![]() |
|
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2011
|
İlk Ceviz ağaçlarımın dikiliş resimleri
Merhaba, İş yoğunluğu sebebiyle uzun bir süre sonra fırsat bulup, foruma yazı yazma şansı edindim. Nihayet bundan sonra da gelişmeleri paylaşmaya devam edebileceğim. 15 Nisan 2012 tarihinde 50 Adet açık köklü 1 yaşında ortalama 50 cm boylarında Kaman 1 Cevizi fidanını bahçemize diktik. Toprak analiz raporunda belirtildiği üzere 15.15.15 TSP den her çukura bir avuç olacak şekilde atıp, alt toprakla karıştırdığım yaklaşık 1 yıllık beklemiş hayvan gübresi karışımlı fidan çukuru toprağına biraz da olsa Leaonardit katıp, fidanları diktik. Kalan 200 Adet Chandler fidanım da yine Kaman fidanlarım gibi Balıkesirden 10 gün içerisinde Tüplü olarak gelecek. Onlarıda diktiğimde detaylarını resimli olarak paylaşacağım. Bu fidanların da dikileceği çukurları 15.15.15 ve yanmış hayvan gübresi ile karışmış toprakla kapatıp, fidan bağlanacak çıtalarını yerlerine diktik. Sadece poşetinden çıkartılıp toprağa oturtulma işi kaldı bu gelecek fidanlarında. 250 adet fidan çukurunu yukarıdaki mesajlarımda detaylarını belirttiğim şekilde, Kasım 2011 tarihinde açtırmıştım. Bu zamana kadar beklemiş olması hem fidan çukurlarının hemde toprağın havalanmasını sağladı. 15.Nisan 2012 de diktiğim 50 Kaman Fidanının üzerinde tomurcuklar vardı. 02. Mayıs 2012 tarihinde bahçemdeki fidanların 30 dan fazlasının yaprak açtığını gördüm. Kalanlarıda açmak üzere. Bu arada fidanları dikerken bahçenin etrafına, telin dibine 2 Metre aralıklarla yaklaşık 2-3 yaşında çam ağaçları diktik. Yaklaşık 200 Adet. 2 Farklı zaman diliminde çektiğim resimleri aşağıda paylaşıyorum. 1. Toplu resimler, fidanlar dikilirken çekildi. 2. Toplu resimler, dikildikten 2 hafta sonra çekildi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
yeni ceviz bahçesi |
|
|