24-01-2013, 19:53
|
#11
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-08-2012
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 242
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen
Sizin ceviz kurutma olarak düşündüğünüz tamburlu ayçekirdek kavurma makinası gibi bir şey o zaman.Bizler kamanda kurutmayı şöyle yapıyoruz.İnşaat ta kullanılan kum eleme telleri var,biz bu tellerin etrafinı ahşap tahta ile çerçeveleyip altlarına 50-60 cm ayakla yukarıda tutuluyo 3-4 saat burada kurutulduktan sonra gölge yerde hava sirkülasyonu olan yerde 2-3 bekletip bez veya file torbalara alınır.Pazarlamaya hazır halde bekletilir.
|
telin etrafının çevirdiğiniz tahta yaklaşık kaç cm..cevizleri üzerine tek kat olarak mı seriyorsunuz yoksa 2-3 ceviz üst üste gelecek şekilde 15-20 cm falan mı..
sonra gölge yerde bekletiyoruz demişsiniz öncesinde 3-4 saat açık havada direk güneş görecek şekilde mi kurutuyorsunuz..
kusura bakmayın çok sordum ama daha ayrıntılı yazabilir misiniz rica etsem 
|
|
|