agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Japon gülü (Hibiscus rosa-chinensis) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1707.htm)

sonkez 02-06-2016 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hilalll (Mesaj 1461720)
[ATTACH]t[/ATTACH]

Sarı sever olarak çok bayilarak aldigim japon gülüm, beyazda alındı ama o tomurcuksuz çiceksiz ,klasik kırmızım vardi ben çok mutluydum :o

Eee katmerlisi,ebrulisi,o rengi, bu rengi varmış :(

Bu çicek sevdası zor zanaat :p

Sari kizinizin Masallah i var ❤

sonkez 02-06-2016 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1459376)
Soğuklardan kurtulan nadir Japon güllerimden biri, en sevdiğim.
Demek ki kışın çok sulamayacaksın ve yağmur altında bırakmayacaksın...

Eklenti 610107

En sevdiğim aslında bu renk.

Sevgili jezebel Masallah harika çicekleriniz var.,Bayildim❤

sinan yavuzz 16-06-2016 15:58

2 Eklenti(ler)
bu çiçeği japon gülü diye almıştım 1 sene oldu maşallah baya boylandı yaprakları kocaman oldu ama dallanmıyor hiç acaba yanlış mı biliyorum japon gülü değil mi bu :confused:

lusoari 16-06-2016 18:11

Doğru biliyorsunuz bu bir japon gülü. Dallanmaya teşvik etmek için uç alma yöntemini uygulayın yani en üsteki büyüme noktasını kopartın ki bitki dallansın ve ya biraz daha aşşağıdan kesip çeliği köklendirin derim. Japon gülleri suyu ve güneşi severler bu sayede tüm yaz boyunca üzerinden çiçekleri hiç eksik olmaz. :)

sky83 30-06-2016 14:19

Arkadaşlar İstanbul'da yaşıyorum ve öğretmenim. Kendi bahçemiz var hep sebze ve meyve ağacı yetiştiriyorduk. Bu aralar kokulu, güzel çiçek açan bitkilere karşı tarif edilemez bir merak içindeyim. Bir parkta gördüğüm ve çok beğendiğim çiçeğin ne olduğunu araştırırken sonunda buldum. Japon Gülü imiş. Parkta uç dalından çelik için biraz almıştım ( gizlice) ama tutmadı. 15. sayfadan itibaren okudum ve çeliklerin çok ince olduğunu anladım.

Buradan çelik **** tohum gönderecek arkadaş olursa çok sevinirim.
muharremgul@gmail.com

lusoari 30-07-2016 20:49

1 Eklenti(ler)
Hatırladın mı Sevgili Jezebel :D
Bu Dünya'lar güzelini benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim.

Mücevher Çalısı 30-07-2016 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1474507)

Masumiyetin rengi, çok güzel duru bir beyaz. Kolay bulunur gibi değil, ne kadar teşekkür etseniz az...

lusoari 30-07-2016 23:08

Evet Sevgili Mücevher Çalısı çok haklısın, bu güzelliği öyle uzun zamandır istiyordum ki anlatamam, tüm kış boyunca evde muhafaza ettim ve hep gözünün içine baktım, çok güzel büyüyüp serpildi sonunda da o muhteşem çiçeklerini bana hediye etti çok şükür beklediğime deydi bu güzelliği daha uzun bir süre izliyeceğim çünkü üzerinde açmayı bekleyen 30-dan fazla tomurcuk var.
Görüntüsüne diyecek sözler çok az kalıyor, sanki gelin gibi duru, saf, inci gibi ona her baktığımda başımı döndüren bir güzellik bu.

Jezebel 31-07-2016 04:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1474507)

Rica ederim :) Görünce çok mutlu oldum. Beyaz ve sade çok dayanıklı ve çok vefalı, sıcaklara rağmen açıyor.
Kırmızı katllı kızım da açtı, havalar çok sıcak ben resim çekemeden döküldü, size gösteremedim, kendim de bir tomurcuğun yarı açmış halini ve iş dönüşü dökülmüş halini gördüm. Hibiscus schizopetalus maalesef tutmadı :(
Kış çok kötü geçti, kayıplar yaşadık, iyi ki yedek almışım:)
Sn.lusoari sıze de tavsiyem, sevdiklerinizden, her birinden yedek alın.

lusoari 31-07-2016 12:48

2 Eklenti(ler)
Katmerliler sıcakta biraz zor çiçekleniyorlar burada da durum aynısı bir sürü tomurcuk veriyorlar ama çok azı mutlu sona eriyor. Sana gönderdiğim kırmızı kızın tam açmış hali alttaki resimdeki gibi olacak, bu türü çok seviyorum hem çok dayanıklı hemde çiçekleri çok katmerli ve hep muntazam açıyor sanki top gibi, sarı katmerli gibi alt yaprakları uzunca olmuyor.
Senden gelen çelikleride ben tutturamadım, sanırım çelikler uzun yola dayanamıyorlar ama köklü olanlar sorun yaratmıyor :( Hibiscus schizopetalus için ise sakın üzülme lütfen, bu kış benim anacımda bozuldu sebebini ise hiç anlamadım ama diğer türlere göre daha narin olduğu kesin, anacın durumu hoşuma gitmeyince çareyi çeliklemekte buldum aldığım onca çelikten sadece 2 tanesi tuttu diğerleri ise anaç ile birlikte malesef öldü. Almış olduğum çeliklerin biriyle sil baştan başlayacağım ama diğer kardeşinide sana göndereceğim haberin olsun, hem hazır tutmuş olduğu için sorun yaşamazsın yeter ki sen üzülme. :)
Hem bu türü ne zorluklarla edindiğimi anlatmışımdır sana, ileride hani oldu da birinden birini tekrar kaybedersek en azından bilirizki diğeri hayatta ve tekrar çoğaltabiliriz. :)

Jezebel 31-07-2016 14:22

Teşekkür ederim arkadaşım.
Hatalardan ders alıyoruz da, bazen hatamızın ne olduğunu anlayamadan kaybediyoruz bitkileri,
ona çok yanıyorum :(
Saksı büyütmekten vazgeçtim, hem kışın evde yer olmuyor, hem taşıması çok zor.
Uygun ebatta kare derin saksılara yöneldim.
Kurtulanlar böyle kurtuldu.
Benim yedeğim sizin yedeğiniz :)
İstediğiniz renk varsa bende göndermeye hazırım.

lusoari 31-07-2016 19:18

Senden gelen bütün çeliklerde başarılı oldum hatta mavi kelebek çiçeği ile ve bodur ruelia ile de de bir iki güne sürpriz yapacağız :) sadece hibiscuslarda 0 başarıyı hiç mi hiç beklemiyordum ve aynen senin dediğin gibi nerede yaptım hatayı onu bile anlayamadım bu durumda beni çok üzdü, hatırlarsan beyaz hibiscusu köklü olarak göndermiştin bana, bocalamadan hayata tutunup büyümeye başlaması muhteşem bir duygu olmasına rağmen neden çeliklerde başarılı olamadım? bu hep kafamda ? olarak kalıyor.
Kare ve derin saksı olayınada iyi ki deyinmişsin bu doğru bir seçim ama bende benim yöntemimi paylaşayım, bir süre sonra epey büyüyen hibiscusların saksılarını değiştirmem gerektiği zaman bitkiyi topraktan çıkartıp kök budaması yapıyorum ama fazla aşırıya kaçmadan kökleri terbiye edince yeniden eski büyük boy saksısına taze toprakla birlikte dikiyorum tabi ki bitkinin üst aksamından da biraz hafifletmek gerekiyor, bu sayede bitkinin saksısını daha fazla büyütmeye gerek kalmıyor, tavsiye ederim. :)

Bu arada çok teşekkür ederim, özelden mesaj atarım. :)

Jezebel 31-07-2016 20:56

Bu bilgi paylaşımı iyi oldu.
Benim yer sıkıntım çok büyük, basacak yer yok desem abartılı olmaz.
Biraz daha seçici olmak lazım demek ki.

Jezebel 12-08-2016 15:47

1 Eklenti(ler)
Hürrem bu sabah

Eklenti 624837

Akşama kalmayabilir.

Jezebel 14-08-2016 10:50

1 Eklenti(ler)
Lusoari kardeşim, sana niyetle gittim dün bunu aldım.

Eklenti 625080

Açmış olarak yoktu. Umarım düşündüğüm renk çıkar.
Katlı olduğu kesin ama renk turuncuya dönebilir.
Bu kış herkes çok kayıp yaşamış, Ünal kaktüste satılmayan orman gibi Japon gülü vardı, çok az kalmış.

lusoari 14-08-2016 21:27

Çok teşekkür ederim.
İnşallah ablam odur ama o değilsede üzülme kısmet deriz.
Bunun eli kulağında sabaha açma şansı yüksek sabırsızlanıyorum. :D

Jezebel 18-08-2016 15:40

2 Eklenti(ler)
Tahminim doğru çıktı

Eklenti 625479

Eklenti 625478

Kısmet böyleymiş:(

lusoari 18-08-2016 21:28

:( kısmet yapacak birşey yok.

Jezebel 21-08-2016 18:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1476615)
:( kısmet yapacak birşey yok.

Kiremit rengi Japon gülü Berrin hanımda da var.
Belki o üretmiştir.Sitede berrinb adındaki üye.
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/24030.htm
Ona sorabilirsiniz.

lusoari 21-08-2016 19:56

Şansımı bir deniyeyim.

Jezebel 22-08-2016 22:10

1 Eklenti(ler)
Hürrem de böyle açtı bu sefer

Eklenti 625749

Normal haline döner umarım.

Jezebel 22-08-2016 22:15

1 Eklenti(ler)
Turuncu Japonum

Eklenti 625750

:)

YeniGine 22-08-2016 22:58

Sevgili Jezebel Japonlarına maşallah harikalar. Hürrem bu haliyle de çok güzel.

:( Benim Japonlarım devamlı tomurcuk döküyor, susuzluktan olabilir dedik susuz da bırakmıyorum, durum yine aynı.

Jezebel 22-08-2016 23:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1476946)

:( Benim Japonlarım devamlı tomurcuk döküyor, susuzluktan olabilir dedik susuz da bırakmıyorum, durum yine aynı.

Tamamen sıcakların etkisi
Hürrem ve Sade beyaz dışındakilerde hiç hareket yok.
Turuncu da zaten yeni gelmiş Holandadan, o bakımdan saymıyorum:)
Holandalılar da garip insanlar, düdük kadar saksıya 3 kök dikmişler.
Tomurcuktu, çiçekti bakmadım ayırdım, 3 saksı oldu.
Aldırmadılar sanırım, öbür türlü hiç şansları yoktu zaten.

lusoari 23-08-2016 06:22

Hibiscusları ayırmak ******* şart, kök yapıları kuvvetli olduğu için bir süre sonra topraktan yeterli besini alamıyor ve zayıf düşüyorlar bu yüzden bir saksıda tek kök bulunması en iyisi. Sen doğru olanı yapmışsın Sevgili Jezebel. ;)

lusoari 23-08-2016 06:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1476946)

Sevgili YeniGine, özelliklede katlı hibiscuslar tomurcuk dökmeye pek meyilliler bunun sebebi Sevgili Jezebel'in de dediği gibi sıcaklardan ama istersen sabah erken saatlerde ve akşam hava kararmadan önce fıs fıs yapıp serinletmeye çalış, bu uygulamada yine tomurcuk döküyor ama bir iki tanesi açmayı başarabiliyor.

Muda 27-08-2016 20:51

3 Eklenti(ler)
Bir tane japon gülünü evirip çevirip fotoğraflarını çekiyorum. Farklı farklı çiçekler açabiliyor. Katmerli, düz, ortasından katmerli gibi. Bu sefer de ortasında bir beyazlık bulunmakta.

Eklenti 626340

Eklenti 626341

Eklenti 626342

Muda 27-08-2016 20:53

2 Eklenti(ler)
Bunları unlu bitten kurtarabilsem çok daha iyi olacaklar.

Eklenti 626345

Eklenti 626346

Muda 27-08-2016 20:56

3 Eklenti(ler)
Eklenti 626347

Eklenti 626348

Eklenti 626349

Muda 27-08-2016 20:57

2 Eklenti(ler)
Eklenti 626350

Eklenti 626351

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025