![]() |
Çiçeklerim dal vermiyor. Bütün çiçeklerini döktü. Canlanması için neler önerebilirsiniz? Çok büyük bir anısı var bende. Zamanında çok sevdiğim bir arkadaşım hediye etmişti. O günden beri gözüm gibi bakıyorum fakat bu kışı atlatamadik. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Bir de resimini görsek:confused: Böyle neyi kastettiğiniz anlaşılmıyor. |
2 Eklenti(ler)
Karşıyaka Çiçek festivalinden
Eklenti 694768 Ve benim güzellik, açmaya devam ediyor Eklenti 694769 . |
1 Eklenti(ler)
Açmaya devam ediyoruz.
Eklenti 696126 Güzel kızım buraları sevdi bence :) Hiç yerinden oynatmayacağım ta ki kış gelene kadar. |
Alıntı:
* İstanbul da bu çiçeği bulamadım. Bende Sadece katlı kırmızı çeşidi mevcut. |
Alıntı:
İstanbulda ve çevresinde fidanlık ve çiçekçi dolu. Yalova da bir adım mesafede. Bulamayan kişi yeterince aramamış olan kişidir. Bu çiçek bana 1.507 km mesafeden geldi, varın siz tahmin edin benim için ne kadar değerli :rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Flower Show İstanbul Fuarında şansımızà inşallah bulurum. |
İnternette tohum ve canlı bitki de vardır.
Tohumundan bitkisine, ucuzundan pahalısına :) https://urun.gittigidiyor.com/yapi-m...B&gclsrc=aw.ds Mesela tohumdan yetiştirmek çok keyifli. |
Alıntı:
sağolsun üşenmedi defalarca yolladı ithal tohum |
Üzüldüm.
Başaranları daha çok takdir ettim şimdi.:) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Facebook taki gruplar da uzun uğraş ve aramalarımda birkaç kişiye ulaştım ( Birçoğu bayan olduğu için yanlış anlaşılma da olabiliyor ) 4 katmerli 2 katsız renk japon gülünü temin ettim şimdi sıra da bunları büyütmek var. Tayland Hindistan her yıl giden gezgin bir abimiz var ondan da kalan çeşitleri temin etmesini rica edeceğiz. Teşekkürler Jezebel.. |
Alıntı:
tturt ( Taner Turt) arkadaşımız tohumdan birçok Hibiscus üretti. Hatta eliyle tozlaştırıp kendi adına tescilli bir tür üretti. Ben naçizane 3-5 bitki bakan biriyim. Kimseye birşey öğretmek haddimi aşmak olur. Keyif aldığınızı yapın. Ben soda şişesinde köklendiriyorum sadece. Ha keşke bol vaktim olsa daha farklı üretim yapsam , yok. Haha “ kalan çeşitleri “ miş :) kalanlar derya deniz, elde etmeye ömrünüz yetmez. Çok güldüm, Allah da seni güldürsün. Kolay gelsin. |
Aynı kökte iki renk tek çiçekte iki renk ..
2 Eklenti(ler)
Aynı kökte iki renk tek çiçekte iki renk..
|
Alıntı:
Kalan çeşitler derken beğendiğim birkaç çeşit veya forumda gördüklerim. Tüm çeşitlere ne yer nede para yeter. Sizi güldürdüysem ne mutlu bana.. |
Alıntı:
Püskül gibi kök olunca toprağa geçiriyorum. Somurtarak bitki yetişmez, gülelim eğlenelim, bu dünya kimseye kalmıyor. Nasıbimize düşen zaman dilimine ne kadar çok çiçek ve kahkaha sığdırırsak kardır.:) |
Alıntı:
|
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hangi resim bilemiyorum.
Yurtdışından gelen bir tanecik var. Gerisini memleketimizden aldım. Nadir değiller. Nadir olanlar “tropik “ oluyor, dev boyutlu çiçekleri olur. Buradan bakın https://www.facebook.com/groups/2642...088/?ref=share Tasos adasında bunu buldum ama tohumlarını ekemedim henüz Eklenti 700681 Tropikal bir cins değil ama dev boyutlara ulaşmış. Pembe de vardı ama bahçe içinde olunca yüzsüzlük edip girmedim. Bir avuç kırmızıdan tohum topladım sadece. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Nadir diye nitelendirdiğim nereden bulabileceğimizi sorup resimden alıntı yaparak yazdım ama çıkmamış şimdi resmi kopyalayarak yükledim. Facebook grup bağlantısı için de çok teşekkürler Daha sizden öğreneceğim çookk bilgiler mevcut. |
Alıntı:
Onun adı Hibiscus schizopetalus. Sadece dal uçlarından çiçek açıyor. O yüzden budayamıyorum. Zaten annesini bu yüzden öldürmüştüm, çoğaltayım derken küstürdüm. Köklendirmeye çalıştıklarımdan sadece bir çelik köklendi o da bu. Her zaman başarılı olunamıyor. |
Evet sayın jezebel hibiscus schizopetalusu nereden temin ettiğinizi bende öğrenmek isterim mümkünse..
|
Türkiyede satışı vardır umarım..
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Facebook hibiscus grupta Vs. benimle iletişime geçebilir misiniz ? Özellikle hangi çeşitleri istersin diye soruyor ve ben az bulunan veya kıymetli çeşitleri bilmiyorum. Sizdeki schizopetalus ta mevcut. |
1 Eklenti(ler)
Yeni çeşitlerden biri daha çiçeklerini gösterdi.
Böyle güzel Hibiscusları gördükçe daha da sevmeye başlıyorum |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayin Jezebel eger mumkunu varsa bahara dogru ucret karsiliginda bu hibiscusun celiginden bana gonderebilirmisin? |
Hibiscus Tomurcuğu Hk
1 Eklenti(ler)
Üstadlar gördüklerim ve okuduklarımdan yararlanarak, Pamuk Çubuğu kullanarak
Kırmızının tozlarından Sarı Katsız Hibiscusa sürdüm ve sanırsam yumurtalık kısmında tohumlar oluşmaya başladı veya ben öyle sanıyorum. (Diğerlerinde Yumurtalık kısmı büyümedi ve birkaç gün içinde düştü) Tomurcuğun durumu ve bundan sonra yapılacaklar hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025