Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Yeni bir şeyler öğreniyorum bu yıl deneyeceğim, basit ve kolay bir yöntem bakalım olacak mı deneyimlerimi de paylaşacağım.
|
Ben basit ve kolay bir yöntem dedim ama aslında bu işin ustadı osman abim (osman 45)
Yöntem ise vakumlamayla kurutma.
Ben kendisinden duyduğum kadarıyla bana basit gibi geldi, kendisi bu sayfayı görür ya da davet edersek en doğrusunu ondan öğreneceğiz.
Ben bugün denemeye başladım makinada soyduğum cevizleri 3 saat kadar süzülmelerini bekledikten sonra vakumlu poşe de koyup vakumladım , poşeti cevizler mi deldi benmi deldim anlayamadım daha sonra tekrar poşet alıp bu defa bez kumaştan torba dikip cevizleri önce bez torbaya sonra poşete koyup vakumladım,
Bana dediği iki üç saate kadar buharlaşma oluşaçak su birikmesi de olabilir su birikmesi olursa suyu boşaltıp tekrar vakumlayacaksın.
Sanıyorum saat 20,30-21 gibiydi vakumladım ve şu an saat 1,20 poşedi kontrol ettiğimde poşette bir buharlaşma nem olduğunu gözlemledim.

Poşedin ön yüzü ve arka yüzü.
Sabah neyle karşılaşacağım çok merak ediyorum, Asıl merak ettiğim bu nemlilikteki ceviz vakumlamayla nasıl kuruyacağı.
Vakumladıktan sonra tarttım 12 kilo 20 gram, bakalım sonuçda ne kalacak.
Kendisinden öğrendiğime göre en sağlıklı kurutma ve muhafaza şekli bu olduğu yolundaydı, hasada bir hafta on gün kadar daha var bu denemem sonucunda iyi bir sonuç elde edebilirsem tüm cevizlerimi bu yöntemle kurutacağım.
Osman abi yanlış cümleler kurduysam düzeltirsen sevinirim.