View Single Post
Eski 02-06-2011, 00:33   #46
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Ensar Bey bahçe fotoğrafları rica etmiş. Ricasını kırmıyorum..

2 hafta önce çektiğim genel bir görünüm. Pek meyve ağacı göremiyorsunuz ama bu resim çekildikten sonraki ertesi gün oralar toz duman oldu, kepçeyle fidan çukurlarını açtırıp tam 120 ceviz daha ekledik ekilmemiş alanlara. Yabani armudumuz pek güzel, herkes meyve bahçesinde bunun işi yok, kestir bunu diyor ama benim gönlüm elvermiyor. Şimdilik tarla farelerine gölge görevi görüyor, onlarla da henüz mücadele yapmadık, barış içinde yaşıyoruz.
Name:  Bahce genel.jpg
Views: 2896
Size:  71.0 KB

6 yaşındaki bir cevizimiz. Bakımsızlıktan dolayı biraz zayıf. Mart ayında attığımız hayvan gübresi işe yaramış, dibinden fışkıran otların haddi hesabı yok. Ancak merak etmeyin, -kosacıların eline sağlık- şu anda o otlar yeşil gübre statüsüne dönüştü.
Name:  Ceviz 1.jpg
Views: 2775
Size:  53.6 KB

Uyanmış bir ceviz, keyifli görülüyor.
Name:  Ceviz 2.jpg
Views: 3174
Size:  43.5 KB

Bu fotoğraf da geçen seneden. Bayramiç'in endemik türü Beyaz Tüysüz Şeftali'lerimiz asker gibi dizilmiş. Geçen sene de bahar ayında sürüm zamanını kaçırmak suretiyle permakültür'e girişimizi yapmıştık biraz da zoraki olarak.
Name:  Nektarinler.jpg
Views: 2784
Size:  51.2 KB

"Peki ceviz alabiliyor musunuz?" sorusu da gelecektir, delil amaçlı sunuyorum. Yapraklardaki antraknoza dikkat
Name:  Ceviz 3.jpg
Views: 2521
Size:  28.1 KB

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön