![]() |
Leylağınız külleme olmuş. Kükürt uygulaması ile kurtulabilirsiniz. Benim Leylak'da bu sıralar aldı başını gidiyor, belki tekrar açar. Mor salkımlarım yeniden açtığına göre bir umut var demekki...
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Yeşim Hanım, benim leylağım da bir iki tanecik açtı geçen hafta. Çiçekçiden aldığım vakit de böyle yaz sonuydu ve o zaman da çiçekliydi. Yılda iki kez açan leylak, harika:)
|
Bugün dikkat ettim. Leylağın üzerindeki tomurcuk görünümlü bölümler kabarıklaştı. Sayıları çok bol. Anlatılanlara göre bu bahar bolca çiçek görüp koklayacağız.
|
Haklısınız sayın k-dönmez,benim leylağımdada tomurcuklar belirginleşiyor. İnşallah bol leylak koklayaçağız.
|
Benim leylağımdan ses seda yok, yaprak vermeye başlayan varmı? Bendeki de ebruli denen cinsten ama daha çok küçük, geçen sene almıştım. Bakalım bu sene ne olacak?
|
sayın dudi benim leylagımda henüz yaprak vermedi sanırım biraz daha bekliyecegiz
|
Benim leylak da hala kupkuru. Hatta fazla sulamaktan kaybettiğimizi düşünmeye başladık annemle. Bakalım uyanacak mı?
|
Benimkiler tomurcuklandı ve yapraklandı.
|
Ben bugün bir tane leylak aldım. Yeni yeni yapraklanma var ve yaprak sürgünlerinin ucunda çiçekleri belirmeye başlamış. Çok severim leylak kokusunu çocukluğumdan beri. Fakat ancak temin ettim bu sezon.
|
Ebruli leylağım uyandı :D Yaprakları patlamaya başladı güneşi gördükçe :)
Arkadaşlar beyazından arıyorum leylağın, elinde olan veya ücreti mukabilinde gönderebilecek varmıdır aranızda? Teşekkürler... |
Biz de bir tane leylak diktik bugün bahçemize, ancak toprak kireçli mi değil mi bilmiyoruz acaba kireçli olması için ne yapmamız lazım? Doğrudan kireç mi dökmeli? ;) Ortanca gübresi versek işe yarar mı?
|
1 Eklenti(ler)
Leylak tomurcukları gelişiyor. O güzel kokusunu özlemişim.
|
Geçen sene aldığım leylağımın saksısını büyüttüm, henüz sadece yaprak veriyor. Çiçeklenmek için geç mi kaldı acaba?
|
Sayın Köknar yapraklanmayla beraber dal uçlarında yukarıdakine benzer tomurcuklar oluşmaya başlar. Eğer varsa çiçek göreceksiniz. Ayrıca illaki güneş istiyor. Belki soğukta istiyordur. Saksınız dışarıda mı?
|
Saksı camekanlı balkonumuzda durdu bütün sene. Geçen yıl bu zamanlar almıştım. Kışın yapraklarını döktü, yaklaşık bir ay önce uyanmaya başladı. Şu anda tomurcuk göremiyorum uçlarda.
|
Bitki çiçeklendiğinde ertesi yıl yeniden ve daha gür açabilmesi için çiçek açan dalların budanması gerektiğini biliyorum. Budanmazsa çiçeklenmediğini de duymuştum. Bunun dışında bir neden var ise ben bilemiyorum. Ustalardan biri cevaplayabilir.
|
Çiçekten düştükten sonra budamıştım ancak rastgele :(
|
Sayın Köknar
Siz de bir bitki ustasısınız. Bonsai ile ilgilendiğinizi biliyorum. Eminim Leylağı da yılda iki kez açtırmanın bir yolunu bulursunuz. :p |
Yok estağfurullah, usta değilim. Bitki ustalarının yardımıyla belki birlikte buluruz o yolu :)
|
Leylak açmadıysa da, şimdi yapraklanma zamanı. Eğer yeterli büyüklükteyse çok çabuk bonsai haline dönüşebilir. Zira bildiğim kadarıyla asıl büyümeyi ve dallanmayı çiçekler bittikten sonra yapıyor.
|
Onu bonsai yapmak için almamıştım dolayısıyla bonsai için formu uygun değil. Gövdesi fazlaca ince ve uzun. Çiçeklensin, büyüsün istemiştim. Bulabilirsem bonsai için daha uygun bir leylak alabilirim. Serde delilik var nasılsa... Balkonda adım atacak yer kalmayıncaya kadar durmak yok. O zaman da durur muyum bilmiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Apartmanımızın bahçesindeki Leylak' ta en güzel demlerini yaşıyor ve yaşatıyor.
Bu günlerde kokusunu da hissedebiliyoruz.:) Eklenti 137603 Eklenti 137604 |
Alıntı:
|
Arkadaşlar,
Benim leylak geçe yıl 3 çiçek vermişti ancak bu yıl bol sürgün vermesine rağmen hala çiçeklenmedi:(Budama yapmadığımdan mı yoksa az güneş gördüğünden mi bilmiyorum:( |
Benimkide henüz çiçeklenmedi Yılmaz bey, sorun olacağını sanmıyorum. Biraz hava serinledi bugünlerde o yüzden olabilir.
|
Sayın Dudi,
Gerçi benim semtim epey yüksekte kalıyor,rakım olarak yüksek:)Ama komşunun leylağı bol çiçeklenmiş şaşırdım nasıl olurda benimki çiçeklenmedi kuşku sardı beni:)Ama hiç de budamamıştım.. |
Semt neresi diye sorsam :) Bence endişelenmeye gerek yok, daha vakti var sanırım çiçeklenmesi için, boyu ne kadar sizinkinin bahçedemi?
|
Sn. Yılmaz Yalçın, cinsiyle ilgili olabailir. Bir leylağım çiçeklendi, diğerinde henüz yok ama açacak. Çiçek tomurcuğu yapacağı kışın anlaşıyor, dalların ucu şişiyor.
|
Sevgili Kiraz benimkinin ucunda böyle balon varmış gibiydi, o zaman çiçek verecek demekki :D Yaşasın sevindim şimdi :)
|
Alıntı:
Bahçenin en bol güneş alan ve en derin topraklı bölümünde. Hani derler ya,''Yerini sevmiş!'' Aslında sevmemesi için bir neden de yok.:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025