![]() |
Alıntı:
Ben çentik atarak tohumları ekiyorum. Yalnız çentik atarken dikkatli olmak gerekiyor yoksa tohum kaybedilebiliyor. Bu sayfalarda ben bu konuda örnekler yayımlamıştım. |
Uluslararası Hibiscus Derneği (IHS) başkanı sayın Kes Winwood üç ayda bir yayımlanan IHS dergisi için benden bir makale yazmamı istedi. Bu makalenin yazımında katkı sağlayan sevgili Caner Özbilek kardeşime ve sevgili eşime teşekkür etmek istiyorum. 2014 yılının ilk sayısında makale yayımlandı. Bu makaleye aşağıdaki linkten ulaşmanız mümkün. Bu makale IHS yayımları içinde ülkemizden yayımlanan ilk makale olma özelliğini de taşıyor.
Makale |
Makaleyi açamadım.
|
Alıntı:
|
Tebrik ederim.
Bayrağımızın altına yazmış olmanız ayrıca beni gururlandırdı. Teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
İki Tohumum çimlendi, çok mutlu oldum, darısı diğerlerinin başına :)
|
sayın adesto, bende malesef çelik kalmadı. ama sizinde dediğiniz gibi burda çok fazla türde japon gülü var. Bu aralar başka yerlerden çelik bulmayı düşünüyorum bulabilirsem size de gönderiririm
|
Alıntı:
|
Sayın tturt, büyük bir heyecan ve hevesle ben haziran ayını bekliyorum. Unutturma haziran ayında şu bildiğimiz klasik japon güllerinden vereceğim demiş idiniz. Hatırlatayım dedim kendimce... :o
|
2 Eklenti(ler)
3 renk japon gülüm var, üçünün de aynı dönem açtığı bir anda, sarı olanın 2 ayrı çiçeğini açık pembe ve koyu pembenin çiçekleriyle yapay tozlaştırma yaptım. Aynı şekilde sarının çiçeğiyle de pembeleri denedim.
Tesadüfen mi oldu, denk mi geldi bilmiyorum. Sarı çiçekli bitkide 2 tane pembelerle tozlanmış tohum kesesi oluştu ve gelişmeye devam ediyorlar. Pembe bitkilerde tohum kesesi oluşmadı. Eklenti 484034 Eklenti 484035 |
Japon Gülüm...
2 Eklenti(ler)
bu yılın ilk çiçeğini açtı... ;)
|
1 Eklenti(ler)
Japon gülü severler, rengarenk çiçeklerle bu sayfayı renklendirelim biraz. Destek verin lütfen.;)
Eklenti 490846 |
Sayın sakdag; Harika gözüküyor, bu ne güzellik, bu ne endam.
Ellerinize sağlık. |
hakikaten harika görünüyorlar sn sakdağ,
benimki de adesto'nun fotoğrafladığı çeşitinden, sürekli çiçekte ama unlu bitten bir türlü kurtaramıyorum onu. sürekli bir temizlik halindeyiz :( |
Maşallah ne hoş rengi var. Benim japon gülüm ilk katmerliden sonra üç tane yalın kat açtı. Bakalım devamı nasıl gelecek...daha önce hep katmerli açıyordu :confused:
|
1 Eklenti(ler)
Bu daha öncede sizlerle paylaştığım sarı japon gülü. Neden renk değiştirdi, bana yardımcı olabilirmisiniz?
|
Japon gulu
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim Hibiscus ler umarim begenirsiniz.
|
2 Eklenti(ler)
Çelikten yetişen pembe japon gülü...
|
1 Eklenti(ler)
851.mesajdaki tohum kesesi olgunlaşıp bugün düşmüş. İçinden iki tohum çıktı, taze taze hemen ektim. 2 tane daha olgunlaşmayı bekleyen tohum kesesi var.;)
Eklenti 501649 |
Japon gulu asi tuttu
2 Eklenti(ler)
Bazi arkadaslar Japon gulune asi olurmu diye sormuslardi.
Mayis sonlarinda yaptigim asi tuttu, turuncu japon gulume pembe olanini asiladim asi dalinda hic yaprak yoktu suan hersey guzel gidiyor cicek acinca resimleri paylasirim, bitanede beyaz denemsi yaptim resimde mevcut. |
Sevgili Norsk; Sizi tebrik ederim. Bu hep benim de aklımda olan ama cesaret edemediğim bir olaydı.
Size rica etsem aşılamanızı ayrıntılı bir şekilde anlatabilirmisiniz? |
Alıntı:
Asi zamani yasadiginiz ulkeye bolgeye gore degisebilir birde asilayacaginiz dallarin kalinligi ayni olmasina dikkat edin iyi verim almak icin saygilar. |
İlginiz için çok teşekkür ederim Sayın Norsk. İnşallah bir gün bizlerde deneme fırsatını yakalarız.
|
1 Eklenti(ler)
Sarı ve pembe japon güllerini tozlaştırarak elde ettiğim iki tohumdan biri topraktan çıkmaya başladı.;)
Eklenti 505511 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bebek japon gülüm, 4 yaprağa doğru yol alıyor..:p
Eklenti 507133 |
Buda benim japon gülüm 2.yılımız
1 Eklenti(ler)
2 sene önce Fethiye'de bir çiçekçiden almıştım...Harika bir çiçek bu
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025