Ensar Bey bahçe fotoğrafları rica etmiş. Ricasını kırmıyorum..
2 hafta önce çektiğim genel bir görünüm. Pek meyve ağacı göremiyorsunuz ama bu resim çekildikten sonraki ertesi gün oralar toz duman oldu, kepçeyle fidan çukurlarını açtırıp tam 120 ceviz daha ekledik ekilmemiş alanlara. Yabani armudumuz pek güzel, herkes meyve bahçesinde bunun işi yok, kestir bunu diyor ama benim gönlüm elvermiyor. Şimdilik tarla farelerine gölge görevi görüyor, onlarla da henüz mücadele yapmadık, barış içinde yaşıyoruz.
6 yaşındaki bir cevizimiz. Bakımsızlıktan dolayı biraz zayıf. Mart ayında attığımız hayvan gübresi işe yaramış, dibinden fışkıran otların haddi hesabı yok. Ancak merak etmeyin, -kosacıların eline sağlık- şu anda o otlar yeşil gübre statüsüne dönüştü.
Uyanmış bir ceviz, keyifli görülüyor.
Bu fotoğraf da geçen seneden. Bayramiç'in endemik türü Beyaz Tüysüz Şeftali'lerimiz asker gibi dizilmiş. Geçen sene de bahar ayında sürüm zamanını kaçırmak suretiyle permakültür'e girişimizi yapmıştık biraz da zoraki olarak.
"Peki ceviz alabiliyor musunuz?" sorusu da gelecektir, delil amaçlı sunuyorum. Yapraklardaki antraknoza dikkat