agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni109Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-05-2011, 07:34   #8
Ağaçsever
 
cevizci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2007
Şehir: kayseri
Mesajlar: 53
detaylı bilgi ve tercübelerini aktardığı için teşekküerler AĞAÇSEVER kardeşim..detaylar çok önemli..ispartalı bir abimizbaharda aşıyı sarmada kum üzerine gazete kağıdı en üste siyah renkli orta kalınlıkta naylon ile sarılması gerektiğini aktarmış tı.burada sararken et toprağı diye adlandırılan killi denedim kuruyunca biraz sıkıyor.humuslu toprak denedim.kuruyunca dağılıyor.tam karar veremedim hangisi daha iyi olur tercübesi olanlar açıklama yaparsa sevinirim.yarmada başarı için bu sene öz suyu aşı kısmına gitmesin diye aşı altından ağaça testere veya bıçak ile çizik attım.%80 başarı biraz daha yukarlara çıkar bu yıl galiba..
yarma aşı 1180 m yükseklikte mart son haftası yapılmalı cevizler açmaya yakın nisanın ilk haftası açmış oluyor. niasan içinde daha yükseklerde buluna ağaçlardan veya geç açan ağaçtan kalem alınıp yapılabilir. buzdalabında aşı kalemini bekleterek yapabiliriz..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meh12 Mesajı Göster
CEVİZ AŞISI
Cevizlerde kullanılan göz aşı metotları arsında en yaygın kullanılan metotlardan yama göz aşısı yüksek başarı sağlayan bir metottur. Kalem aşılarından dilcikli aşı metodu yaygın olarak kullanılan diğer bir metottur. A.B.D. ceviz yetiştiricililiğinin çok hızlı bir şekilde gelişmesinin nedenleri arasında dilcikli aşı metodunun bu ülkede cevizlerin çoğaltılmasında başarılı bir şekilde uygulanmış olmasının önemli bir yeri vardır.Aşıya başlama zamanı anaçta öz suyu yürüme ve kabuğun canlanma zamanı olmalıdır,öz suyu akmayan anaca aşı yapılmaz.Genç çöğürlere dilcikli ve yama kalın ağaçlara ise yarma aşı yapılmalıdır.Aşı yarasındaki sıcaklık 25 C’ den yüksek ve nem oranı sabit olmalıdır iç ana dolu da aşı yeri nemli bezlerle sarılıp sulanmalıdır.Isıtma imkanı olmayan dış ortamlarda aşı yerine ısı koruyucu dolgu yapılıp etrafı siyah poşetle muhafaza edilmelidir.Gündüz alınan güneş ısısı gecede sıcaklığa yardımcı olur.Dilcikli aşıda aşı kalemi ve anaç ayni kalınlıkta olmalıdır.Anaçtan akan juglanslı öz suyu aşı yerini bozacağı için aşı yeri macun yerine çamur ile sarılmalıdır. Ceviz aşısı bölgedeki diğer ağaçların aşısı yapıldıktan sonra havalar ısındığında yapılırsa başarı oranı yüksek olur.

MesutYıldız beğendi.
cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025