![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-06-2014
|
Merhaba arkadaşlar aldığım tarlada 7 metre derinliğinde kuyu var ve 15 ekim 2016 da ölçüm yaptım 2metre su vardı. 20 dönüm tarlamı cevizleri diktikten sonra bu suyla nasıl sulayabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Sayın cevizadam; Anladığımız kadarıyla keson kuyu.Kuyunuzun çapı 1 metre civarında ise yaklaşık 1,5 ton civarı su bulunmakta.Suyunuzun kaynağı yeterli düzeydemi bilmıyoruz.Bu durumda büyük su deposu yapmak kaçınılmaz görünüyor.Elimizdeki imkanlar nedir? mesela elektrik varmı? maddi durumunuz nedir? Daha doğrusu sizin küçük de olsa fikriniz önemli.Aramızda tecrübeli ,deneyimli hatta konunun uzmanı olabileceğini düşünüyorum. Bu konuyla neden ilgilendiğimi açıklayayım.Bizim tarlanın yanında 50 metre mesafede az miktarda su çıkıyor ancak;suyun tarlaya çıkması mümkün değil,biraz aşağıda kalıyor.iş kazasından dolayı uzun istirahat döneminde ne yapılabilir diye detaylı araştırma yaptım.Bolivya da rüzgar gülü sulamada yaygın olarak kullanılmakta.Rüzgar gülünün ve su pompasının yapım aşamalarını dikkatle izledim hemde defalarca.Su az olduğu için yıl boyu depolamak için orada olmak imkansız olduğu için( 0) maliyetle rüzgardan faydalanmak istedim.Hatta su pompasını yaptım,rüzgar gülünü de kendi imkanlarımla yapabileceğime inanıyorum.Şimdi tarlaya 800 metre mesafede ve 10 metre yüksekte daha fazla su buldum onu getirmeyi düşünüyorum.Tarlanın üst başına 100 tonluk su havuzu projesi hazırladım.Mesleğim *** ustası olduğu için işçilik hariç 6000 TL gibi maliyeti olacak. Şu anda rüzgar gülü benim için 2.planda kaldı.Kolay gelsin iyi akşamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|