agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni225Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-09-2013, 09:42   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-06-2013
Şehir: Bulgaristan, Eski Cuma
Mesajlar: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
Cevizi vakumlayarak kurutmak bence çok mantıklı bir yöntem, bunun teknik izahını şöyle yapmak isterim. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Poşetin içine konulan ceviz vakumlandığında ceviz ile poşet arasında hava kalmaz, cevizin içinde ve dışında basınç farkı oluşur dolayısıyla içindeki basınç dışarıya doğru itme kuvveti oluşturur ve suyunu gözeneklerden dışarıya atar bundan dolayı poşette nemlenir.
Bu sayede omega3 ve omega6 yağlarıda zarar görmez.
bunla birlikte su"yun kaynama derecesi ortamın basınçı ile dogrudan baglıdır. denis seviyesinde (basınc-1 BAR) kaynama-buharlaşma 100C de olur iken yuksek yerlerde BASINCIN düşmesiyle kaynama noktası düşer. yapay ortamda basıncı düşürmeyle kaynamayı oda sıcaklığında yaptırabiliriz!

wakumlanan poşeti güneşe cıkarırsak basınc düşüklügü nedeniyle ısı takwiesi olmadan kaynama ve ısı kaybı olan poşeti ısıtmış olup buharlaşmanın dewamını saglamış oluruz.
örnek(rakamlar örnek-kafadan);basıncı 0,4atmoswere düşürdük, kaynama 40 dereceye düşdü, yogun buharlaşma cevizlerden ısı "calar" ve sıcaklık 18 dereceye düşer-buharlaşma yavaşlar, yugun buharlaşma olmaz-kuruma olmaz. ısı takwiyesı olursa kuruma kesilmez.

bu işin teorisi. diger yarısı kendi doğrularımızı deneyıp bulup kendımıze uyarlamak.

düşünüyorum da buharlaşmadan poşetın basıncı tekrar yükselebilir mi ? özellıkle kücük poşetlerde wakum kapasitesi az olan yerde, bir kac saat arayla vakumu tazelemek gerektirmez mi acaba?


Saygılar
Atilla Efraim

karabuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025