View Single Post
Eski 11-02-2013, 23:13   #294
agacarkadas
Ağaçsever

agacarkadas's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2013
Değerli ceviz dostları, merhabalar
Forumu yaklaşık iki aydır izliyorum gerçekten çok değerli bilgiler, paylaşımlar mevcut.Ben de 2012 aralık ayında düzcede 5 dönüm araziye 130 adet chandler tozlayıcı olarak 10 ar adet fernor ve franquette diktim.Fidan çukurlarını 1*1*1 m olarak açtırmıştım.Fidanlar acemilikten olsa gerek biraz derine dikilmiş, biraz da fidan çukurunun çökmesinden dolayı iyiden iyiye derinde kalmış (aşı yeri yaklaşık 15-20 cm toprak altında).Danıştığımız fidancı ağaç köklerinin kış suyundan boğulacağını fidanların önümüzdeki sonbaharda %99 kuruyabileceğini acilen fidanların bir miktar geri çekilerek aşı yerlerinin toprak yüzeyinde kalmasını ve fidan çukurunun bir miktar daha çökme ihtimaline karşşı bu işlemi mutlaka yapmamız gerektiğini tembihledi.Biz de kararsız da olsak fidancımıza güvendiğimizden fidanları yaklaşık 30-35 cm daha toprak yüzeyine çekerek diplerini tekrar doldurduk.Ama doğru mu yaptık bilemiyorum.Bu geri çekme işlemi fidan köklerine zarar verir mi,köklerin altında boşluk yaparak donmalarına sebep olur mu (çekme işleminden sonra tekrar toprağı sıkıştırma işlemi de yaptık)bu işlemler bu ayın ilk günlerinde yapıldı.
Belirttiğim hususlarda değerli görüşlerinize ihtyacım var.Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla

agacarkadas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön