agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni771Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-03-2013, 19:34   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Ceviz Aşısı - YouTube
Ceviz - YouTube

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 13:27   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2013
Çok açıklayıcı konu anlatımı yapmışsınız.Çok güzel bir site.Daha önceden nasıl bulamamışım bu siteyi acaba çok merak ediyorum.

apranax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 15:42   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi apranax Mesajı Göster
Çok açıklayıcı konu anlatımı yapmışsınız.Çok güzel bir site.Daha önceden nasıl bulamamışım bu siteyi acaba çok merak ediyorum.

hoşgeldiniz elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce faydalı olabilmeye çalışıyoruz

Eski 24-03-2013, 09:40   #4
Ağaç Dostu

Burchell Nursery

Eski 24-03-2013, 18:52   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2013
Merhabalar,arkadaşlar konu başlığı olarak da açmıştım ama pek cevap alamadım.Benim sormak istediğim bir durum var.Vereceğiniz cevaplara göre bahçe kurmak istiyorum.20 dönüm kadar bir bahçem var ve sertifikalı fidan desteklemesinden faydalanıp kapama bahçe kurmak istiyorum.Ama ceviz ekonomik verimliliğe geç ulaştığı için cevizlerin aralarına başka meyve dikmek istiyorum.Bi yerde duymuştum kapama bahçe desteklemesi alınca ara ziraati yapılamıyormuş.Bununla ilgili tebliğ de varmış.Bir de taahhütname imzalanıyomuş aralara başka meyve dikmeyecem, kapama bahçeyi bozmayacam diye.Ne dersiniz bununla ilgili fikirlerinizi alabilirmiyim.İleride sıkıntı yaşarmıyım.Desteklemeyi iade etmek zorunda kalırmıyım.Çevrenizde böyle bir durumla karşılaşan birileri varmı.Durup dururken birde cez yemeyelim

apranax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2013, 19:21   #6
Ağaç Dostu

Alıntı:
Merhabalar,arkadaşlar konu başlığı olarak da açmıştım ama pek cevap alamadım.Benim sormak istediğim bir durum var.Vereceğiniz cevaplara göre bahçe kurmak istiyorum.20 dönüm kadar bir bahçem var ve sertifikalı fidan desteklemesinden faydalanıp kapama bahçe kurmak istiyorum.Ama ceviz ekonomik verimliliğe geç ulaştığı için cevizlerin aralarına başka meyve dikmek istiyorum.Bi yerde duymuştum kapama bahçe desteklemesi alınca ara ziraati yapılamıyormuş.Bununla ilgili tebliğ de varmış.Bir de taahhütname imzalanıyomuş aralara başka meyve dikmeyecem, kapama bahçeyi bozmayacam diye.Ne dersiniz bununla ilgili fikirlerinizi alabilirmiyim.İleride sıkıntı yaşarmıyım.Desteklemeyi iade etmek zorunda kalırmıyım.Çevrenizde böyle bir durumla karşılaşan birileri varmı.Durup dururken birde cez yemeyelim

selam sayın apranax

sertifikalı bahçe kurup sadece ilçe tarımdan destekleme alırken aralara ne dikeceğinize veya ne diktiğinize karışan yok.. herhangi bir taahütname imazalamıyorsunuz sadece belirli evrakları tamamlayıp başvurunuzu tamamlayıp zamanı geldiğinde paranızı veriyorlarmış başvurumu yaptım paramı bekliyorum hala.. dokuz ay oldu fidanları dikeli..

öncedende yazdığım gibi özel ağaçlandırma projesi hazırlayarak çevre ve orman bakanığından kredi kullanırsanız işte burada projde sunulanın dışında herhangi bir ağaç dikmek yasak ve taahütname imazlıyorsunuz. dikmeniz durumunda size verilen para faizi ile birlikte geri alınır.

Eski 03-04-2013, 20:35   #7
Ağaç Dostu

Destekleme

tarım bakanlığı desteklemesini aldım dekara 100 tl ama bankanın kesintisi oluyor ikiyüz küsür tl bunada şükür

Eski 04-04-2013, 13:05   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Fidanlar haziranda 2 yaşına giriyor sanırım son durumları nasıl, hiç resim yüklemiyorsunuz

ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2013, 18:34   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
Fidanlar haziranda 2 yaşına giriyor sanırım son durumları nasıl, hiç resim yüklemiyorsunuz

selamlar sayın ladikli

fidanlar haziranda bahçedeki ilk yıllarını tamamlayacaklar..aslında son bir haftadır bahçedeyim, geçtiğimiz kasımda fidan diplerindeki çanaklaları kapttırmıştım onları tekrar açmadan gübrelemede yaptım http://www.agaclar.net/forum/1050599-post2.htm şimdi tekrardan çanakları açtırdım.. nisan sonu gibi kaz ayağı çekip rotavatörle üzerinden geçip damlamaları sereceğim fidnlar şimdilik kasım ayındaki halleri neyse hala öyleler.. gözlerde hiç bir hareket yok

ama bahçedeki diğer büyük ceviz ağaçlarında gözler patlamaya başlamış resimlerini çektim yükleyeceğim..

bel fıtığı ameliyatı oldum çok yavaş hareket etmem gerekiyor. aslında çıkıp bahçede daha çok fotoğraf çekmek istiyorum meyva ağaçlarının bir çoğu çiçeklerini takındılar misler gibi kokular salıyorlar bal arıları başlarından ayrılamıyor ama ben bahçede gezemiyorum en azından bir on gün daha dikkatli olmam gerekliymiş...

Eski 14-06-2013, 16:47   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2013
Alıntı:
tel vermiştim ama birilerinin hoşuna gitmedi ve sildim

Düzenleyen Cemal61 : 17-06-2013 saat 09:44
Cemal61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2013, 20:22   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-02-2013
Arkadaşlar ben mersin de yaşıyorum ve deniz seviyesi farklı haliyle buraya en uygun çatlır cinsi cevizmiş 2 adet almak istiyorum bildiğiniz yakın bir yerde var mı varsa nasıl ulaşabilirim şimdiden teşekkür ederim....

emrullah mutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2013, 22:49   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emrullah mutlu Mesajı Göster
Arkadaşlar ben mersin de yaşıyorum ve deniz seviyesi farklı haliyle buraya en uygun çatlır cinsi cevizmiş 2 adet almak istiyorum bildiğiniz yakın bir yerde var mı varsa nasıl ulaşabilirim şimdiden teşekkür ederim....

sn emrullah mutlu google.com.tr ye girin arama barına mersin ceviz fidanı yazın mersinde fidancılık yapan bir çok firma bilgisi sayfaya gelecektir içlerinden size en yakın olanla temasa geçerseniz isteğinize ulaşmış olacaksınız

bol şanslar..

Eski 14-06-2013, 16:43   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emrullah mutlu Mesajı Göster
facebooktan bafra fidancılığın sitesine girip isteyebilirsin

Cemal61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 12:12   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Geçmiş olsun abi.Keşke ameliyat olmadan önce duysaydım rahatsızlığını.Bel fıtığı konusunda ankarada çok iyi bir doktor duydum. Adı Erkan mirzaoğlu.Elle 3-5 dakika içerisinde ameliyata gerek kalmadan tedavi ediyormuş.

06doğaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 14:12   #15
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06doğaci Mesajı Göster
Geçmiş olsun abi.Keşke ameliyat olmadan önce duysaydım rahatsızlığını.Bel fıtığı konusunda ankarada çok iyi bir doktor duydum. Adı Erkan mirzaoğlu.Elle 3-5 dakika içerisinde ameliyata gerek kalmadan tedavi ediyormuş.
teşekkür ederim ne yapalım artık oldu bitti ameliyatı olduk.. hayırlısı neyse o olsun.. bir daha tekrarlarsa mutlaka seni buluyorum

Eski 14-04-2013, 12:16   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Sayın ncp1963 fernor cevizlerinizde yapraklanma başladımı acaba?

musculus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2013, 12:59   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus Mesajı Göster
Sayın ncp1963 fernor cevizlerinizde yapraklanma başladımı acaba?
bahçemle ilgili rutin işleri ekteki linkten takip edebilirsiniz.... orada yazanların haricinde herşeyi canı gönülden cevaplamaya hazır bekliyorum...

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/29022.htm

Eski 14-04-2013, 17:19   #18
Ağaç Dostu

Sorumun cevabını alamadım ki yeni soru sorayım. Cevizler yapraklanmaya başladımı başlamadımı?

Eski 14-04-2013, 19:56   #19
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus Mesajı Göster
Sorumun cevabını alamadım ki yeni soru sorayım. Cevizler yapraklanmaya başladımı başlamadımı?
siz cevaplayın

http://www.agaclar.net/forum/1053284-post240.htm
http://www.agaclar.net/forum/1053498-post241.htm

Eski 15-04-2013, 23:25   #20
Ağaç Dostu

Yapraklandı ya da yapraklanmadı daha demek bu kadar zor mu? Sadece 2 kelime den birini yazacaksınız. Bu kadar polemik yaptınız. Yazmayayım ben artık buraya. Suçlayıcı olmayın bence gelen olmaz forumunuza. Kesinlikle bu mesaja cevabınızı yazacaksınız. Ama artık ben size cevap yazmayacağım. Yolunuz açık olsun.

Eski 16-04-2013, 10:28   #21
Ağaç Dostu

Deneme amaçlı chandler dikme kararı aldım siparişlerim elime geçti hava bir kaç gün yağışlı görünüyor yağışlar bitip toprak biraz toparlansın 30 adet tüplü chandler i toprakla buluşturacağım. burada fernor ve fernetteler uyanmadı ama benim chandler ler yapraklı ve sürgün vermiş şekilde geldi.. tabi normal bu geldiği yerde sera ortamında aşılandı ve bekletildi..

tedarik edebilirsem kaman çeşitlerindende dikmeyi düşünüyorum.. cevap bekliyorum kamanlarla ilgili..

Eski 16-04-2013, 20:42   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
Deneme amaçlı chandler dikme kararı aldım siparişlerim elime geçti hava bir kaç gün yağışlı görünüyor yağışlar bitip toprak biraz toparlansın 30 adet tüplü chandler i toprakla buluşturacağım. burada fernor ve fernetteler uyanmadı ama benim chandler ler yapraklı ve sürgün vermiş şekilde geldi.. tabi normal bu geldiği yerde sera ortamında aşılandı ve bekletildi..

tedarik edebilirsem kaman çeşitlerindende dikmeyi düşünüyorum.. cevap bekliyorum kamanlarla ilgili..
Karasal iklimde yetişebilecek her çeşitten 3 er 5 er dikin bence, ileride bahçenizi genişletirseniz en verimli çeşide göre oluşturusunuz, ya da çeşit değiştirme yaparsanız o çeşitten aşı yaparsınız.

Yalnız aynı bahçede bu kadar farklı çeşitler olduğu zaman tozlanma da sorun olur mu? Tozlayıcı fazla olursa dökülme olur deniyor ya burda da böyle olabilir mi acaba?

ladikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2013, 11:31   #23
Ağaç Dostu

Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ladikli Mesajı Göster
Karasal iklimde yetişebilecek her çeşitten 3 er 5 er dikin bence, ileride bahçenizi genişletirseniz en verimli çeşide göre oluşturusunuz, ya da çeşit değiştirme yaparsanız o çeşitten aşı yaparsınız.

Yalnız aynı bahçede bu kadar farklı çeşitler olduğu zaman tozlanma da sorun olur mu? Tozlayıcı fazla olursa dökülme olur deniyor ya burda da böyle olabilir mi acaba?
deneyip göreceğiz eğer dökülürse keseriz bir kaç ağacı yapacak başka birşey yok. en azından bu bölgede benden sonra bu işi yapmak isteyen kişlere yol göstermiş olurum. hangi cins ne tepki veriyor bölgemizde gözlemleme şansına sahip olacağım.

Düzenleyen ncp1963 : 17-04-2013 saat 20:01
Eski 16-04-2013, 10:33   #24
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-02-2013
Necip bey maraş18'i de denersiniz umarım ...

m.gökhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 10:52   #25
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan Mesajı Göster
Necip bey maraş18'i de denersiniz umarım ...
selamlar..

ne kaybederim onuda denemiş olurum ve benden sonrakilere yol gösterecek bir çalışma bırakmış olurum belki içlerinden birkaçı arkamdan hayır dua ederde sevap kazanırım.. araştırıp ondan da getirteceğim..

Eski 16-04-2013, 12:56   #26
Ağaçsever

mayıs 15 de tüplü fidanları dağıtımına başlıyorlar bende 30 tane sipariş verdim. Bende de birtek fernor eksik kaldı , bulabilirsem sonbahara deneme amaçlı dikmek istiyorum...

Eski 16-04-2013, 13:55   #27
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan Mesajı Göster
mayıs 15 de tüplü fidanları dağıtımına başlıyorlar bende 30 tane sipariş verdim. Bende de birtek fernor eksik kaldı , bulabilirsem sonbahara deneme amaçlı dikmek istiyorum...
maraş 18 leri aldığınız adresi verebilirmisiniz??

Eski 16-04-2013, 13:57   #28
Ağaç Dostu

arkadaşlar alman kurdu, akbaş, veya kangal erkek 4 ay ila 8 ay arası köpek arıyorum bildiğiniz yerde varsa yardımcı olursanız sevinirim????

Eski 16-04-2013, 17:20   #29
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
maraş 18 leri aldığınız adresi verebilirmisiniz??
Aksu Tarım

Türkiyede ki tek sertifikalı üreticisi aksu tarım , o yüzden reklama girmez sanırım...

Eski 16-04-2013, 16:37   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2012
abi ercan332 kullanıcısı (Kastamonu) köpek yetiştiriyor bak istersen sana faceden gönderiyorum

ibas06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026