![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2010
|
Ceviz Bahçelerinin Sulanması
Arkadaşlar Kastamonu'da 18 dönüm ceviz bahcesi kurdum. Daha önce actığım konuda resimleri mevcut. Şuanda tek sıkıntım sulama konusu. Kısaca sorunumu anlatmak istiyorum.Şuanda tarlama sondaj yaptırdım ve 15metre derinliği var suyun yüksekliği 10metre. Tarladan orta gerilim hattı geciyor.Özel trafo yaptırmak istedim onunda yaklaşık 18bin tl masrafı cıkıyor.Bunuda göze alıp yaptırmak icin elektrik kurumuna muracatta bulunduğumda birde bunun %3'lük trafo kaybı adı altında masrafı oluyormuş. 50kvalık bir trafo koyarsam buda yaklaşık aylık 250-300tl sabıt ücret yapıyor.Dalğıc motorun yakacağı elektrik tüketimi haric o yüzden 6ay sulama süresi olsa buda 1800-2000tl masraf yapıyor. Bu konuda daha önce tecrübe yaşamış arkadaşlardan yardım istiyorum. Kuyudaki su 9metrede olduğu icin su motoruyla suyu cekemezsiniz diyolar tulumba koyup ilk suyu cektiğimde su motorunu calıştırsam ve damlamaya versem damlama borularına zarar verir mi borular bu basıncı kaldırabilir mi? Ayrıca gübre tankı vs kullanabilirmiyim. Yardımcı olursanız sevinirim... Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
|
|