agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Japon gülü (Hibiscus rosa-chinensis) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1707.htm)

lusoari 06-10-2017 10:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cuno (Mesaj 1519801)
Sağolun, bodur japonlar hariç, diğerlerinin hepsinde çelik aldım, şu an mini seradalar, umarım yetiştirebilirim...Hala çiçek açtıklarından budama yapamadığım dallar var..Çelik alma ile ilgili her sitede farklı zaman dilimi var....kimi sonbahar diyor, kimisi sonbahar sonu, kimisi şubat diyor.....Kafam karıştı...net bir zaman dilimi yok mu?
Yetiştirmede başarılı olursam isteyen arkadaşlara fide olarak vermek isterim...

Japon güllerinde Çelik alma zamanı bulunduğumuz iklim ve şehire değişiyor bence. Yaptığım denemelerin neticesinde şöyle bir karara vardım eğer kapalı ev ortamında veya kışında ısıtılan seralarda (yani ısı farkı fazla oynamamalı) kışında rahatlıkla kökleniyorlar.
Aslında köklenmesine zor bir bitki değil ama Şumnu'da belirteyim normalde ben her sene ağustosun 20 sinden itibaren üzeri tomurcukluda olsa fazla uzayan dalları kesip çelikliyorum, bu sayede kış başlayana kadar yeni oluşan sürgünleri ortalama bir karış büyüyor ve yeniden tomurcuklanıyorlar hem de kışın içeri almadan önce aşırı büyük olmalarını engelliyorum.

alaoğlu 06-10-2017 11:54

Çok güzeller. Maşallah diyelim nazar değmesin.

cuno 06-10-2017 23:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1519820)
Japon güllerinde Çelik alma zamanı bulunduğumuz iklim ve şehire değişiyor bence. Yaptığım denemelerin neticesinde şöyle bir karara vardım eğer kapalı ev ortamında veya kışında ısıtılan seralarda (yani ısı farkı fazla oynamamalı) kışında rahatlıkla kökleniyorlar.
Aslında köklenmesine zor bir bitki değil ama Şumnu'da belirteyim normalde ben her sene ağustosun 20 sinden itibaren üzeri tomurcukluda olsa fazla uzayan dalları kesip çelikliyorum, bu sayede kış başlayana kadar yeni oluşan sürgünleri ortalama bir karış büyüyor ve yeniden tomurcuklanıyorlar hem de kışın içeri almadan önce aşırı büyük olmalarını engelliyorum.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...Eylül başı, ufak çaplı bir budama yaptım, çelikleri mini seraya diktim. bir kısmı sanki tuttu gibi. Yeşillenme oldu ama akşam serinliğinde ısıyı sabit tutamadım...Yinede halen yaprak veren çeliklerim var...İnşallah başarırım...Sadece çok fazla farklı zaman verenler var, o yüzden tereddütte kaldım...Yanlışmı yaptım diye...

lusoari 07-10-2017 11:08

Tereddütte kalmayın lütfen, bir çoğumuz yurtdışı kaynaklı bilgilerden yararlanıyoruz ve deneme yanılma yolu ile tecrübe ediyoruz.
Japon gülleri bitkilerimin içindeki en kıymetlilerimdendir, benden daha tecrübeli, usta arkadaşlarımızda var forumda ama bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Ne Zaman isterseniz çekinmeden sorularınızı sorun :)

Sealand 20-10-2017 08:09

Merhaba sevgili dostlar....yillardir sizleri keyifle takipteyim.Simdi uyelige gectim, ben de ciceklerimi paylasmak istiyorum.Bu sabah sari japonum supriz yapti.

Japon gülüm 01-01-2018 12:21

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar benim Japon gülüm daha açmadan tomurcuklarını dökmeye başladı konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

wakan 02-04-2018 19:09

1 Eklenti(ler)
Kışı dışarda geçirip daha yapraklar bile büyümeden çiçeklere durmuş bizimki.

Jezebel 21-04-2018 07:49

2 Eklenti(ler)
Aylardır açan pembe ve kırmızıya yarı katlı sarı da eklendi.

Eklenti 671418

Eklenti 671419

.

Jezebel 25-05-2018 04:25

1 Eklenti(ler)
En sevdiğim . Benim demek isterdim.

Eklenti 674691

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri...

lusoari 31-05-2018 11:43

Bendekiler de bu sene tembel çıktılar, budama zamanı derin budadım ben ona bağlıyorum.

Jezebel 31-05-2018 12:28

70 cm. boyuna rağmen benimkinde de hiç bir tomurcuk yok.:(

lusoari 31-05-2018 16:24

İnşallah bu yaz o güzelliği sende yaşarsın Sevgili Jezebel. ;)

ceyda-tuna 31-05-2018 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi some_at (Mesaj 35137)
Mum çiçeği kardeşliğinden baya etkilendim.Ben de mum çiçeği yetiştiriyorum.Ama neden japon gül'ü kardeşliğide olmasın dedim.Elimdeki japon gülün den 1 dal çeliklemeye çalışacağım.1 japon gülü kardeşi edinmek isterim.Çiçeği açtığında mükemmel bir görüntüsü oluyor.Elimdeki japon gülünün resmini sitelerden bulamadım.bende yakın bir görüntü olan bu resmi ekledim.
saygılar...:p
http://img162.imageshack.us/img162/4...ponguluqh9.jpg
not: arsakay'a yeni bir çiçek daha.ama bunu bulmakta zorlanmıyacağına eminim.:D

Merhaba ben sizi mum çiçeği için rahatsız ediyorum.Sayfasında yazdım ama bir cevap alamadım . Bana mum çiçeği çeliği yollamanız mümkünmü?

Güngör Salman 31-05-2018 22:37

1 Eklenti(ler)
Hibiscus bu yıl tek çiçek açtı.

Jezebel 17-06-2018 14:08

1 Eklenti(ler)
Hibiscus schizopetalus‘u yaprak yapısından tanıyan var mı?
O kadar fazla yedekler alıyorum ki artık kim kim ayırt edemiyorum.

Eklenti 676524

Bu o mu ?

Jezebel 07-07-2018 21:30

1 Eklenti(ler)
Bu sene kiremit rengi hibiscusu kaybetme korkusuyla 3 yedek aldım.

Eklenti 677831

Şimdi de toprağını nemli tutup, güneş aldırıyorum:)

lusoari 08-07-2018 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1543046)
Hibiscus schizopetalus‘u yaprak yapısından tanıyan var mı?
O kadar fazla yedekler alıyorum ki artık kim kim ayırt edemiyorum.
Bu o mu ?

Hibiscus schizopetalus yaprak yapısı biraz küçük oluyor ya da en azından bende öyle büyüyor, ayrıca budanmayı pek seven bir tür değil budadığım dallarda o yıl hiç çiçek görmedim ama budamadığım dalları uzun ve yarı yan yatık büyütüyor, yarın benim anacın resmini paylaşmaya çalışacağım ki kıyaslama yapabilelim.

Bu arada kiremit renkliler bol bol göz kırpıyorlar bana. :D :D :D

İber35 09-07-2018 12:30

1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 3 ay önce bir müşterim bu çiçeği tamamen,çok derin budanmış,tabiri caizse tek bir sopa olarak verdi.Bende işyerimde büyükçe bir sakıya diktim.yerini sevmiş olmalı ki gün geçtikçe dallanıp budaklandı.Yaklaşık 50-60 cm lik bir ağaca dönüştü.Tüm dallarında tomurcuklar var.Bugün ilk çiçeğini görmek nasip oldu.Yanlış bilmiyorsam değişik bir hibiscus türü.Çiçeğin zerafetine bayıldım.

İber35 09-07-2018 13:29

Arkadaşlar selamlar.Bu çiçekten bir dal alıp suya koyup köklendirmeyi düşünüyorum.Bu sıcaklarda ne kadar başarılı olabilirim acaba?**** şöyle sorayım,şimdi çelik alıp şansımı deneyeyim mi,yoksa havaların serinlemesini mi bekleyeyim?

Jezebel 09-07-2018 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İber35 (Mesaj 1544614)
Arkadaşlar selamlar.Bu çiçekten bir dal alıp suya koyup köklendirmeyi düşünüyorum.Bu sıcaklarda ne kadar başarılı olabilirim acaba?**** şöyle sorayım,şimdi çelik alıp şansımı deneyeyim mi,yoksa havaların serinlemesini mi bekleyeyim?

Bu türden elinizde zaten artık var.
Etrafınızda başka hibickuslar vardır, 12 uç çelik alacak çok ağaç olmuş hibiscuslar vardır, yer İzmir olunca :)
Yeşil soda şişelerine koyarsanız olur.
Daha yeni 2 zakkum çeliği köklendirdim:cool:

İber35 09-07-2018 16:20

Teşekkür ederim Sn.Jezebel.Esasında haklısınız.Evimin balkonu için düşünmüştüm.Baktım olmadı saksıyı eve götürürüm:)Maşallah sizdende hiçbirşey kurtulmuyor.Ellerinize sağlık.Eh artık sizdende birkaç fidecik isteyebilirim.Tekrar teşekkürler:)

Jezebel 09-07-2018 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İber35 (Mesaj 1544641)
Teşekkür ederim Sn.Jezebel.Esasında haklısınız.Evimin balkonu için düşünmüştüm.Baktım olmadı saksıyı eve götürürüm:)Maşallah sizdende hiçbirşey kurtulmuyor.Ellerinize sağlık.Eh artık sizdende birkaç fidecik isteyebilirim.Tekrar teşekkürler:)

Pembe yalın kat hazırda var, isterseniz vereyim.

lusoari 09-07-2018 17:59

1 Eklenti(ler)
Resimleri ancak çekebildim Sevgili Jezebel, umarım işine yarar. Kameramın ayarlarını benim küçük cadı bozmuş sanırım düzeltemedim yinede fikir verir diye umud ediyorum.

Jezebel 09-07-2018 20:44

Sağ ol sevgili lusoari. Budur:)
Küçük cimcimeye mucuk mucuk benden:)
Oh iyi , anacı budaya budaya küstürdüm de.

ceymir 27-07-2018 12:30

merhaba bende katlı bir japon gülü var. iki sene oldu şimdiye kadar 4 5 defa tomurcuk verdi ama bütün tomurcuklar açmadan döküldü. saksısını değiştir.m tüm yaprakları dökülmüştü. yerine yeni yapraklar ve dallar verdi ama tomurcuklarını yine döktü. ne yapmam gerekiyor

ceymir 27-07-2018 12:33

1 Eklenti(ler)
buda resmi. sipsivri uzadı gitti

Jezebel 07-08-2018 08:15

Sn. ceymir, çiçeğinize güneşi gösterin.
Güneş, su ve gübre bu çiçeğin bu mevsimde vazgeçilmezleri.
Siz onu mutlu edin ki o da sizi mutlu etsin.
Sanırım bu 3 ünden biri veya ikisi eksik, ayrıca hava akımı olmayan kuytu bir yerde bakılıyor, bitlenmiş.
Açık havaya çıkarın.

Jezebel 07-08-2018 08:18

1 Eklenti(ler)
En dayanaklı Japon gülüm.

Eklenti 679513

Kırmızı katlım ona keza çok vefalı:)

ceymir 07-08-2018 10:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1546329)
Sn. ceymir, çiçeğinize güneşi gösterin.
Güneş, su ve gübre bu çiçeğin bu mevsimde vazgeçilmezleri.
Siz onu mutlu edin ki o da sizi mutlu etsin.
Sanırım bu 3 ünden biri veya ikisi eksik, ayrıca hava akımı olmayan kuytu bir yerde bakılıyor, bitlenmiş.
Açık havaya çıkarın.

biti nasıl yok edeceğim. balkonum çok esiyor oraya çıkarsam sıkıntı olurmu acaba. birde tepesinden kesip budasammı acaba. teşekkürler

ceymir 07-08-2018 10:25

gübre ne önerirsiniz

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025