![]() |
Alıntı:
|
Sayın keopstr,
Japon güllerini kendiniz elle döllemelisiniz. Çiçek organının yan tarafındaki tüylü sarı kıımları bir kulak pamuğu yardımıyla alıp, organın üzerindeki beş noktalı kısıma hafifçe dokundurmalısınız. Bu forumda daha önce fotoğraflı olarak anlatmıştım. |
Oylama bu gece yarısı 12 de bitiyor, desteklerinizi rica ediyorum. Oylamaya buradaki linkten katılabilirsiniz.
|
Alıntı:
|
Uluslararası Hibiscus Derneği'nin sonuçları bu yılın 2. Dergisinde yayımlandı. 2014-2016 Dönemi için sizlerin desteği ile yönetim kuruluna seçilmişim hepinize çok teşekkür ediyorum.
Dergiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://www.delatorre.ph/newsletters/hiv14n59.pdf |
1 Eklenti(ler)
Bu yıl çiçek açması biraz gecikti. Uzun dilli, yırtmaçlı kırmızı çiçeği var. Sırf yaprağı için almıştım.
|
Uluslararası hibiscus derneği (IHS) tarafından 2014 yılında tescili yapılan tüm hibiscuslara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Sormak istedikleriniz olursa lütfen sorun yanıtlamaya çalışırım.
ICRA Publications 2014 |
4 Eklenti(ler)
Şu an gelişmekte olan hibiscuslarımdan bazıları, bir kısmının Ağustos-Kasım döneminde ilk çiçeklerini vermelerini bekliyorum.
Eklenti 509614 Eklenti 509615 Eklenti 509616 Eklenti 509617 |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Sevgili tturt bir sürü hibiscus türlerinizin olduğunu biliyorum ama son paylaştığınız resimlerdeki yaprak yapısı değişik olanlar dikkatimi çok çekti isimleri nedir, ya da ne renk açıyorlar biliyormusunuz?
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Maşallah, turuncu ve katlı bir arada çok güzel... Benim turuncum yalınkat ve İstanbul'da katlı değişik renk bulmak çok zor :(
|
Sevgili Jezebel bayılmamak mümkün değil biraz daha değişik resimler paylaşırsanız bizler kendimizden keçeriz kesin. :D
|
1 Eklenti(ler)
|
Tabi ki de nefisler. :D
|
1 Eklenti(ler)
Başka bir güzel.
|
Renk harika, şekil de öyle.
Elleriniz dert görmesin. |
1 Eklenti(ler)
Bir ay önce edindiğim çok değişik bir japon gülünün resmini sizlerle paylaşmak istedim.
(Resim netten alıntıdır) |
Şimdi biz bundan 12 cm. bir dal istesek çok ayıp etmiş olurmuyuz?
:D |
Alıntı:
Resim netten alıntıdır. Bana veren kişi küçük bir dal vermişti şu anda üzerinde 3 dal var tuttu ama gelişimi diğer türlere göre çok yavaş ya da havalar sıcak olduğu için yavaş gelişim gösteriyor anlamış değilim. :confused: |
Bir de şu dili dışarıda olanlardan bari bir tane bulabilsem demeyin keyfime..... :D
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 511557 Adres bu Kod:hib08 Çiçeği burnunda kırmızı katmerli (duble) japon gülü, hibiscus (50-80 cm boyda) | Japon gülleri (Hibiscus) |
Evet bundan istiyorum ama malesef stokta kalmamış. :(
|
Zaten fidancılarımızın en büyük sorunu bu:(
Parayı bastırana elindeki son anacı satıyorlar, sonra da böyle... Neyse vardır bir yerlerde. |
Dediğiniz çok doğru sevgili Jezebel, dünyanın neresine gidersek gidelim genelinde bu böyle. :(
Neyse sahip olan arkadaşlarımız vardır sitemizde bizde onlardan minik bir çelik rica ederiz. :D |
eğer isterseniz çeliğinden size temin edebilirim. ama havalar çok sıcak baharıda bekleyebilirsiniz. bir kaç ay önce çelik dağıtmıştım bu türden de göndermiştim.
|
Alıntı:
|
evet sayın lusori, gösterdiğiniz türünden çalıştığım işyerinin bahçesinde mevcut, size çeliğinden temin edebilirim demek istedim. ancak bu aralar çelikleri için uygun mevsim değil, havalar çok sıcak tutma ihtimali yok gibi bahar ayını beklemeniz en iyisi, bahar ayında epey bir çelik paylaşmıştım, hatta bu türünden de paylaşmıştım. o zaman farketmemişsiniz kısmet değilmiş. ilerde hatırlatırsanız size butüründen gönderebilirim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025