agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni225Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-09-2013, 07:41   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,107
Galeri: 4
Patentini alacaktık Nail kardeşim. Şaka şaka.

Yazdığın her kelime doğru.

Bu kadar sürede buharlaşıp tekrar yoğunlaştığını görmek beni de şaşırttı. Demekki elektrik süpürgen oldukça güçlü imiş. Emme ağzını aşağıya getirmen iyi olmuş. O durumda iken sabah tekrar vakumlarsan toplanan suyu da alabilirsin.

Tüm çuvalın oldukça soğuduğunu göreceksin. Buharlaşma ısısını etrafından alamayınca bizzat kendinden almak suretiyle soğur. Güneşte ısıtma imkanın olsa daha iyi sonuç alırsın. Hani güneş altında kurutmanın sakıncalı olduğunu söylüyordun deme, bu durum farklı.

Bu yöntemin diğer yararı mantar ya da bakteri oluşması ve yaşamasının imkansız olduğu bir ortam olmasıdır. Bu durumda aflatoksinden söz dahi edilemez.

Bazı arkadaşlar 100-105 derecede kurutmanın olabileceği gibi bir yanlışa kapılıyorlar. Aman sakın. Yabancı yayınlarda bu rakamlar vardır ama, o fahrenayt derecedir. Bizim kulllandığımız derece ise santigrattır ve 100 fahrenayt yaklaşık 40 santigrata tekabül eder. 40 derecenin üzerinde cevizdeki yararlı Omega3 ve Omega6 yağları zarar görür ve cevizde acıma denen olay başlar.

Her şey gönlünüzce olsun.

Lilium ve kasap.94 beğendi.
OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025