View Single Post
Eski 03-04-2014, 22:16   #483
Yaşar Aydın
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-08-2007
Necip bey merhaba,

Polatlı Meteoroloji Md.'lüğü Polatlı'nı hemen yanında olup 30 Mart'ta en düşük sıcaklık -6.1 31 Martta -3.7 oldu. Bahçelerim Polatlı'ya 15Km uzakta açık arazide olduğu için sıcaklık daha da düşük olmuştur. Nitekim hemen yakınımızdaki Temelli kasabasında aynı tarihlerde -7.2 ve -8.2 oldu. Ayrıca 25 Marttaki gözlemimde maraş18'lerin tepe tomurcukları (dişi çiçekleri) açmış 3 cm boya ulaşmışlardı... Yani ağaca su yürümeye başlamıştı. Zaten 2013 6-7 Ekimdeki erken donlardan kısmen zarar görmüş bu uzun sürgünler su yürümeye başladıktan sonra -7 -8 gibi derecelerde tamamen yandı. Bu arada bahçemdeki fernorlara bu soğuk etki etmedi...

Toprak analizi yaptırıyorum. Toprakta potasyum fazlalığı var. Çinko yaptırmadım. öte yandan su sorunum da olduğu için aşırı sulamam da söz konusu olamaz.

Maraş18'ler kaman cevizlerinden birkaç gün daha erken açıyor. Zaten bu yüzden fernorla çeşit değiştirmeye karar vermiştim.

Gönderdiğiniz kalemler çok sağlıklı. Buzdolabları sebzeliklerinde muhafaza ediyorum. Aşılayacağım cevizleri bugün kesmeye başladım. Keser kesmez ağlama başladı. 22 Nisandan (ayın küçülmeye başlama evresi) itibaren aşılamaya başlayacağım.

Saygılarımla

Yaşar Aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön