![]() |
Alıntı:
Aslında köklenmesine zor bir bitki değil ama Şumnu'da belirteyim normalde ben her sene ağustosun 20 sinden itibaren üzeri tomurcukluda olsa fazla uzayan dalları kesip çelikliyorum, bu sayede kış başlayana kadar yeni oluşan sürgünleri ortalama bir karış büyüyor ve yeniden tomurcuklanıyorlar hem de kışın içeri almadan önce aşırı büyük olmalarını engelliyorum. |
Çok güzeller. Maşallah diyelim nazar değmesin.
|
Alıntı:
|
Tereddütte kalmayın lütfen, bir çoğumuz yurtdışı kaynaklı bilgilerden yararlanıyoruz ve deneme yanılma yolu ile tecrübe ediyoruz.
Japon gülleri bitkilerimin içindeki en kıymetlilerimdendir, benden daha tecrübeli, usta arkadaşlarımızda var forumda ama bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ne Zaman isterseniz çekinmeden sorularınızı sorun :) |
Merhaba sevgili dostlar....yillardir sizleri keyifle takipteyim.Simdi uyelige gectim, ben de ciceklerimi paylasmak istiyorum.Bu sabah sari japonum supriz yapti.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar benim Japon gülüm daha açmadan tomurcuklarını dökmeye başladı konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi
|
1 Eklenti(ler)
Kışı dışarda geçirip daha yapraklar bile büyümeden çiçeklere durmuş bizimki.
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Bendekiler de bu sene tembel çıktılar, budama zamanı derin budadım ben ona bağlıyorum.
|
70 cm. boyuna rağmen benimkinde de hiç bir tomurcuk yok.:(
|
İnşallah bu yaz o güzelliği sende yaşarsın Sevgili Jezebel. ;)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hibiscus bu yıl tek çiçek açtı.
|
1 Eklenti(ler)
Hibiscus schizopetalus‘u yaprak yapısından tanıyan var mı?
O kadar fazla yedekler alıyorum ki artık kim kim ayırt edemiyorum. Eklenti 676524 Bu o mu ? |
1 Eklenti(ler)
Bu sene kiremit rengi hibiscusu kaybetme korkusuyla 3 yedek aldım.
Eklenti 677831 Şimdi de toprağını nemli tutup, güneş aldırıyorum:) |
Alıntı:
Bu arada kiremit renkliler bol bol göz kırpıyorlar bana. :D :D :D |
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 3 ay önce bir müşterim bu çiçeği tamamen,çok derin budanmış,tabiri caizse tek bir sopa olarak verdi.Bende işyerimde büyükçe bir sakıya diktim.yerini sevmiş olmalı ki gün geçtikçe dallanıp budaklandı.Yaklaşık 50-60 cm lik bir ağaca dönüştü.Tüm dallarında tomurcuklar var.Bugün ilk çiçeğini görmek nasip oldu.Yanlış bilmiyorsam değişik bir hibiscus türü.Çiçeğin zerafetine bayıldım.
|
Arkadaşlar selamlar.Bu çiçekten bir dal alıp suya koyup köklendirmeyi düşünüyorum.Bu sıcaklarda ne kadar başarılı olabilirim acaba?**** şöyle sorayım,şimdi çelik alıp şansımı deneyeyim mi,yoksa havaların serinlemesini mi bekleyeyim?
|
Alıntı:
Bu türden elinizde zaten artık var. Etrafınızda başka hibickuslar vardır, 12 uç çelik alacak çok ağaç olmuş hibiscuslar vardır, yer İzmir olunca :) Yeşil soda şişelerine koyarsanız olur. Daha yeni 2 zakkum çeliği köklendirdim:cool: |
Teşekkür ederim Sn.Jezebel.Esasında haklısınız.Evimin balkonu için düşünmüştüm.Baktım olmadı saksıyı eve götürürüm:)Maşallah sizdende hiçbirşey kurtulmuyor.Ellerinize sağlık.Eh artık sizdende birkaç fidecik isteyebilirim.Tekrar teşekkürler:)
|
Alıntı:
Pembe yalın kat hazırda var, isterseniz vereyim. |
1 Eklenti(ler)
Resimleri ancak çekebildim Sevgili Jezebel, umarım işine yarar. Kameramın ayarlarını benim küçük cadı bozmuş sanırım düzeltemedim yinede fikir verir diye umud ediyorum.
|
Sağ ol sevgili lusoari. Budur:)
Küçük cimcimeye mucuk mucuk benden:) Oh iyi , anacı budaya budaya küstürdüm de. |
merhaba bende katlı bir japon gülü var. iki sene oldu şimdiye kadar 4 5 defa tomurcuk verdi ama bütün tomurcuklar açmadan döküldü. saksısını değiştir.m tüm yaprakları dökülmüştü. yerine yeni yapraklar ve dallar verdi ama tomurcuklarını yine döktü. ne yapmam gerekiyor
|
1 Eklenti(ler)
buda resmi. sipsivri uzadı gitti
|
Sn. ceymir, çiçeğinize güneşi gösterin.
Güneş, su ve gübre bu çiçeğin bu mevsimde vazgeçilmezleri. Siz onu mutlu edin ki o da sizi mutlu etsin. Sanırım bu 3 ünden biri veya ikisi eksik, ayrıca hava akımı olmayan kuytu bir yerde bakılıyor, bitlenmiş. Açık havaya çıkarın. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
biti nasıl yok edeceğim. balkonum çok esiyor oraya çıkarsam sıkıntı olurmu acaba. birde tepesinden kesip budasammı acaba. teşekkürler |
gübre ne önerirsiniz
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025