor,diğerini chandler dikme sebebimiz yumurtaların hepsini aynı sepete koymama düşüncesiydi. ( malumunuz trakya karasal iklim )
HOCAM BILGILER ICIN COK TŞK.BİZİMDE BURDA BİR IKI KERE -15 GORDU ONDAN SONRA HIC -10 U GECMEDI HEP -10 ALTINDA SEYRETTİ. SICAKLIKTA 10 CIVARLARAI BI ASAGI BI YOKARI OYNADI.EGER BOYLE OLSA OLUR DEGILMI CHANDLER.BEN DE BI BAHCEDE Chandler bır bahceyede kaman 1 dusunuytorum aceba dogru bı secım mı yapıyorum.bızım burda yavuz 1 cesıdı var kapama bahce onlar hıc don gormedı yanı onlar etkılenmedıyse kaman ve chandler de gormez dıyebılırmıyız. bırde sız aralık mesafeyı ne yaptınız hocam.hanı destekleme almak ıcın kac kac olması gerekıyor yabancılar ıcın 7*7 olur mu yoksa 7*3.5 mı yoksa 8*4 mu ektınız.saygılar

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025